Tymczasy:Benia.Maniuś,Kubuś i Tusia w DS.Miluś.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie wrz 14, 2014 5:51 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

P.Iza nie umie robić zdjęć :( Większość ruszona, nie ma co wklejać.Spróbujemy jeszcze raz.Wkleję tylko jedno z Tusią
Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon wrz 15, 2014 10:26 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

P.Iza ma jeszcze próbować zrobić lepsze zdjęcia.Tusia jest kochana, śliczna, opiekuńcza, ale bardziej prokocia niż proludzka.Lubi jednak, kiedy p.Iza ją głaszcze, mruczy ślicznie.Kubuś natomiast to straszny miziak.On by nie schodził z rąk.Zawsze przytula się do nóg p.Izy, kiedy ta siedzi na krześle czy w fotelu.P.Iza kładzie stopy pod jego brzuszek i go podnosi, jak dziecko, a Kubuś to uwielbia :lol: Kotek ma słodki zwyczaj ocierania się pyszczkiem o twarz p.Izy.Jest kotkiem parterowym, chyba brak ogonka trochę go ogranicza.Wskakuje na parapet, na kolana, ale woli jednak, aby go podnosić.Oba kotki są bardzo grzeczne, zadbane, kochają się, fajnie byłoby, aby ktoś zechciał je w dwupaku.

ewar

Post » Wto wrz 16, 2014 5:34 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Dawno nie pisałam o Maniusiu.Bez większych zmian.To bardzo mądry kot, chyba już zrozumiał, że nie będzie mógł wychodzić i ewentualnie może posiedzieć na parapecie przy otwartym oknie.Nadal nie lubi innych kotów i musi być izolowany.Maniuś jest w pełni kuwetkowy, pięknie wszystko zagrzebuje.Nadal najbardziej lubi suchą karmę, nie jest łakomy, je tyle, aby nie być głodnym, nie najada się na zapas.Wygląda ślicznie, jest zdrowy.Codziennie rano przynajmniej godzinę, dwie może sobie pobiegać i chyba to lubi.Ma tunel i tor z piłeczką, szaleje jak kociak.W dzień jest spokojny, nerwowy zaczyna być wieczorem, prawdopodobnie w nocy zawsze polował.
Nikt, ale to nikt nie pyta się o żadnego mojego kota :cry:

ewar

Post » Czw wrz 18, 2014 5:27 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Kubuś-miziaczek
Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Czw wrz 18, 2014 8:07 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Bazarek dla Tusi i Kubusia.Zapraszam, link w moim podpisie.

ewar

Post » Pt wrz 19, 2014 5:40 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Wstaję dość wcześnie i zawsze wypuszczam Maniusia, aby sobie pobiegał na większej przestrzeni, a ja zasiadam do komputera.Maniuś czeka już pod drzwiami i wyskakuje jak z procy.W kuchni ma mało miejsca do biegania, a to kot bardzo energiczny, musi się wyszaleć.Jest dorodnym kotem, nie obrasta w tłuszcz, nie objada się.Jest naprawdę piękny.W ogóle to jakoś tak czarno-biało u mnie i u p.Izy i wszystkie kotki są bardzo zadbane, dobrze karmione, a ich błyszcząca sierść najlepiej o tym świadczy.

ewar

Post » Sob wrz 20, 2014 6:38 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Ciężko Maniusiowi zrobić zdjęcie, bo jest w ciągłym ruchu, a i aparat go interesuje.mam jednak nadzieję, że widać jaki jest zgrabny, błyszczący i w ogóle piękny
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pon wrz 22, 2014 6:32 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Maniuś ma też posłanko na stole w kuchni :oops: Trudno, ale kot ma tak mało miejsca, że tak być musi.Kiedyś na stole bywały świeże kwiaty w glinianym wazoniku, ale teraz jest to niemożliwe, często bowiem obrus i wszystko co na nim jest na podłodze.Maniuś dostał wczoraj szeleszczący tunel i był to hit.Bawiliśmy się razem, Maniuś rozpędzał się, wskakiwał do tunelu i łapał zabawkę z drugiej strony.To mądry kotek, żywiołowy, chciałby poszaleć, ale ja mu tego nie mogę zapewnić :cry: Teraz jest wypuszczony, biega sobie, ale zaraz go będę musiała znowu zamknąć w kuchni.
Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Wto wrz 23, 2014 6:43 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Mam wrażenie, że Maniuś chciałby bardzo dołączyć do stada.Nudzi się, chociaż staram się z nim bawić, ale to nie to samo.Gucia i Mela na pewno go nie polubią, ale pozostałe chętnie by się z nim bawiły, zwłaszcza Toluś.Bohun, kot, który jest wyjątkowo kociolubny próbuje nawiązać kontakt z Maniusiem, kiedy ten siedzi w transporterku.Podobnie Benia.Teraz Maniuś szaleje, bawi się tunelami, piłeczkami, musi mieć trochę ruchu.To taki mądry, zdrowy i piękny kot.Tak bardzo przydałby mu się wychodzący domek, gdzie byłby jedynakiem.

ewar

Post » Wto wrz 23, 2014 8:48 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Maniuś się poprawia :D

Yoanne

Od: Wto paź 29, 2013 19:58

Post » Wto wrz 23, 2014 10:47 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

To fajny kot, tylko jest w więzieniu :cry: Ja go rozumiem i nie mam do niego żalu o to, że czasem jest niesforny.Lubię go, słowo daję.On powinien się wyhasać na dworze i wtedy będzie spokojny.On tak lubi się ze mną bawić, jest młodziutki, energiczny, gdzie ma ten nadmiar energii wyładować? Jest taki piękny i niezwykle mądry.

ewar

Post » Wto wrz 23, 2014 10:52 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Zamknij w osobnym pokoju Gucię i Melę i daj mu się pobawić z resztą :!:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro wrz 24, 2014 5:58 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Jakoś nie mam jeszcze odwagi :oops:
A oto Maniuś
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Śro wrz 24, 2014 13:09 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

ewar pisze:Jakoś nie mam jeszcze odwagi :oops:
A oto Maniuś
Obrazek Obrazek

Manius - uroczy koci amant :201415
:ok: :1luvu: :201461
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Czw wrz 25, 2014 6:48 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

On jest naprawdę piękny i mądry.Nie mogę mu poświęcić dużo czasu, bo go nie mam po prostu, ale ile razy wchodzę do kuchni Maniuś jest w tunelu.Od razu załapał, że w ten sposób mnie zachęci do zabawy z nim.Staję po drugiej stronie, a on wypada z tunelu jak z procy i łapie zabawkę, którą mam w ręku i tak bawiłby się długo :lol:
P.Iza ma lepszą sytuację, u niej koty żyją w absolutnej zgodzie.Kubuś jest przesłodki, Tusia opiekuńcza w stosunku do obu kocich chłopaków.Ciekawe, ale nie są zainteresowane otwartym oknem, jakby pobyt na działkach wystarczył im na całe życie.Owszem, siedzą na parapecie i wyglądają przez okno, ale kiedy p.Iza je otwiera już ich tam nie ma.Spokojnie, wszystko jest pod kontrolą.One są przecudne, czyściutkie, błyszczące, zdrowiutkie, po prostu kocie ideały.

ewar

[poprzednia][następna]