witam i o zdrowie pytam ;) poza tym.. KOCIAK ZNALEZIONY! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 02, 2014 18:36 witam i o zdrowie pytam ;) poza tym.. KOCIAK ZNALEZIONY! :)

Dawno mnie tutaj nie było, więc jeśli trzeba wątek gdzieś przenieść to z góry przepraszam i proszę go tam przerzucić i nie krzyczeć ;)

Sprowadza mnie tutaj poszukiwanie kociego kawalera :) ale nie dla mnie, tylko dla siostry.
Żeby nie było za łatwo, to mamy niestety wymagania - kociak musi lubić psy, dzieci, inne koty i fajnie gdyby był trochę puchaty... ;)
Wiek kawalera nie ma takiego znaczenia, najlepiej do 2-3 lat, ale jeśli jakieś cudo zauroczy to może nawet zapewne nawet okazać się kotką ... może nawet nie mieć łapki, czy oka... :)
Na osłodę dodam, że będzie miał dorosłą srebrną kocią damę (5 lat) do towarzystwa i kochający, szanujący kocie potrzeby domek.
Domek- mieszkanie- niewychodzący, z balkonem i oknami niestety nieosiatkowanymi, dodam od razu. Domek z 8śmiomiesięcznym bobasem, który na pewno będzie bardzo chciał głaskać zwierzątka, także chłopakom o słabych nerwach niestety musimy podziękować.. Domek z psem szczekaczem-obrońcą, ale o przyjaznych zamiarach i gołębim serduchu :) (edit: plus oczywiście dwoje dorosłych, młodych otwartych ludzi, na których w razie czego nakrzyczę jak mi się coś nie spodoba :D)

Jako jako-takie zabezpieczenie wiarygodności napiszę, że sama mam kociaka z miau, już nam stuknęły dwa latka ;) tu jest wątek adopcyjny i historia naszego poznania ;) viewtopic.php?f=13&t=143141&hilit=yossarian
Także daję gwarancję dobrego domku.

Acha,mieszkamy w rejonie województwa śląskiego.

A zatem, jeśli ktoś tam ukrywa jakiegoś nam przeznaczonego kociego pana, to prosimy o ujawnienie :)

Pozdrawiam , Michalina :)
Ostatnio edytowano Śro lis 05, 2014 19:51 przez mlsla, łącznie edytowano 3 razy

mlsla

Od: Sob gru 03, 2011 17:44

Post » Pt paź 03, 2014 6:25 Re: witam i o zdrowie pytam ;) poza tym szukam koteczka...

Mam na dt małego pingwinka bez ogonka. Jest z fundacji fioletowy pies i to oni decydują o adopcji. Podobno nie boi się psów. Wydaje mi się, że powinien być dom bezpieczny. U mnie bardzo dobrze sprawdzają się siatki moskitiery. Polecam je nawet ze względu na dzieci ludzkie. A wiele osób tu na forum same zakładają siatki balonowe, jakbym miała balkon toteż bym zrobila

asiamaj22

Od: Nie sie 19, 2012 19:19

Post » Pon paź 06, 2014 16:26 Re: witam i o zdrowie pytam ;) poza tym szukam koteczka...

Wysłałam PW, i maila - nie wiem co dotrze a co nie :)

MarionL

Od: Czw lis 07, 2013 18:03

Post » Pon paź 06, 2014 17:34 Re: witam i o zdrowie pytam ;) poza tym szukam koteczka...

Mam na tymczasie kilka dzieciaków. W związku z tym zabezpieczone okna i balkon są dla mnie priorytetem, stąd pytanie: czy nie ma nadziei na takowe zabezpieczenie w przyszłości?
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon paź 06, 2014 22:44 Re: witam i o zdrowie pytam ;) poza tym szukam koteczka...

Witam, przepraszam za zwłokę, ale pewna Pani z innego wątku trochę mnie zniechęciła i zaczęłam szukać na własną rękę kociaka. Sprawa jest jeszcze w toku, także chętnie rozważymy każdą kocią mordkę ;) i siostra nie mówi "nie" w temacie osiatkowania, także to jest kwestia dialogu. Napisałam,że na chwilę obecną nie są zabezpieczone. Siostra chętnie spotka się na wizytę pa i wszelkie tematy są do omówienia, jak już dojdzie tak daleko to podam nr tel, czy maila i już osobiście będzie się wypowiadała. Nie ma tutaj konta, dlatego też ja zaproponowałam jej pomoc, bo wiem, że w tym miejscu poznaje się koty i ich charaktery, co w przypadku warunków schroniskowych niestety jest trudne, a niestey wymogi mamy niemałe..

edit: odnośnie moskitiery to też zależy od kota, moja moskitierę rozpracowała w 3 sekundy, najpierw rzep, a pózniej pazurkami resztę potargała, to juz była tylko formalność ;P

mlsla

Post » Wto paź 07, 2014 9:31 Re: witam i o zdrowie pytam ;) poza tym szukam koteczka...

