(2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 10, 2014 11:07 Re: (2) WAW-Badamy się,wszystkie.. Nutki wyniki takie sobie.

asia2 pisze:Marzenko obys dziewczyn stresem za bardzo nie zmęczyła.

to zalecenie wet, a nie moje wymysły :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt paź 10, 2014 13:15 Re: (2) WAW-Badamy się,wszystkie.. Nutki wyniki takie sobie.

Witaj Marzeno, napisałem pw.

jul-kot

Od: Wto sty 27, 2004 18:10

Post » Pt paź 10, 2014 13:24 Re: (2) WAW-Badamy się,wszystkie.. Nutki wyniki takie sobie.

jul-kot pisze:Witaj Marzeno, napisałem pw.

dziękuję :P :1luvu: odpisałam :wink:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob paź 11, 2014 18:30 Re: (2) WAW-Badamy się,wszystkie.. wyniki Nutki s.38

Mocz upolowany - wczoraj tuz przed samym moim wyjściem. Więc truchtem nadplanowo pobiegłam do labu. Wynik jest. Stosunek bialka do krea jest ok, ale Nutka ma struwity, bakterie i bialko w moczu.

Barwa zólta
Przejrzystosc metny
Ciezar wlasciwy >1,060 1,016-1,060
pH 6,5 5,0 -7,0
Bialko ++ neg.
Glukoza (---) mg/dl neg.
Ketony (---) neg.
Urobilinogen (---) w normie
Bilirubina (---) neg.
Hemoglobina (---) neg.
Leukocyty 2-4 wpw 1-4
Erytrocyty 0-1 wpw swieze i zmienione 0-1
Sluz pojedyncze pasma
Plemniki (---)
Flora bakteryjna dosc liczna
Nablonki wielokatne nieliczne
Waleczki (---)
Krysztaly trójfosforany amonowo-magnezowe dosc
liczne
Osad dosc znaczny, bialy, stabilny
2005 (101) Stosunek bialka do kreatyniny w moczu
Bialko 57,5 mg/dl
Kreatynina 390,0 mg/dl
Stosunek bialko/kreatynina : 0,15
Interpretacja:
< 0,2 -brak bialkomoczu nerkowego0,2-0,4 -bialkomocz graniczny (powtórzyc badanie po ok 2 mies.)
> 0,4 -bialkomocz nerkowy istotny

Marzenia11

Post » Sob paź 11, 2014 21:04 Re: (2) WAW-Badamy się,wszystkie.. wyniki Nutki s.38

Niestety nie za bardzo rozumiem wyniki badań, ale trzymam kciuki za zdrówko dziewczyn!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

Post » Sob paź 11, 2014 21:17 Re: (2) WAW-Badamy się,wszystkie.. wyniki Nutki s.38

asim pisze:Niestety nie za bardzo rozumiem wyniki badań, ale trzymam kciuki za zdrówko dziewczyn!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Wyniki są calkiem niezłe - na szczęście stosunek bialka do kreatyniny w moczu jest prawidłowy, więc nerki pracują. Być może ta kreatynina we krwi to efekt stresu. Wysłałam wyniki wet, ale pewnie z usg nie trzeba się az tak śpieszyć i połączę ją z kontrolna morfologią na początku przyszłego roku.
Musze jedynie skorygować struwity, aale to kwestia karmy i/lub odpowiedniej pasty. Obecnośc bakterii i białka to pewnie jakas infekcja pęcherza, byc moze spowodowana tez struwitami. Zobaczę co na to wet.
No i nie wiem jak zmusic stadko do lepszego picia.

Meczyk trwa - nie moge na to patrzeć mimo prowadzenia naszej reprezentacji. Dlatego musiałam się czyms zająć, zeby szybciej płynął czas.

Marzenia11

Post » Nie paź 12, 2014 19:41 Re: (2) WAW-8 Urodziny Milenki :) Łapko, pamietam i przepras

asim pisze:A gdzie DeeDee i Milenka? :)

DeeDee :P

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

W plenerze :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Marzenia11

Post » Nie paź 12, 2014 19:43 Re: (2) WAW-Badamy się,wszystkie.. wyniki Nutki s.38

ojej ojej ojej rozpływam się :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

Post » Nie paź 12, 2014 19:44 Re: (2) WAW-Badamy się,wszystkie.. wyniki Nutki s.38

piękne zdjęcia i piękna modelka
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Nie paź 12, 2014 20:12 Re: (2) WAW-Badamy się,wszystkie.. DeeDee w plenerze s.38

ale fajnie jej!:)

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Nie paź 12, 2014 20:19 Re: (2) WAW-Badamy się,wszystkie.. DeeDee w plenerze s.38

asia2 pisze:ale fajnie jej!:)

No :D pierwszy raz po 7 latach.

Teraz śpi jak zabita. W glowie obok łózka mojego Taty 8O DeeDee jest klasycznym przykładem kota, ktory lgnie do tych, ktorzy nie lubią kotów.
Wredna jest - pojawił się młody biało-czarny kot, taki roczniak - natychmiast go przegoniła. Na szczęście zjadł w innym miejscu. No i zostawiłam mu przed wyjazdem.

Marzenia11

Post » Nie paź 12, 2014 20:23 Re: (2) WAW-Badamy się,wszystkie.. DeeDee w plenerze s.38

zostanie tam?

asia2

Post » Nie paź 12, 2014 20:27 Re: (2) WAW-Badamy się,wszystkie.. DeeDee w plenerze s.38

asia2 pisze:zostanie tam?

Nie, no co Ty. Zapowiadali piękny ciepły weekend to pojechałysmy. A tu ciężkie, cimne chmury i tylko 17 stopni. No ale była wycieczka. Jutro wracamy. Zastanawiam się jak pozostałe - w koncu ubył im jeden kot, destabilizacja.
Poznałam trochę DeeDee, jak funkcjonuje sama. Jest związana ze mną bardziej niz mi się zdaje. Ale ma charakter. Przychodziła jak ja wołałam, ale żeby mi się pokazac i wracała do swojej czynności, albo kryjówki. Spać ze mną w łózku nie będzie, ale obok jak najbardziej no i krąży przy łózku i dopomina się głaskania.

Marzenia11

Post » Nie paź 12, 2014 21:27 Re: (2) WAW-Badamy się,wszystkie.. DeeDee w plenerze s.38

a bo pisalas coś o przekazaniu DeeDee i tak złączyłam info.
DeeDee jest piękna i super kotka. Ona otworzy się jak nie będzie miala konkurencji.

asia2

Post » Nie paź 12, 2014 21:36 Re: (2) WAW-Badamy się,wszystkie.. DeeDee w plenerze s.38

Białka w moczu to ona może nie mieć. Jak ma leukocyty i erytrocyty, a w dodatku bakterie i nabłonki, to wyniki wychodzą przekłamane (krwinki itp. toteż też białka)
Na pewno ma bakterie.
Co do struwitów - mogą się wytrącać w moczu już pobranym, jak za gęsty lub za długo stoi.
Przede wszystkim powinna więcej pić, no i chyba warto by było posiew z moczu zrobić, żeby wiadomo było, jakim antybiotykiem leczyć
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

[poprzednia][następna]