PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob paź 04, 2014 19:12 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Hmm pojawiło się pytanie czy Carmenka czy też może Carmenek ma dom :mrgreen: Wet kwalifikujący do wydania nie miał pewności jaka to płeć. Ale jak to powiedział jej nowy właściciel - mamy erę gender i będzie tym kim będzie akurat chciała :ryk:

Monika_Wolska

Od: Sob paź 15, 2011 19:17

Post » Sob paź 04, 2014 19:58 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Dodam jeszcze, że wszystkie dorosłe koty, oprócz Dextera, poszły do osób, które dzwoniły z ogłoszeń i wczoraj zapowiedziały swoją obecność w schronisku.
Ponadto wszystkie te osoby były zainteresowane adopcją Rysi :wink: . Zresztą przed chwilą znowu miałam telefon z pytaniem o Rysię. Jutro pani przyjedzie do schroniska. Wstępnie zareklamowałam jej Mirandę, ale zobaczymy co z tego wyjdzie.

W domach są:
410/14 - Rysia - oczywiście jest wysterylizowana. Poszła do tej pani, która już wczoraj po nią była. Pani jest kompletnie w niej zakochana :mrgreen:
Obrazek

133/14 - Carmen - poszła do państwa, którzy w lutym pożegnali swojego 18-letniego kota. Kot miał charakter podobny do Carmen. A w ogóle Carmen będzie miała zmienione imię na Gender, bo być może jest chłopakiem :wink:
Obrazek

538/14 - Mario - zamieszkał z dwoma psami
Obrazek

456/14 - Szałwia - będzie jedynaczką
Obrazek

592/14 - Dexter - zamieszkał z drugim kotem, w domu z dziećmi
Obrazek

387/14 - będzie doleczony w domu. Pojechał do dziewczyny, która przygarnęła Puchacza [*]
Obrazek

I trójpaczek maluszków - 679/14, 681/14 i 704/14

Koty do adopcji:

W pokoju klatkowych 6 maluchów
W pokoju żółtym: 2 czarne podrostki.

Pokój zielony:

227/14 - Gilda - dobrze reaguje na głaskanie patyczkiem, ale nadal bardzo się boi :( . I bardzo płacze :( .
Obrazek

263/14 - Bafia - wielka pieszczocha. Nie lubi innych kotów. Już raz była do adopcji. Rozchorowała się i wróciła do szpitala. Mam nadzieję, że tym razem będzie miała więcej szczęścia.
Obrazek

Pokój czerwony:

161/14 - Miranda - w tej chwili ma najdłuższy schroniskowy staż! Jest super miła i łagodna. Nie bójcie się jej buczenia. Daje się wziąć na ręce, przytula się. Monika bez problemów obcięła jej pazurki.
Obrazek

Pokój miętowy:

505/14 - Blakot - grubiutki chłopiec. W pewnym momencie był postrachem w szpitalu, ale teraz już chyba doszedł do siebie :wink: . Kot, którego trzeba szanować. Nie lubi innych kotów.
Obrazek

Magoska_ Twój pojemnik po wołowinie zgarnęłam do domu. Przy okazji Ci oddam.
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Sob paź 04, 2014 20:06 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Bardzo chciałabym podziękować Monice, że pomogła mi w szpitalu.
Moniko, sama dziś nie dałabym rady.
Bardzo Ci dziękuję :D
Obrazek

Revontulet

Post » Sob paź 04, 2014 20:18 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Jak mróweczki dziś w szpitalu pracowały ;-)) A Monika nie dała sobie w kaszę dmuchać :-)

Zaprowadziłam dzis tam chłopaków młodych dorosłych bo myśleli o wzięciu jakiegoś kota (nawet kontenerek mieli ze sobą) Na zdrowych wiadomo posucha ale że chłopcy zorientowani w sprawach doleczania się wydawali to poprowadziłam do Kingi - tam spędzili dłuższą chwilę potem gadali jeszcze z boniedydy - i z tego co się dowiedziałam zaczęli myśleć o Dexterze. 5 min po ich wyjsciu Deter poszedł do domu :-PP Niech żałują :-)
Ostatnio edytowano Sob paź 04, 2014 20:27 przez magoska_, łącznie edytowano 1 raz

magoska_

Od: Nie lis 07, 2004 13:38

Post » Sob paź 04, 2014 20:21 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Revontulet pisze:
Magoska_ Twój pojemnik po wołowinie zgarnęłam do domu. Przy okazji Ci oddam.

