Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Alienor pisze:Kupy nie było od 4 dni? To przecież za niedługo jej jelita pękną. Podają jej coś na to? Laktulozę, siemię lniane, cokolwiek?
Wołaj CatAngel do pomocy na cito. Możliwe że jak ona udostępni to się coś znajdzie. Generalnie na wejściu kot musi mieć RTG miednicy,
Alienor pisze:Justyna, powiedz że kotka w takim stanie nie była na otwartym wybiegu. Bo jak tak, to ktoś ma tyle rozumu co 2-latek.
Alienor pisze:Justyna - miałaś pp w domu więc na pół roku jesteś "spalona" jako DT (zakładam że wydezynfekowałaś virkonem co się dało, jak masz balko to w zimie jeszcze wymróź co się da), zwłaszcza dla kota z otwartą raną. Plus masz w domu siewcę calici i nie masz kasy (że o czasie nie wspomnę) - więc jest absolutnie zrozumiałe, że nie powinnaś nawet jej wziąć. Generalnie kot po takiej operacji nawet jakby biegał i skakał to powiniensiedzieć w klatce/boksie, żeby była 100% pewność czy się załatwia. Bo człowieka w szpitalu to pytają czy stolec był - i powie czy był czy nie był - a kot nie powie. A jak mu się rozpukną jelita to tyle będzie tego ratowania.
justyna8585 pisze: z drugiej strony w schronie jest jeszcze gorzej narażona...
Nie, no...ja musze rozumem kierować sie.Schron obiecał,że da jutro znać co z kupką.
Obawiam się,że załapie kalciwiroze:(
izka53 pisze:justyna8585 pisze: z drugiej strony w schronie jest jeszcze gorzej narażona...
Nie, no...ja musze rozumem kierować sie.Schron obiecał,że da jutro znać co z kupką.
Obawiam się,że załapie kalciwiroze:(![]()
A u Ciebie i kaliciwirozę - masz wszak nosiciela - i pp.
Znalezienie DT, który podejmie się opieki nad tak obciążonym kotem graniczy z cudem, bo
- Dt musi posiadać wiedzę, jak takiego kota prowadzić
- musi mieć zaplecze w postaci dobrego, sprawdzonego weta
- musi mieć nieograniczone zasoby finansowe
- musi być niezakocony, bo dodatkowy stres kota zabije.
Generalnie - jeśli schron nie ma zamiaru zająć się kotem adekwatnie do jego stanu, to bardziej humanitarne byłoby uśpienie kota niż narażanie go na powolną śmierć poprzedzoną cierpieniem.
CatAngel pisze:Jezeli chcecie zbierać fundusze to w wydarzeniu musi byc nr konta. Ludzie patrzą sercem i odruchowo wpłacają pieniążki. A jak nie ma tam konta to raczej nic z tego nie będzie.
Rozesłałam po grupach itp.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 84 gości