PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 08, 2014 12:47 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Super, że tyle dobrego dla zwierzaków się dzieje. Ja też wymiękłam i zaczęłam z psiakiem wychodzić, jak będę miała pewność, że z kotami się pogodzi (kocurem i kotką przebywającą w bliżej nieokreślonym miejscu na "wakacjach") to go od razu zabieram :) Jak na razie ograniczone zaufanie. Wczoraj na spacerze psiak zauważył wolno chodzącego koło schroniska kota, mega zainteresowanie, ale zero agresji, więc psina ma szanse znaleźć domek. :) Powinno być dużo więcej akcji uświadamiających ludzi co do schroniska. Gdybym nie poszukiwała kotki to dalej uważałabym, że schronisko "nie jest na moje nerwy", "nie dam rady nawet przejść przez próg", a tu masa najpiękniejszych i najwierniejszych zwierzaków. Zawsze miałam w domu znajdy, ale nigdy nie odważyłam się na chodzenie po schronisku. A te zwierzaki potrzebują więcej rąk, duuużo więcej. btw. Chciałam teraz z jakąś karmą podjechać dla kociaków, ale widzę, że moje ilości detaliczne nijak się mają do ilości opisywanych tutaj :)
Szukam Lucy. Przeszukuję 31 strony na Facebooku. Sprawdzam 34 strony www. od Białołęckiej do Marek. od Berensona do Trasy Toruńskiej. Rano. Wieczór. W nocy. Hej, zgubiłeś, gdzieś tutaj kota? Mogłam go widzieć. Lusitka i inne koty, dzwoń: 535 606 358

nikeris

Od: Śro lip 16, 2014 9:53

Post » Śro paź 08, 2014 13:50 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Kubiwonka, może w pierwszej kolejności trzeba tę babę uświadomić, że zabijanie :strach: kociąt jest przestępstwem i zostanie zgłoszone na policję.
Nie jestem w stanie powiedzieć, gdzie w Piotrkowie może wykastrować kotkę.

Nikeris, każda ilość karmy jest na wagę złota.
Większe ilości są z "puszki" (cały czas wszystkich zachęcam do dołączenia do akcji "Puszka dla Paluszka" :mrgreen: ), czasem zdarzają się takie fantastyczne akcje jak ta, którą teraz zorganizowała magoska_ :ok: .
Poza tym my z naszej strony przy okazji każdej wizyty w schronisku przynosimy właśnie detaliczne ilości jedzenia do skarmienia na miejscu.
Łatwiej jest trzem osobom przynieść po 4 puszki, niż jednej 12 puszek :wink: . A jeszcze łatwiej 12 osobom przytachać jedną puszkę :mrgreen: .
Także każdego zachęcam do podzielenia się z Paluszkami jedzeniem :ok:

Wczoraj do domu pojechał 14-letni Maciuś 659/14, który w schronisku postanowił się zagłodzić, a w domu bez umiaru żre :ok:
Obrazek

Oraz fajny młodziak 618/14
Obrazek

Kilka kotów doszło do A1, ale które - pozostaje dla nas tajemnicą.

Nowi w schronisku;
705/14 Obrazek
706/14 Obrazek
707/14 - brak foto, brązowo-ruda
711/14 Obrazek
712/14 Obrazek
713/14 Obrazek
714/14 Obrazek
715/14 Obrazek
716/14 Obrazek
717/14 Obrazek 14 lat
718/14 Obrazek
719/14 Obrazek 15 lat
721/14 Obrazek
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro paź 08, 2014 16:43 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

albo ugotować udko kurczaka (ja gotuję ćwiartki) i zmiksować z marchewką i ryżem :-) Maluchy to uwielbiają. Szczególnie w tygodniu - bo weekendy zazwyczaj obstawione kurczakowo na zdrowych - chore przyjmą chyba w większej ilości takie gotowane czy surową wołowinę.

magoska_

Od: Nie lis 07, 2004 13:38

Post » Śro paź 08, 2014 17:36 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Dokładnie, mięso to jest to!
W weekendy chore zjadają dwa całe kurczaki, ale jak łatwo się domyślić - to mało.
Ostatnio przegryzały surową wołowinkę od magoski_ i miały z tego dużo radości :ok: .

Z dorosłych do A1 doszli:

612/14 - Aisza - przestraszona, ale bardzo miła
Obrazek

630/14 - Coccolino - ładny, miły, pewnie w weekend już go nie zobaczymy :wink:
Obrazek

513/14 - Saddie - przestraszona, ale bardzo miła
Obrazek

440/14 - Gracja, która powinna zmienić imię na "Klopsik" :mrgreen: . Nienawidzi innych kotów, ale do ludzi super miła!
Obrazek

i jeszcze cztery młodziaki :ok:
Obrazek

Revontulet

Post » Śro paź 08, 2014 19:47 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

czyli kurcak kurcak będzie się gotował :-P bo są maluchy

magoska_

Post » Śro paź 08, 2014 20:54 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

719/14 jak mój Zen :(. Ten sam wiek, to samo umaszczenie. Tylko Zen był wiele lat w schronie, nie trafił tam na emeryturze :(.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Czw paź 09, 2014 6:30 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Kto będzie w schronisku w sobotę, a kto w niedzielę?