Dzięki - do tego nie mam przykrywki więc nie za bardzo mi do niego pilno :-)

magoska_

Post » Sob paź 04, 2014 20:25 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

eunnika pisze:Jeśli możecie to sprawdźcie na fb wiadomości w gpk miau, nakierowałam dwie osoby które mają do oddania karmę - jedna ma 50 puch gourmeta, a druga 144 saszetki kitekata, tylko od nich trzeba odebrać :)

Jesteśmy już w kontakcie, dzięki :)
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Sob paź 04, 2014 20:31 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

inga.mm pisze:u mnie na uczelni zrobiono portal sprzedażowy.
Jest wystawionych około 50 koców po 5 zł
nie wiem czy to się opłaca?

sama siebie zacytuję - ile takich koców trzeba byłoby?
Tak w ogóle, to Dyrekcja mogłaby wystąpić do uczelni o odstąpienie gratisowe.

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Sob paź 04, 2014 20:32 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

patrząc na schodzenie materiałowe to wszystko potrzebne.

a Maluchy mają ciepło bo grzejnik właczony.

W pokojach zamknęłam okna i wyjścia na wybieg. Mam nadzieję ze będzie choć trochę cieplej. U podrostków położyłam koszyk z ciepłym szlafrokiem. We dwóch się zmieszczą.

magoska_

Post » Sob paź 04, 2014 21:03 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Revontulet pisze:Bardzo chciałabym podziękować Monice, że pomogła mi w szpitalu.
Moniko, sama dziś nie dałabym rady.
Bardzo Ci dziękuję :D

Nie dziękuj, sama się przecież zgłosiłam. Ten dzień dał mi motywację do szybkiego starania się o papiery wolontariusza, żebym mogła tam wchodzić bez problemu.

Mam za to problem w domu - po powrocie zobaczyłam że Felek ma czerwone, załzawione i spuchnięte oko. Właśnie wróciłam od weta - prawdopodobnie mu się uaktywnił kk ze stresu "morelkowego". Po zastrzyku i kroplach jest lepiej, ale jutro znów mnie czeka wizyta bo oko było tak spuchnięte, że wetka stwierdziła że nie może ustalić czy to aby nie jakiś uraz mechanicznych rogówki. Rano było z nim wszystko OK.

Monika_Wolska

Post » Nie paź 05, 2014 10:01 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Monika_Wolska pisze: Ten dzień dał mi motywację do szybkiego starania się o papiery wolontariusza, żebym mogła tam wchodzić bez problemu.

:1luvu:
Dla mnie, i przypuszczam, że dla Asi też, jest to fantastyczna wiadomość :ok: .
Jak sama zobaczyłaś, bardzo potrzebna jest tam pomoc.
Obrazek

Revontulet

Post » Nie paź 05, 2014 10:13 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

obiecuję solennie że przy następnej wizycie w schronisku złoże papiery. uffff. Chciałyśmy juz teraz natychmiast wczoraj ale nie mogli nam wydrukować kwestionariusza.

magoska_

Post » Nie paź 05, 2014 10:54 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Monia, Małgosia - składajcie dziewczyny, razem pójdziemy na egzamin, będzie można ściągać :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Nie paź 05, 2014 11:07 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

No ja właśnie wypełniłam kwestionariusz, teraz tylko muszę go wydrukować :mrgreen:

Monika_Wolska

Post » Nie paź 05, 2014 19:50 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Ponieważ muszę się zabrać za testy na prawko ;) informuję szybko i zwięźle, a Kingę ewentualnie poproszę o wstawienie zdjęć jak ma czas :D

Bafia 263/14 - sprzedana!
Pluszon 433/14 ze szpitala - sprzedany!
Pan Inżynier Architekt 316/14 ze szpitala - sprzedany! a zaadoptowała go nawiasem mówiąc Pani Architekt :ryk:
Bury maluch z s.1 - sprzedany!
Czarny podrostek z przedszkola - sprzedany!

Nie wiem, czy jeszcze nie poszedł jeden podrostek, ale to niech Kuba potwierdzi lub zaprzeczy...
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Nie paź 05, 2014 20:00 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Jak dobrze ze tyle kotów znalazło swoje domy :-)) Czekałam na informację. A czarny Wrzaskun z klatkowego?

magoska_

[poprzednia][następna]