Tragedia!!mocznica ,anemia,krew rozrzedzona :((on umiera?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 24, 2014 11:37 Re: Tragedia!!mocznica ,anemia,krew rozrzedzona :((on umiera

Kotka Milka przejrzałam cały wątek i trzymam kciuki za koteczka. Przypomniały mi się czasy jak jeszcze byłam w liceum i mój około 10 letni kocurek ciężko zachorował i wydałam wtedy całe swoje oszczędności ze stypendium żeby go ratować. Wtedy niestety trafiłam na nieodpowiednią lecznicę w Mikołowie (nazywają się chyba kliniką) i po dwutygodniowym leczeniu, które tylko pogorszyło stan kotka zaproponowali mi uśpienie :( Kotek miał jakieś guzy zlokalizowane w dwóch miejscach i młoda pani weterynarz stwierdziła, że to nowotwór. Oprócz prześwietlenia, całej serii zastrzyków, po których kotek spuchł nie przypominam sobie żeby kotek miał robione jakieś porządne badania... no ale wtedy myślałam, że wiedzą co robią. To był jakiś horror kiedy z nadzieją że kotka da się wyleczyć przyjechałam na kolejną wizytę i usłyszałam, że już nie ma dla niego ratunku i proponują mi uśpić kotka w cenie 50 zł... :( To był mój ukochany kot, który towarzyszył mi prawie całe dzieciństwo i strasznie przeżyłam jego odejście :( Mówiłam sobie wtedy, że już nie wezmę nigdy żadnego kotka, żeby nie przechodzić tego kolejny raz... i wzięłam :) Dlatego jak teraz czytam jak walczycie o kotka, jakie ma wsparcie i fachową pomoc po prostu się poryczałam. Trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze :ok:

anula7777

Od: Pt wrz 19, 2014 14:56

Post » Śro wrz 24, 2014 11:37 Re: Tragedia!!mocznica ,anemia,krew rozrzedzona :((on umiera

wklejam morfologię

Obrazek
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Śro wrz 24, 2014 12:13 Re: Tragedia!!mocznica ,anemia,krew rozrzedzona :((on umiera

ok-więc sytuacja jest taka:
1)kot zostaje tam gdzie jest dostaje to co teraz dostaje i lotensin w domu-w piatek badanie krwi mocznik i kreatynina w celu sprawdzenia parametrow
2) kota przenosze do innej lecznicy- 3 godziny kroplowki dozylnej-moge poprosic o podanie plynu ringera duphatyle i lespewet
powiem ze nie chce furosemidu

nie wiem czy 3 godziny kroplowki dozylnej przy rozrzedzonej krwi to dobry pomysl ale tak daja
tylko mam te 2 opcje innej nie mam
Kotka Milka

Post » Śro wrz 24, 2014 12:22 Re: Tragedia!!mocznica ,anemia,krew rozrzedzona :((on umiera

gdzie go przenosisz?
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Śro wrz 24, 2014 12:24 Re: Tragedia!!mocznica ,anemia,krew rozrzedzona :((on umiera

mamaGiny pisze:gdzie go przenosisz?

przeczytaj jeszcze raz- moge go przeniesc
tylko mam te 2 opcje
albo zostaje tam, albo przenosze go gdzie indziej-innej opcji brak
Kotka Milka

Post » Śro wrz 24, 2014 13:26 Re: Tragedia!!mocznica ,anemia,krew rozrzedzona :((on umiera

chcialabym kota przeniesc do innej lecznicy
wypisow nie dostane
bede prosila o paragony z kasy fiskalnej

w innej lecznicy kot dostanie
plyn ringera
lespewet
duphatyle
bedzie 3 godziny ze mna pod kroplowka i do domu a nie caly dzien sam

czy zgadzacie sie? czy ma ktos cos przeciwko?
doszly wplaty na prad i wode
wplaty od alienor i casicy na pokrycie dzisiejszej wizyty u wetki
Kotka Milka

Post » Śro wrz 24, 2014 13:42 Re: Tragedia!!mocznica ,anemia,krew rozrzedzona :((on umiera

Blue co ty sądzisz?
Kotka Milka

Post » Śro wrz 24, 2014 14:18 Re: Tragedia!!mocznica ,anemia,krew rozrzedzona :((on umiera

paragony to zasmolony obowiazek powinna dać za każdym razem jak kase bierze
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Śro wrz 24, 2014 14:20 Re: Tragedia!!mocznica ,anemia,krew rozrzedzona :((on umiera

mamaGiny pisze:paragony to zasmolony obowiazek powinna dać za każdym razem jak kase bierze

paragony bede brac od jutra od tamtych wetow ta ma mi dzis dac z zaplata za wizyte
Kotka Milka

Post » Śro wrz 24, 2014 14:45 Re: Tragedia!!mocznica ,anemia,krew rozrzedzona :((on umiera

Wydzielony watek pomocowy dla Kotki Milki.
Posty z tego watku stopniowo poprzenoszę.

:arrow: viewtopic.php?f=8&t=164910

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Śro wrz 24, 2014 19:07 Re: Tragedia!!mocznica ,anemia,krew rozrzedzona :((on umiera

Na razie ze wzgledow technicznych nie moge przeniesc kota gdzie indziej
kot wlecznicy wysikal sie pod siebie strasznie smierdzacym moczem

caly czas leci mu z pysia slina mimo iz dostal metoclopramid
dalam mu troche gerberka

zakupiłam podklady SENI w aptece za 8zl
alusal-do wylapywania fosforu z jedzenia i ranigast pro na zobojetnienie kwasu zoladkowego
musze zapytac w watku nerkowym jak dawkowac
pani doktor wyczaila ze solwertyl to ranitydyna i powiedziala ze moge kupic ranigast
wyslalam mmsem rozliczenie za wczoraj i dzis mamieGiny
zapomnialam wziasc paragonu z apteki czy zdjecia mmsem lekow kupionych starcza :oops:
Kotka Milka

Post » Śro wrz 24, 2014 21:16 Re: Tragedia!!mocznica ,anemia,krew rozrzedzona :((on umiera

mam rozliczenie od Kotki Milki na mmsie - i nie wiem czy dziś opanuję jak to przesłać na kompa :oops:
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Śro wrz 24, 2014 21:19 Re: Tragedia!!mocznica ,anemia,krew rozrzedzona :((on umiera

Podłączyć tel do kompa i zgrać :)
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro wrz 24, 2014 21:22 Re: Tragedia!!mocznica ,anemia,krew rozrzedzona :((on umiera

ale franca mi nie wykrywa obrazu
ObrazekObrazek

mamaGiny

[poprzednia][następna]