3tyg.kociątka-UROŚLIŚMY- wszyscy bracia już w DS! Boluś też!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 07, 2014 23:15 Re: 3tygodn.kociątka-ROŚNIEMY! Mamy już 4 m-ce i SZUKAMY DOM

Pingwiny zapraszają na bazarek :D viewtopic.php?f=20&t=165194
Obrazek

bo już nie mam siły z ich chorobami :twisted:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Śro paź 08, 2014 6:44 Re: 3tygodn.kociątka-ROŚNIEMY! Mamy już 4 m-ce i SZUKAMY DOM

wspaniale, cudowne maleńtasy.
wspaniale ze je wykarmilas. kocia mama jak się patrzy. Graulacje całym sercem. Maluszki sa przepiękne. Wierze ze znajdzie się bezpieczna przystan dla nich. :ok:
Poprawia mi się wiara w dobro ludzkie. Ty ze swoimi kaciami zdobyłam me serce :)

Szkraba

Od: Nie wrz 28, 2014 15:28

Post » Śro paź 08, 2014 7:36 Re: 3tygodn.kociątka-ROŚNIEMY! Mamy już 4 m-ce i SZUKAMY DOM

Dużo zdrówka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro paź 08, 2014 7:49 Re: 3tygodn.kociątka-ROŚNIEMY! Mamy już 4 m-ce i SZUKAMY DOM

Cudne chlopaki :)
Za zdrowko :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie paź 19, 2014 22:24 Re: 3tyg.kociątka-ROŚNIEMY!Mamy już 4 m-ce i NIKT NAS NIE CH

Chłopaki dalej w komplecie :cry: Nikt ich nie chce, buuu :placz:

Ale UWAŻAJCIE!!! na osoby dzwoniące w sprawie kociaków!!
Ostatnio przeżyłam szok, do tej pory nie mogę się pozbierać po pewnej rozmowie telefonicznej :cry:

Każdą wolną chwilę poświęcam na robienie ogłoszeń maluchom (one już nie takie małe, za chwilę trzeba będzie towarzystwo kastrować), odnawiam, dodaję nowe ogłoszenia, robię w różnych zestawach i na różne miasta.
Właśnie siedziałam nad ogłoszeniami jak zadzwonił facet. Pyta o... “tego maluszka co to jest za darmo lub pół darmo”(?). No to pytam o którego maluszka panu chodzi. Facet nie miał pojęcia o umaszczeniu kotka, o imieniu, nie wiedział o jakiego mu chodzi, to nie było dla niego istotne. Mówię mu, że ogłaszam kilka kotków i chcę wiedzieć o którego chodzi. A on mi na to, że jemu jest wszystko jedno, może wziąć je wszystkie, byle za darmo, bo... jemu są potrzebne na pokarm dla węża. Tak otwarcie powiedział! I nie był to głos jakiegoś małolata, który robi sobie żarty, facet mówił najbardziej poważnie. Zdążyłam mu tylko krzyknąć “pan żartuje? kim pan jest????” , facet się rozłączył. A ja się rozryczałam.

Ja już nie rozumiem tego świata...I jak po czymś takim teraz szukać domów maluchom?? Ratuj biedaki, nie śpij po nocach z troski o ich zdrowie i życie, wyrwij sobie kawał serca żeby takiego maluszka uratować, a jakiś półgłówek (bo kim innym trzeba być, żeby trzymać w domu węża i patrzeć jak pożera żywe istoty :placz: ) zobaczy w nim towar. Żywy towar.

