Nutka-wyrzucona w ciąży na ulice, straciła maluchy. MA DOM!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 06, 2014 23:52 Nutka-wyrzucona w ciąży na ulice, straciła maluchy. MA DOM!

Nutka to wyjątkowej urody kicia o przepięknych hipnotyzujących, pomarańczowych oczach.
Miesiąc temu Fundacja Mondo Cane inspektorat Jelenia Góra dostała zgłoszenie o małym czarnym kotku błąkającym się między blokami. Był to kiciuś bardzo przyjazny, trochę nieufny ale po przekupieniu chrupkami dał się bez problemu wziąć na ręce. Okazało się, że to kotka. Była wychudzona i po sprawdzeniu ząbków niestety starsza niż przypuszczałam(około roczku ale gabaryty ma 6 mies kociaka ;D). Kicia po zabraniu do tymczasu zachowywała się jak wyrzucony kot domowy cieszyła się że w końcu znowu ma ciepłe kanapę i pełną miskę... Nie przestawała mruczeć :D Nic o kotce nie wiedziałam , jednak po dokładniejszych oględzinach zauważyłam z boku brzuszka bliznę.. wyglądała jak ślad po sterylizacji. Weterynarze powiedzieli jednak że to raczej na pewno nie jest blizna po sterylce, nie to miejsce i za małe rozcięcie. Popytaliśmy na osiedlu o niej więcej...

Kotka pojawiła się w tym miejscu w zaawansowanej ciąży. Ktoś ją najprawdopodobniej wywalił jak zauważył że jest kotna. Kicia szukała schronienia u ludzi, nie znalazła więc okociła się w jedynym bezpiecznym dla małych miejscu o tej porze roku: w piwnicy. Nie wiadomo czy specjalnie, czy przypadkiem ale ktoś zamknął jej maluchy w piwnicy podczas nieobecności kotki. Nutka nie mogła dostać się do swoich dzieci które ciągle płakały... Najprawdopodobniej wtedy ,próbując wejść do piwnicy rozcięła sobie brzuszek. Niestety nikt nie zauważył,albo nie chciał zauważyć szukającej dzieci kotki i maleństwa zostały znalezione martwe. Kotka długo jeszcze szukała małych... Jako że to kot domowy ciężko znosiła noce. Ludzie mówili że kicia wskakiwała na maskę dopiero zaparkowanych aut i tam spała żeby jej było cieplej. Była "osiedlowym" kotem. Jedzenie jej rzucali czasami ale o schronieniu dla kotki nikt nie pomyślał.
Obrazek

Kicia szuka teraz najlepszego domku pod słońcem :) Zasługuje na lepsze życie !
Jest strasznym pieszczochem, uwielbia psy ( mojego owczarka jak pierwszy raz zobaczyła podbiegła i zaczęła się łasić...) , toleruje inne koty ( nie jest agresywna ale też nie ma potrzeby kontaktu z innymi kotami, pazurków używa w ostateczności- jak moje 2 oszołomy zagonią ją w kozi róg :D)
Ostatnio edytowano Wto paź 07, 2014 21:08 przez nigna, łącznie edytowano 1 raz

nigna

Od: Pt kwi 01, 2011 12:02

Post » Wto paź 07, 2014 9:00 Re: Nutka-wyrzucona w ciąży na ulice, straciła maluchy..

Nutka w wolierze :) :
Obrazek
I banerek do przypięcia...
Obrazek

nigna

Post » Wto paź 07, 2014 9:13 Re: Nutka-wyrzucona w ciąży na ulice, straciła maluchy..

Piękna kota..... <3 kochająca psy.... ideał :)
Kradnę banerek i mocno trzymam kciuki za wspaniały dom :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto paź 07, 2014 9:49 Re: Nutka-wyrzucona w ciąży na ulice, straciła maluchy..

Piękna kocinka.
Tyle już przeszła :(
kicikicimiauhau

Post » Wto paź 07, 2014 11:40 Re: Nutka-wyrzucona w ciąży na ulice, straciła maluchy..

Zgadza się kotka to prawdziwy ideał <3
Wczoraj, ku niezadowoleniu mojej rezydentki spała ze mną w łóżku mrucząc serenady do snu :D

nigna

Post » Wto paź 07, 2014 13:55 Re: Nutka-wyrzucona w ciąży na ulice, straciła maluchy..

Poradźcie jak wkleić banerek, bo udaje mi się jedynie wkleić jego adres :?

Monia123

Od: Pon paź 30, 2006 21:16

Post » Wto paź 07, 2014 15:42 Re: Nutka-wyrzucona w ciąży na ulice, straciła maluchy..

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=165169&p=10800691#p10800691][img]http://images67.fotosik.pl/252/7f6b1b337ccea7b2med.jpg[/img][/url]

:)
Obrazek

aannee99

Post » Wto paź 07, 2014 21:07 Re: Nutka-wyrzucona w ciąży na ulice, straciła maluchy..

Uwaga uwaga sama nie wierzę w to co pisze ale... Nutka pojechała dzisiaj do nowego domku pod Wrocławiem ! Jej nowy właściciel przyjechał oglądać szczeniaczki które też mam na tymczasie, chciał wziąć oba aby nie rozdzielać rodzeństwa ale jedna z suń już była " zaklepana" i jutro ma jechać do nowego domku. Nutka zaczęła się kręcić dookoła ,łasić się, zaczepiać. Powiedziałam jej historie, że bardzo lubi psy i zażartowałam, że może ją weźmie w komplecie a właściciel odpowiedział że bardzo chetnie weźmie też kicie bo obie się znają i nie będą się czuć samotnie dzięki temu <3 !
Tak więc Nutka będzie mieszkała z psią towarzyszką. Właściciel obiecał fotorelacje , dodam jak tylko dostane zdjęcia. Na pewno oba zwierzaki też odwiedzę za niedługo :)
W najbliższym czasie ma też kicie wysterylizować co oczywiście zostanie dopilnowane :D
Cudowny dzień...

nigna

Post » Wto paź 07, 2014 21:27 Re: Nutka-wyrzucona w ciąży na ulice, straciła maluchy. MA D

Super!
Jak ja lubię takie zakończenia! :)
"Kot jest jedynym stworzeniem, któremu udało się udomowić człowieka." (Marcel Mauss)

Gata_Negra

Od: Pon cze 02, 2014 8:10

Post » Śro paź 08, 2014 7:16 Re: Nutka-wyrzucona w ciąży na ulice, straciła maluchy. MA D

Wspaniała wiadomość!!!! <3
Obrazek

aannee99

Post » Śro paź 08, 2014 21:59 Re: Nutka-wyrzucona w ciąży na ulice, straciła maluchy. MA D

Ja też się ogromnie cieszę, a przy okazji dziękuję za pomoc we wklejeniu banerka :D

Monia123

Od: Pon paź 30, 2006 21:16

Post » Czw paź 09, 2014 18:17 Re: Nutka-wyrzucona w ciąży na ulice, straciła maluchy. MA D

Nutka w nowym domku :) :
Obrazek

A tu Nutka ze swoim psim towarzyszem ( a dokładniej towarzyszką) , również adoptowaną z fundacji Mondo Cane w tym samym czasie :)
Obrazek

nigna