Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętach

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 23, 2014 7:28 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-palpitacje

Ciocie i Wujki. Wytumaczcie mię, co to są palapitacje. Bo Duża wczoraj przytuptała z pracy i mówiła że miała palapitacje, bo mię nie mogła znajść. A przecież nic się nie stanęło. Po prostu se pusiałam w szafu i mię się szafu zamkła.
Jak mię Duża znajdnęła, to mię tak miziała i tuliła! I mię nosiła po domciu na opki. Dobrze że nie na łapkach, bo nie lubiam, ale na opki jezd fajmnie.
A dzisiaj raniutko Duża się dziwiła okropecznie, bo pusiałyśmy z Małą Ciorną koło się. Też mię sęsacja! A co miałam zrobiać, jak Małe Ciorne przytuptało w nocy i płakało, że jej zimno i się boja. Pozwoliłam jej pusiać koło mię. Ino niech se za dużo nie myśli!
Książniczka Ofelja
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto wrz 23, 2014 10:22 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-palpitacje

Ja nie fiem, co to jest, ale moja Duzia baldzo czensto to ma bo moja siostra ciongle siem gdzieś chowa. Ja siem nigdzie nie chowam, bo wiem, ze jak siem schowam, to mogem nie dostać papusi. A ftedy to jus bym ja miał palpięntacje. Beniu

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto wrz 23, 2014 10:24 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-palpitacje

Cześć dziewczyny! :D
Ciepełka życzymy :ok:

A my zawsze pusiamy koło siebie bo cieplutko i milutko jest a najlepiej na dużej.
Pola i Zuzia przytulaski.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto wrz 23, 2014 10:25 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-palpitacje

Milena_MK pisze:Ja nie fiem, co to jest, ale moja Duzia baldzo czensto to ma bo moja siostra ciongle siem gdzieś chowa. Ja siem nigdzie nie chowam, bo wiem, ze jak siem schowam, to mogem nie dostać papusi. A ftedy to jus bym ja miał palpięntacje. Beniu

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Wto wrz 23, 2014 12:53 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-palpitacje

Benio. Ale ty jezdeś odważmny! Ja cię ciągle gdziesik chowię bo się boję :oops: Taka już tchórzliwna jezdę :oops:
A dzisiaj albo jutro ma przytuptać kuriero ze żwirkię dla nas kotków i ja już się boję.
Mała Ciorna Carmen boikotka
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto wrz 23, 2014 12:55 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-palpitacje

Poleńka i Zuzieńka. Małe Ciorne też by się chciało przytulać do mię, ale ja przecież jezdę stateczmna kota i nie mogę jej ciągle i ciągle niańczyć. Zresztą, ona mlaska jak se myje łapcie. Dzisiaj też mlaskała okropecznie.
Książniczka Ofelja
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto wrz 23, 2014 13:07 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-palpitacje

MB&Ofelia pisze:Poleńka i Zuzieńka. Małe Ciorne też by się chciało przytulać do mię, ale ja przecież jezdę stateczmna kota i nie mogę jej ciągle i ciągle niańczyć. Zresztą, ona mlaska jak se myje łapcie. Dzisiaj też mlaskała okropecznie.
Książniczka Ofelja

Ofelku ale ja też jestem stateczną kotką bo mam już 7 latek ale w każdym kotku dżemie mały kociak - tak duża mówi jak widzi jak szaleję z myszką czy piłeczką gdy sądzę że nikt nie patrzy :oops:
Ja lubię jak Polcia się do mnie przytula bo jest taka duża , mięciutka i cieplutka i to znaczy że mnie kocha.
Zuzia
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto wrz 23, 2014 19:29 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-palpitacje

MB&Ofelia pisze:Ciocie i Wujki. Wytumaczcie mię, co to są palapitacje. Bo Duża wczoraj przytuptała z pracy i mówiła że miała palapitacje, bo mię nie mogła znajść. A przecież nic się nie stanęło. Po prostu se pusiałam w szafu i mię się szafu zamkła.
Jak mię Duża znajdnęła, to mię tak miziała i tuliła! I mię nosiła po domciu na opki. Dobrze że nie na łapkach, bo nie lubiam, ale na opki jezd fajmnie.
A dzisiaj raniutko Duża się dziwiła okropecznie, bo pusiałyśmy z Małą Ciorną koło się. Też mię sęsacja! A co miałam zrobiać, jak Małe Ciorne przytuptało w nocy i płakało, że jej zimno i się boja. Pozwoliłam jej pusiać koło mię. Ino niech se za dużo nie myśli!
Książniczka Ofelja

A jaka jest różnica między jednym a drugim?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto wrz 23, 2014 19:43 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-palpitacje

"Na łapkach" to jest wtedy, gdy noszę Ofelindę na rękach, przytuloną do mojego biustu. Tego nie lubi. Natomiast "na opkach" to pozycja z kotem przewieszonym przez moje ramię - przednie łapki na moich plecach, przednie na klacie, ręka podpiera dupinkę. I to jest super!
O ile kocię ma akurat ochotę...

Kurka, Czarnidełko nie je :evil: Nie wiem, czy dzisiaj cokolwiek wzięła do pyska - poza pastą odkłaczającą zmieszaną z pastą serową, którą przed chwilą podałam pannicom.
Czuję, że zaczynam siwieć :strach: :strach: :strach:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto wrz 23, 2014 19:44 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-palpitacje

Alarm odwołany. Żre. I mlaska.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto wrz 23, 2014 19:54 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-palpitacje

MB&Ofelia pisze:Alarm odwołany. Żre. I mlaska.

:201461 :201461 :201461 Grzeczna kotusia

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto wrz 23, 2014 19:55 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-palpitacje

MB&Ofelia pisze:Alarm odwołany. Żre. I mlaska.

:201461

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Wto wrz 23, 2014 20:02 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-palpitacje

No, jakoś specjalnie dużo to nie zjadła :| Ale może jeszcze przed snem podejdzie do michy.
Ja się za to objadłam w ramach wyjadania z zamrażarki. Bo chcę zrobić pierogi w większej ilości i nie mam ich gdzie wsadzić.
(PS. Znów je. I znów mlaska.)
W zamrażarce jedna półka z kocim żarciem, dla mnie zostały dwie (a w zasadzie półtora, bo jedna mniejsza), a ja sporo mrożę. No i przestałam się chwilowo mieścić. Muszę jeszcze parę rzeczy zużyć, gęsie szyjki dać tacie, jak przyjedzie na weekend, i będzie ok.
Kurka, nie mogę wysłać posta, bo Małe Czarne stoi prawie na myszce
No, już zjadła
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto wrz 23, 2014 20:04 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-palpitacje

Gratulacje dla Małej Ciornej za wsunięcie kolacji :)

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Wto wrz 23, 2014 20:05 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-palpitacje

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Ja przez moje futra , oprócz siwych włosów mam jeszcze palpitacje . Dobrze , że mam niskie ciśnienie , bo bym pewnie na zawał jakiś zeszła :roll:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

[poprzednia][następna]