Będę w sobotę. Ma się też pojawić nowa kandydatka do pomocy :ok:
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Czw paź 09, 2014 6:36 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Ja mogę i w sobotę i w niedzielę. Dostosuję się gdzie będzie mniejsze obłożenie

magoska_

Post » Czw paź 09, 2014 7:47 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

nikeris pisze:. Chciałam teraz z jakąś karmą podjechać dla kociaków, ale widzę, że moje ilości detaliczne nijak się mają do ilości opisywanych tutaj :)

Nikeris przecież one chcą jeść cały czas i twoja karma na pewno się nie zmarnuje :201461 a co do ilości to jeden może tyle a drugi i tyle i wszystko jest ok. Każdy pomaga tak jak może i jest w stanie. Ważne że ktoś chce i może i nie jest obojętny !!!! :ok:

ps swoją drogą jak paczę na niektóre zdjęcia to Oskary za mimikę bym wręczała :)

kubiwonka

Od: Wto paź 07, 2014 8:59

Post » Czw paź 09, 2014 7:49 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Ja raczej pasuję. Waham się pomiędzy doleczeniem zatok a dużą ilością sportu w weekend. Raczej wygra to druga opcja bo jestem coraz "większa" :twisted:

Monika_Wolska

Od: Sob paź 15, 2011 19:17

Post » Czw paź 09, 2014 8:49 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

kubiwonka pisze:Nikeris przecież one chcą jeść cały czas i twoja karma na pewno się nie zmarnuje :201461 a co do ilości to jeden może tyle a drugi i tyle i wszystko jest ok. Każdy pomaga tak jak może i jest w stanie. Ważne że ktoś chce i może i nie jest obojętny !!!! :ok:

święte słowa!!! :wink:

Raczej będę w sobotę i pewnie w szpitalu.
W ogóle fajnie by było zebrać w azylu 1 ze 2-3 osoby i porządnie umyć chociaż jedną salę :ok: . Dawno tego nikt nie robił więc już czas :wink: . Zwłaszcza, że sporo osób przychodzi :P .

Nikeris, sonata przesłała mi zdjęcie kota, którego jej koleżanka widziała na os. Skarbka. Czy to nie Twoja Lucy? Na tym zdjęciu niewiele widać, ale może chociaż układ łat coś Ci powie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Revontulet

Post » Czw paź 09, 2014 10:36 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Trochę wieści z domów:

316/14 - Magister Inżynier - jest ogromnym pieszczochem, przychodzi miziać się do rocznych chłopców, a małej dziewczynce przyniósł w prezencie upolowaną w domu mysz :ok:
Obrazek

Dwa maluchy adoptowane jakieś 1-1,5 miesiąca temu. Chcieli jednego, udało się przekonać na dwa, z czego teraz są bardzo zadowoleni. A w ogóle w domu są jeszcze dwa dorosłe koty. Rudy na początku chorował, ale jak widać - wyszedł na prostą.
Obrazek

659/14 - 14-letni Maciuś nadrabia zaległości w jedzeniu. Zaczął się myć i zdecydowanie ma parcie na życie. Na zdjęciu odsypia stresy.
Obrazek

497/14 - 12-letni Czupurek - śpi w łóżku, bawi się myszką i zachowuje się jak kociak 8O
Obrazek
Obrazek

Revontulet

Post » Czw paź 09, 2014 11:12 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Niestety nie moja kotka. Moja jest szaro biała. A ostatnio chodzi dużo czarno-białych Lusitko podobnych. Tutaj jest jedno zdjęcie, które przenosi do albumu z jej zdjęciami. http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=163480&start=15

Więc ile karmy mam tyle będe donosić. Teraz biegne na spacer z paluchowym psem. A jutro coś doniosę. Niedługo jadę do hurtowni to może uda mi się znaleźć więcej dobra wszelakiego. Co prawda będę miała ograniczone fundusze bo zakupiłam moim kotom uber-mega-pałaco-wieżo-drapak. Ale co się da to ciągle będę donosić! :)
Szukam Lucy. Przeszukuję 31 strony na Facebooku. Sprawdzam 34 strony www. od Białołęckiej do Marek. od Berensona do Trasy Toruńskiej. Rano. Wieczór. W nocy. Hej, zgubiłeś, gdzieś tutaj kota? Mogłam go widzieć. Lusitka i inne koty, dzwoń: 535 606 358

nikeris

Od: Śro lip 16, 2014 9:53

Post » Czw paź 09, 2014 11:19 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

ludzie to się nie znają na kotach. Bo kto to słyszał, żeby taki kot jak Carmen tak długo czekał na dom?

Oto zdjęcie z dzisiaj z podpisem: "bawiła się prawie całą noc, a teraz odpoczywa jak widać ;)"
Obrazek
Obrazek

Revontulet

Post » Pt paź 10, 2014 7:12 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Revontulet pisze:ludzie to się nie znają na kotach. Bo kto to słyszał, żeby taki kot jak Carmen tak długo czekał na dom?

Oto zdjęcie z dzisiaj z podpisem: "bawiła się prawie całą noc, a teraz odpoczywa jak widać ;)"
Obrazek

No ja po prostu własnym oczom nie wierzę :):) fajnie gdyby od Rysi ktoś się odezwał bo mi serce skradła jak wszystkim pewnie :1luvu:

kubiwonka

Od: Wto paź 07, 2014 8:59

[poprzednia][następna]