Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 29, 2014 18:51 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

wiesiaczek1 pisze:mój Zorcio będzie jutro miał zdjęcia rtg główki, pod kątem nowotworu, na tomografię w obecnej chwili mnie nie stać,
dziś już nie chciał jeść, karmię go strzykawką, ale to jest straszne dla niego, broni się jak szalony, zaciska pyszczek,
przez moment miał drgawki i nie mógł utrzymać równowagi,
wolałabym żeby umarł cichutko w domu, naprawdę :cry:

To straszne przeżycia i dla Zorcia i dla Ciebie.
U nas też z dokarmianiem było już tak, że go zaprzestałam. I dobrze zrobiłam.

Zdaję sobie sprawę, co masz na myśli pisząc o cichutkiej śmierci w domu.
Ale nawet jeśli ta śmierć jest cichutka, to tak naprawdę nie wiemy, co odczuwał umierający.
W przypadku eutanazji przynajmniej jest pewność, że śmierć nie łączyła się z bólem.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon wrz 29, 2014 19:50 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Kropcia miała dobre życie, odkąd trafiła do Ciebie, mb. I o tym musisz pamiętać, kiedy tęsknota po Jej stracie będzie zbyt mocno dokuczać.

Życia nigdy dość...

Wiesiaczek1, trzymam kciuki za Ciebie i za Zorcia.

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Pon wrz 29, 2014 20:18 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Joako pisze:Kropcia miała dobre życie, odkąd trafiła do Ciebie, mb. I o tym musisz pamiętać, kiedy tęsknota po Jej stracie będzie zbyt mocno dokuczać.

Życia nigdy dość...

Na razie mózg broni się przed uznaniem tego faktu w całej pełni. Koty są w ogródku i mam wrażenie, że Kropcia też tam jest i za chwilę wróci.
Ale nastaje noc. Czaruś i Tysia wracają, a Kropci nie ma. I to jest tak, jakby świat uległ jakiejś przedziwnej deformacji i spustoszeniu. Odczucie zupełnie nie do opisania. Porażające.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mb

Post » Pon wrz 29, 2014 21:02 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Joako pisze:Kropcia miała dobre życie, odkąd trafiła do Ciebie, mb. I o tym musisz pamiętać, kiedy tęsknota po Jej stracie będzie zbyt mocno dokuczać.

Życia nigdy dość...

dziękuję Joako, nie wiem co jutro będzie....na pewno wtorek i badania :cry:
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Śro paź 01, 2014 18:21 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Obrazek Obrazek

mb

Post » Śro paź 01, 2014 18:28 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Obrazek Obrazek

mb

Post » Śro paź 01, 2014 18:29 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Obrazek Obrazek

mb

Post » Śro paź 01, 2014 18:29 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Obrazek Obrazek

mb

Post » Śro paź 01, 2014 21:28 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Piękna Kropeczka.
A jak pozostałe koty się zachowują?

Joako

Post » Śro paź 01, 2014 21:49 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Joako pisze:Piękna Kropeczka.
A jak pozostałe koty się zachowują?

Uspokoili się, bo - dopiero teraz zdałam sobie z tego sprawę - oni wyczuwali, że Kropcia jest ciężko, śmiertelnie chora i byli strasznie niespokojni i nerwowi. Czarek sam nie wiedział co jeszcze wyprawiać, a Tyśka ze stresu tyle żarła (karmę na smukłą sylwetkę), że zaczęła wyglądać tak, jakby ją miało rozerwać z przejedzenia. Nie byłam w stanie zapanować nad ich zachowaniem.
Teraz Tysia je mniej niż kiedykolwiek do tej pory, a dodatkowo podawałam jej przez 3 dni preparat na uspokojenie. Czaruś też wrócił do normalności w zachowaniu.

Oni nie byli przywiązani do siebie nawzajem. Mnie jakoś trafiają się tylko takie koty, które nadają się na jedynaki i w zasadzie mogą obejść się bez kociego towarzystwa.

mb

Post » Śro paź 01, 2014 22:06 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Zwierzęta może nie odczuwają takich emocji, jak człowiek, ale są bardzo czułe na zmiany, które zachodzą w ich otoczeniu. I na pewno wyczuwały inny niż zwykle zapach Kropeczki, ten spowodowany mocznicą i ten związany z wizytami u weterynarza.

Joako

Post » Czw paź 02, 2014 11:08 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Czuli, że dzieje się z nią coś naprawdę złego.
To są straszliwe przeżycia dla wszystkich.

mb

Post » Czw paź 02, 2014 12:26 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

mój Zorcio ma guza w główce, w okolicy ucha,
zżarł mu już część kości,
rokowania żadne,
kotek jest w domu, ma wielka wolę życia, cały czas chce jeść,
dostaje tylko paćki i płynne, bo już nic nie pogryzie,
będzie dotąd...... dopóki...... przestanie chcieć żyć,
:cry:
a moje pozostałe koty szaleją, jakby nic :(
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Czw paź 02, 2014 13:12 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Straszna diagnoza
Biedactwo.
Ogromnie Ci współczuję.

mb

Post » Czw paź 02, 2014 13:55 Re: Koci "trójkąt": Kropcia, Tysia i Czaruś. Kropcia nie żyj

Wiesiaczek, ponieważ Zorcio wciąż chce żyć i ma apetyt, pozostałe koty jeszcze nic nie wiedzą.

Bardzo współczuję.

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

[poprzednia][następna]