Wysłałam na PW zdjęcia Maleńkiej :)

Może nie jest puchata, ALE jest okrąglutka :)

Lubi psy, inne koty, z dzieckiem nie miała problemu :)

Saaaame zalety - bez podpuchy :)

MarionL

Od: Czw lis 07, 2013 18:03

Post » Wto paź 07, 2014 13:48 Re: witam i o zdrowie pytam ;) poza tym szukam koteczka...

Ja mam koteczkę 10 miesięczną wysterylizowana i zaszczepiona , psy i koty ok , tylko nie wiem jak z dziećmi bo ich nie mam ..Mogła by się na początku troche bać trzeba by było to mieć na uwadzę .
Obrazek
I mam kotka 2 lata nie ma przedniej łapki , wykastrowany .Chłopak gaduła , towarzyski , lubi psy , uwielbia dzieci ..Tylko innego kota może NIE RAZ pogonić ..Ale oprócz tego kot ideał..
Obrazek

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Wto paź 07, 2014 18:07 Re: witam i o zdrowie pytam ;) poza tym szukam koteczka...

Ok, podlinkowałam zainteresowanym wszystkie propozycje,te stąd i te z PW, i dziękuję za kredyt zaufania :) Ilość w ostatnich dniach kocich indywidualności, która przewinęła się przez mój i siostry komputer może przysporzyć o zawrót głowy, także to podejrzewam nie będzie łatwa decyzja. Aż mi głupio,że tak trzeba zdecydować, że jednego kotka przygarniemy a innego nie :/ a każdy potrzebuje ciepłego kąta. Także ja siostrze podsuwam też schroniskowe, bo one mają najgorzej... tyle, że tu nie ma pewności co do charakteru. No nic, decyzja w ich rękach, wierzę, że wybiorą dobrze. :)

mlsla

Post » Wto paź 07, 2014 18:12 Re: witam i o zdrowie pytam ;) poza tym szukam koteczka...

A, a ten bez ogonka z fundacji fioletowy pies, to ten łobuz? http://olx.pl/oferta/kicius-bez-ogonka- ... 6UoDT.html Bo coś wynalazłam, ale nie mam pewności ;)

mlsla

Post » Wto paź 07, 2014 20:33 Re: witam i o zdrowie pytam ;) poza tym szukam koteczka...

Cudny roczny kocio czeka na dom :)
Polecam, wspaniały po prostu :)
link do naszego ogłoszenia:
http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -611848642

NIEAKTUALNE - kotek właśnie znalazł dom :)
Ostatnio edytowano Czw paź 09, 2014 20:31 przez Gata_Negra, łącznie edytowano 1 raz
"Kot jest jedynym stworzeniem, któremu udało się udomowić człowieka." (Marcel Mauss)

Gata_Negra

Od: Pon cze 02, 2014 8:10

Post » Śro paź 08, 2014 9:48 Re: witam i o zdrowie pytam ;) poza tym szukam koteczka...

Tak, bez ogonka to Zdzisiu.
Polecam.
Jest w Opolu i adopcją zajmuje się Magda. Ja polecam, bo moje wredne kocice chcą go zabić. Kuwetowy 100%. Łapki bardzo delikatne, nie drapie podczas zabawy ( jak plastelinka).
Podkreślam, że Magda decyduje, ja mogę tylko zachwalać jego charakterek.

asiamaj22

Od: Nie sie 19, 2012 19:19

Post » Śro lis 05, 2014 19:49 Re: witam i o zdrowie pytam ;) poza tym szukam koteczka...

Ok, szczęśliwcem został młody i miły kocurek z sosnowieckiego schronu, z tego ogłoszenia http://kociaprzystan.wordpress.com/2014 ... -leczenia/
Wszystkim dziękujemy za propozycje i zainteresowanie :)

mlsla