Pożegnałam dziś Kubusia (*)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 22, 2014 22:19 Re: małe w piwnicy kiepsko:( cztery zostały do złapania:((

Mama przeprowadziła dzidki do innego boxu ale udaoło mi się je namierzyć. Widzialam 3 sztuki. Na pewno był rudy, czarny zwany przez Izę ciemną szylkretka i jakiś ogonek:)) Grzyby można zbierać z tych kotow ale ogolnie wyglądają lepiej niż ich rodzeństwo u mnie . Przynajmniej te dwa bo ogonek nie dal się obejrzeć dokładnie.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Wto wrz 23, 2014 7:37 Re: małe w piwnicy kiepsko:( cztery zostały do złapania:((

asia2 pisze:Mama przeprowadziła dzidki do innego boxu ale udaoło mi się je namierzyć. Widzialam 3 sztuki. Na pewno był rudy, czarny zwany przez Izę ciemną szylkretka i jakiś ogonek:)) Grzyby można zbierać z tych kotow ale ogolnie wyglądają lepiej niż ich rodzeństwo u mnie . Przynajmniej te dwa bo ogonek nie dal się obejrzeć dokładnie.

Jest ich mniej więc mają większe szanse. Więcje cyca, opieki i karmy. Może daj im coś z uodparniaczy do żarcia. Nawet zwykłą florę jak lakcid. Gryb szaleje na osłabionym organiźmie. Wzmocnią się to może się zatrzyma.
Poza tym to mogą byc odczyny po pchłach czy chemikaliach jakie ludzie trzymają.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto wrz 23, 2014 9:49 Re: małe w piwnicy kiepsko:( cztery zostały do złapania:((

ASK@ pisze:
asia2 pisze:Mama przeprowadziła dzidki do innego boxu ale udaoło mi się je namierzyć. Widzialam 3 sztuki. Na pewno był rudy, czarny zwany przez Izę ciemną szylkretka i jakiś ogonek:)) Grzyby można zbierać z tych kotow ale ogolnie wyglądają lepiej niż ich rodzeństwo u mnie . Przynajmniej te dwa bo ogonek nie dal się obejrzeć dokładnie.

Jest ich mniej więc mają większe szanse. Więcje cyca, opieki i karmy. Może daj im coś z uodparniaczy do żarcia. Nawet zwykłą florę jak lakcid. Gryb szaleje na osłabionym organiźmie. Wzmocnią się to może się zatrzyma.
Poza tym to mogą byc odczyny po pchłach czy chemikaliach jakie ludzie trzymają.

dokladam im do karmy caly czas witaminy A i E, beta glukan, tran, biogrn kt,
pcheł tam nie ma ale jest wilgotno, brudno a w uszach świerzb i rozdrapane ciałko zaprosiło grzyba.
Też myśłalam że jakby będę je tak wznmacniać jeszcze w brzuchu mamy to będa jak malowanie a tu takie buty. Jeszcze lakcid im zapodam za Twoją radą. Mąłe w domu dostają ze względu na antybiotyk a tam nie pomyslałam.

Trochę padam na twarz codziennie myć chałupę rozcieńczonym demostesem, octem, Na domiar złego jakis rezydent się uaktywnił z sikaniem bo na dwór wyszedł pare razy. Najlepiej to byłoby się z mopem nie rozstawać i nawet śpiąc łapami machać.

asia2

Post » Wto wrz 23, 2014 11:12 Re: małe w piwnicy kiepsko:( cztery zostały do złapania:((

Asiu, wiem jak to jest. Przytulam i trzymaj się.
Myje już teraz mydłem rossmanowskim w płynie. Tym najtańszym. Tez ocet leje.
Obrazek

ASK@

Post » Wto wrz 23, 2014 11:17 Re: małe w piwnicy kiepsko:( cztery zostały do złapania:((

Trzymaj się Asieńko :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Wto wrz 23, 2014 11:40 Re: małe w piwnicy kiepsko:( cztery zostały do złapania:((

gdzieś na forum przeczytałam ,że do mycia podłog można dodać sody oczyszczonej , ktora niweluje zapachy. Spróbowałam i jest lepiej a przynajmniej dzialając tak mam wrażenie że coś robie więcej:))

Sodę zawsze mieszałam z octem jako mieszankę wybuchową do zlewów aby nie capiło i po myciu podłog czy czegoś co zostało zalane przez KOTECZKÓW ale do płynu do mycia podłog, dopiero zaczęłam.. W ogóle robie mieszankę taką że cud że żyjemy :ryk:

Też trzymajcie się dziewczyny mocno. łatwo nie jest.

asia2

Post » Wto wrz 23, 2014 11:40 Re: małe w piwnicy kiepsko:( cztery zostały do złapania:((

czy spotkałyscie się z ziarniniakiem strun głosowych?

asia2

Post » Wto wrz 23, 2014 11:42 Re: małe w piwnicy kiepsko:( cztery zostały do złapania:((

asia2 pisze:czy spotkałyscie się z ziarniniakiem strun głosowych?

nie. Choć słyszałam.
Obrazek

ASK@

Post » Wto wrz 23, 2014 21:08 Re: małe w piwnicy kiepsko:( cztery zostały do złapania:((

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw wrz 25, 2014 7:40 Re: małe w piwnicy kiepsko:( cztery zostały do złapania:((

dzięki za kciukasy

Wczoraj prawie w nocy namierzyłam maluchy. Siedziały wszystkie cztery wtulone w siebie w jednym piwnicznym boksie. Czyli są jeszcze cztery. Rudy, czarne coś zwane ciemną szylkretką, kopia szylkretki, która jest u mnie i ciemna szylkreta. Zlapać nie zlapałam. Iza chora i jej wnusio też. Nie mam trzeciej i czwartej ręki.

asia2

Post » Pt wrz 26, 2014 12:42 Re: małe w piwnicy kiepsko:( cztery zostały do złapania:((

mam kolejnego malucha- czarny, tzn :)) bardzo ale to bardzo ciemna szylkretka:))

asia2

Post » Pt wrz 26, 2014 19:57 Re: małe w piwnicy kiepsko:(trzy zostały do złapania:((

malutek juz odgrzybiony po raz pierwszy, teraz wieczorem zaczął juz wreszcie sam jeść.
Jutro spóbuje zdjęć narobić bo warto, robaczki juz trochę koty przypominają :D

asia2

Post » Pt wrz 26, 2014 20:48 Re: małe w piwnicy kiepsko:(trzy zostały do złapania:((

Ojej, to czekamy na zdjęcia brzdąców :) Dobrej nocy Asiu i kciukasy, jak zwykle, za całokształt :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Sob wrz 27, 2014 13:58 Re: małe w piwnicy kiepsko:(trzy zostały do złapania:((

bulba pisze:Ojej, to czekamy na zdjęcia brzdąców :) Dobrej nocy Asiu i kciukasy, jak zwykle, za całokształt :ok:

się dopiszę ,z tą różnicą,ze powiem dzień dobry,reszta zostaje :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob wrz 27, 2014 14:36 Re: małe w piwnicy kiepsko:(trzy zostały do złapania:((

chyba dziś nie zrobie zdjęć, Po myciu futerek uszu, podaniu leków, wyglaskaniu, podaniu żarła nie wiem ile razy:)), nie mam już sily na zdjęcia:((

W nocy maly czarny płakał, nie jadl sam. Karmiłam go i oswajałam.

Usmażyłam skórki z kurczaka. Pachną bardzo i mam nadzieję, że na nie uda się zlapać maluchy a może mamę.... Startujemy ok 20. Kciuki mile widziane.

asia2

[poprzednia][następna]