Czt koty maja dusze

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 27, 2014 6:23 Czt koty maja dusze

Pisze po raz pierwszy, bo chyba oszaleje z zalu.
Czy koty wracaja po smierci, czy daja jakies znaki z tamtej strony... ?
Na wakacjach na wsi byl sympatyczny kotek z wielka rana, ktora sie nie goila od dwoch lat. Kotek zyl i mial sie dobrze, ale wciaz z rany leciala krew. Postanowilam z corka, ze pomizemy mu. Przywiozlysmy go wiele kilometrow do wielkiej kliniki, tam powiedzieli, ze zrobia operacje i zostal tam na caly dzien. Ale wczoraj po operacji wrocil do mojego domu i w chwile potem zmarl.
Czuje sie winna, moze moglby zyc z ta rana, a ja po prostu przyczynilam sie do jego smierci.
Chcialabym zeby wrocil do mnie na chwilke i mi przebaczyl, bo juz nie mam sil plakac....

kotnutka

Od: Śro sie 27, 2014 6:15

Post » Śro sie 27, 2014 8:08 Re: Czt koty maja dusze

Kotnutka, bywa czasem tak. Skoro rana nie goiła się od dwóch lat, to kotek cały ten czas chorował, jego organizm był osłabiony.
Dałaś mu szanse - rana na pewno go bolała i bez Twojej pomocy tez by umarł, ale w cierpieniu :( . Zrobiłaś dobry uczynek, szkoda, że tak się skończył i teraz cierpisz. Ale w przyszłości pomożesz jakiemuś kotu i będziesz się cieszyć jego obecnością ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro sie 27, 2014 9:06 Re: Czt koty maja dusze

kotnutka pisze:Pisze po raz pierwszy, bo chyba oszaleje z zalu.
Czy koty wracaja po smierci, czy daja jakies znaki z tamtej strony... ?
Na wakacjach na wsi byl sympatyczny kotek z wielka rana, ktora sie nie goila od dwoch lat. Kotek zyl i mial sie dobrze, ale wciaz z rany leciala krew. Postanowilam z corka, ze pomizemy mu. Przywiozlysmy go wiele kilometrow do wielkiej kliniki, tam powiedzieli, ze zrobia operacje i zostal tam na caly dzien. Ale wczoraj po operacji wrocil do mojego domu i w chwile potem zmarl.
Czuje sie winna, moze moglby zyc z ta rana, a ja po prostu przyczynilam sie do jego smierci.
Chcialabym zeby wrocil do mnie na chwilke i mi przebaczyl, bo juz nie mam sil plakac....

Chwala Ci za to, ze Mu pomoglas :201494
Nie wiem, czy wracają... Ale na pewno gdzieś na nas czekają, tego jestem pewno
Jest taki cytat biblijny - " Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia 4 ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt "
kicikicimiauhau

Post » Czw sie 28, 2014 6:43 Re: Czt koty maja dusze

Tak bardzo chcialabym przytulic jego drzace cialko i modle sie, ze jeszcze do nas wroci...

kotnutka

Od: Śro sie 27, 2014 6:15

Post » Śro wrz 17, 2014 11:20 Re: Czt koty maja dusze

Najważniejsze że chciałaś mu pomóc. Niestety ludzie zawsze będą się obwiniać wiem nawet po sobie:(. Wróci w innym futerku.

menorette@interia.pl

Od: Śro wrz 17, 2014 9:08

Post » Czw wrz 18, 2014 11:02 Re: Czt koty maja dusze

Nie módl się, żeby wrócił :( To go może tutaj zatrzymać, a on już widzi Tęczowy Most i kolegów do zabawy. Dobrze zrobiłaś, że mu pomogłaś. Teraz masz miejsce na innego kotka, któremu trzeba pomoc. Pomyśl o tym, jest tyle kociego nieszczęścia. To najlepsze co możesz zrobić dla tamtego kotka - pomóc kolejnemu. Wiem co czujesz. Przeczytaj mój wątek. Ja nie czekałam długo z tym, aby na miejsce Maciusia przygarnąć kolejną kocią biedę. Codziennie dostaje dowody wdzięczności, a miłość do nowego kotka rozpala mnie okrutnie - tak pokochałam Marysię. Życia kotkowi już nie zwrócisz, ale możesz życie podarować kolejnemu. W hołdzie temu, którego chciałaś uratować.
I wiesz.. uratowałaś! Kotek zrozumiał, że już nie będzie sam, że ktoś się nim w końcu zaopiekował. Na pewno odszedł szczęśliwy i spokojny.
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw wrz 18, 2014 21:51 Re: Czt koty maja dusze

Dokładnie . On da Ci znak i ześle na Twoją drogę jakąś kocią biedę .
Czy wracają ? Wracają , tylko w innym futerku .
Przytulam mocno . Zrobiłyście coś dobrego .

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw wrz 18, 2014 22:43 Re: Czt koty maja dusze

Kotek żył i miał się dobrze, ale wciąż z rany leciała krew...

Sorki, nie ogarniam takiego tekstu.
Czy koty mają duszę?
Kto pyta?
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Czw wrz 18, 2014 22:53 Re: Czt koty maja dusze

alix76 pisze:Kotnutka, bywa czasem tak.
Skoro rana nie goiła się od dwóch lat, to kotek cały ten czas chorował, jego organizm był osłabiony.
Dałaś mu szanse - rana na pewno go bolała i bez Twojej pomocy tez by umarł, ale w cierpieniu :( .
Zrobiłaś dobry uczynek, szkoda, że tak się skończył i teraz cierpisz. Ale w przyszłości pomożesz jakiemuś kotu i będziesz się cieszyć jego obecnością ...

Przepraszam...
kotniutka, ty widziałaś ranę na tym kocie już dwa lata?
Alix76, sorki... czy gdybyś wiedziała, że kot ma niegojącą się ranę od dwóch lat nie zareagowałabyś?
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Czw wrz 18, 2014 23:16 Re: Czt koty maja dusze

Wygląda na to, że autorka postu była na wakacjach i tam spotkała kota z raną, która nie goiła się już od 2 lat.
Widocznie taki wywiad zebrała od okolicznych ludzi.
Tak to zrozumiałam.
Skoro tak długo się nie goiło, mogła mieć tło nowotworowe.

emill

Od: Sob lip 26, 2014 20:08

Post » Pt wrz 19, 2014 10:31 Re: Czt koty maja dusze

redaf pisze:Kotek żył i miał się dobrze, ale wciąż z rany leciała krew...

Sorki, nie ogarniam takiego tekstu.
Czy koty mają duszę?
Kto pyta?

czy Ty w ogóle potrafisz komuś współczuc :?: szkoda, że po prostu nie napisałaś...
idź się powiesic
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Sob wrz 20, 2014 19:29 Re: Czt koty maja dusze

ale czego współczuć? że przez dwa lata zmuszona była patrzeć na ranę? Fakt, fuj.

EDIT: jeśli faktycznie autorka znała historię z wywiadu, to zwracam honor. I przykro mi, że tak się stało.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56