I co z tego, że piszemy o wizytach przed adopcyjnych, o umowach jak i tak półgłówki tego nie czytają! Jestem załamana...
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Nie paź 19, 2014 22:33 Re: 3tyg.kociątka-ROŚNIEMY!Mamy już 4 m-ce i NIKT NAS NIE CH

Zrobiłam chłopakom pod krzesłem taki hamaczek :wink: bardzo lubią się tam wylegiwać. W sypialni mają drugi :wink:
Obrazek

nie ma to jak z ciocią Mimi :wink:
Obrazek

Obrazek

i z wujkiem Maksiem :wink:
Obrazek

Obrazek

nie fotografować!
Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pon paź 20, 2014 6:31 Re: 3tyg.kociątka-ROŚNIEMY!Mamy już 4 m-ce i NIKT NAS NIE CH

Cudne chlopaki :love:
A porypancow nigdzie nie brakuje, niestety :(

Erin

Post » Śro paź 22, 2014 5:35 Re: 3tyg.kociątka-ROŚNIEMY!Mamy już 4 m-ce i NIKT NAS NIE CH

Jestem na wątku od samego początku, kotki są dokładnie w wieku mojego Tolusia, który również jakoś nie ma szczęścia do domku.Może po 1 listopada coś się ruszy?
zuzia96, wyobrażam sobie, co przeżyłaś po tym telefonie.Myślę, że to był jakiś głupi żart, nie ma co się przejmować.Czasem czytam głupie komentarze pod artykułami na temat bezdomnych zwierząt i pojawiają się przepisy na pasztet z kota, jakieś podobne idiotyzmy.Nie przejmuj się.A kotki cudne :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt paź 24, 2014 21:21 Re: 3tyg.kociątka-ROŚNIEMY!Mamy już 4 m-ce i NIKT NAS NIE CH

Wiesiu, na głupotę nie ma lekarstwa... nie frasuj się Dziewczyno.
Domki się w końcu znajdą i to te najlepsze z najlepszych... Ty innych nie znajdujesz przecież, prawda? ;-)
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Sob paź 25, 2014 16:28 Re: 3tyg.kociątka-ROŚNIEMY!Mamy już 4 m-ce i NIKT NAS NIE CH

Trzymam kciuki za domki, glupami sie nie przejmuj.

czarnykapturek

Od: Pt wrz 21, 2012 18:54

Post » Pt paź 31, 2014 22:32 Re: 3tyg.kociątka-ROŚNIEMY!Mamy już 4 m-ce i NIKT NAS NIE CH

Dzięki za podnoszenie na duchu, bo przyznam że po tym telefonie miałam ciężki czas...

Najgorsze jest to, że tacy ludzie istnieją całkiem realnie, przecież wiemy, że są tacy którzy trzymają w domach węże i darmowy pokarm jest poszukiwany również na portalach ogłoszeniowych. A zetknięcie się z problemem bezpośrednio potrafi naprawdę wbić w ziemię. Straszna jest też świadomość, że kocięta, niestety, są wydawane takim "ludziom". Ileż to ogłoszeń o oddaniu kotka jest bez żadnych wymagań, byle tylko pozbyć się problemu. Bo przecież wysterylizowanie kotki jest wbrew naturze...

Ale dzisiaj chciałam podzielić się dobrymi wieściami :D
Okazuje się, że są też dobre domy, tylko na takie trzeba troszkę dłużej poczekać. Otóż :1luvu: Ali Baba :1luvu: jest już w swoim własnym domku!!! Zamieszkał w Warszawie, ma kocią koleżankę o niezwykle wdzięcznym imieniu Mundzia i właśnie docierają swoje charakterki, ale wszystko jest na coraz lepszej drodze. Jednym słowem stolica zyskała kolejnego słoika :lol:

Mój kochany Ali Babko bądź szczęśliwy w swoim własnym domu!! :201461
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pt paź 31, 2014 22:41 Re: 3tyg.kociątka-ROŚNIEMY!Mamy już 5 m-cy i NIKT NAS NIE CH

Świetna wiadomość :ok:
Alisiu powodzenia :ok: :ok: :ok: :ok: :D
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pt paź 31, 2014 22:52 Re: 3tyg.kociątka-ROŚNIEMY!Mamy już 5 m-cy i NIKT NAS NIE CH

Super :ok:
Wielu szczesliwych chwil z nowa rodzinka :ok:

Erin

Post » Pt paź 31, 2014 23:21 Re: 3tyg.kociątka-ROŚNIEMY!Mamy już 4 m-ce i NIKT NAS NIE CH

zuzia96 pisze:Chłopaki dalej w komplecie :cry: Nikt ich nie chce, buuu :placz:

Ale UWAŻAJCIE!!! na osoby dzwoniące w sprawie kociaków!!
Ostatnio przeżyłam szok, do tej pory nie mogę się pozbierać po pewnej rozmowie telefonicznej :cry:

Każdą wolną chwilę poświęcam na robienie ogłoszeń maluchom (one już nie takie małe, za chwilę trzeba będzie towarzystwo kastrować), odnawiam, dodaję nowe ogłoszenia, robię w różnych zestawach i na różne miasta.
Właśnie siedziałam nad ogłoszeniami jak zadzwonił facet. Pyta o... “tego maluszka co to jest za darmo lub pół darmo”(?). No to pytam o którego maluszka panu chodzi. Facet nie miał pojęcia o umaszczeniu kotka, o imieniu, nie wiedział o jakiego mu chodzi, to nie było dla niego istotne. Mówię mu, że ogłaszam kilka kotków i chcę wiedzieć o którego chodzi. A on mi na to, że jemu jest wszystko jedno, może wziąć je wszystkie, byle za darmo, bo... jemu są potrzebne na pokarm dla węża. Tak otwarcie powiedział! I nie był to głos jakiegoś małolata, który robi sobie żarty, facet mówił najbardziej poważnie. Zdążyłam mu tylko krzyknąć “pan żartuje? kim pan jest????” , facet się rozłączył. A ja się rozryczałam.

Ja już nie rozumiem tego świata...I jak po czymś takim teraz szukać domów maluchom?? Ratuj biedaki, nie śpij po nocach z troski o ich zdrowie i życie, wyrwij sobie kawał serca żeby takiego maluszka uratować, a jakiś półgłówek (bo kim innym trzeba być, żeby trzymać w domu węża i patrzeć jak pożera żywe istoty :placz: ) zobaczy w nim towar. Żywy towar.

I co z tego, że piszemy o wizytach przed adopcyjnych, o umowach jak i tak półgłówki tego nie czytają! Jestem załamana...

To przerazajaca historia - ale niestety bardzo prawdopodobna - bo sa przeciez zwyrodnialcy, ktorzy nie wiadomo w jakim celu przywoza wielkie weze do Polski a one musza cos jesc. Mysle, ze tak bylo i na tym watku - koszmarne to ale niestety prawdziwe viewtopic.php?f=1&t=155721
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Śro lis 05, 2014 23:04 Re: 3tyg.kociątka-ROŚNIEMY!Mamy już 5 m-cy i NIKT NAS NIE CH

I kolejna dobra wiadomość!! :piwa:

:1luvu: Synuś :1luvu: też już jest w swoim własnym domku :balony: I to w najlepszym z najlepszych :balony: bo zamieszkał w domu pani weterynarz, która ma swoją lecznicę w...... Warszawie :1luvu:

Synuś, teraz Riko vel.Rysiu w swoim domku ma pełne łapki roboty, bo właśnie wprowadza do swojej kocio/psiej/ludzkiej rodzinki nowego kociego kolegę Kazia :lol: pokazuje mu dom (niemały) a jak się Kaziu zgubi, to zaraz woła go na pomoc. Do tego zabawy, psoty i przytulanki i Rysiu (dla mnie i tak zawsze zostanie moim malutkim Synusiem) ma dzień bardzo zapełniony.

Od razu było wiadomo, że pani chce adoptować dwa maluchy, ale nie mogła wziąć Synusia z braciszkiem, bo już komuś obiecała, że od niego weźmie kotka i nie chciała się wycofywać. Ale najważniejsze, że Synuś ma koleżkę do wspólnych zabaw.

Synusiu, mój ukochany dzieciaku bądź już zawsze szczęśliwy!!
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

[poprzednia][następna]