KOCIA CHATKA zaprasza

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 15, 2014 20:34 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Mara S pisze:A dymna ma dalej brac ten bio-protect i ten na "a"? Jej tez do uszu zajrzeli?

Tak....jesli ma rzadką kupę jeszcze..a chyba ma :? ...tak miała czyszczone uszka ale nie mówiła że cos tam jest niedobrego...

Kuba_Karolina

Od: Wto cze 17, 2014 10:20

Post » Wto wrz 16, 2014 9:59 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Wpisałam Homerowi Dicortineff 4 x dz. bo łatwiej podać mu na początku i na końcu każdego dyżuru niż 3 x dz., z czego szybko by się pewnie 2 zrobiło...

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto wrz 16, 2014 12:53 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Kuba_Karolina pisze:
Mara S pisze:A dymna ma dalej brac ten bio-protect i ten na "a"? Jej tez do uszu zajrzeli?

Tak....jesli ma rzadką kupę jeszcze..a chyba ma :? ...tak miała czyszczone uszka ale nie mówiła że cos tam jest niedobrego...

Dymna niestety ma nadal okropną kupę. Przydałby się dla niej gastro.Nosek zatkany,ale po za tym bawi się ,apetyt jest,ale najchętniej nosiłaby sie na rękach :1luvu:

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Wto wrz 16, 2014 12:56 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Dyżur zrobiłyśmy razem z Patrycją. Pomyłyśmy wszystkie kuwety. W gospodarczym za regałem były jakieś stare kupy i nasiurane.
Aruś w wolierze siedzi w koszyczku,na razie bardzo wystraszony. Wszedł do niego ten najchudszy i najspokojniejszy z czarnuszków.(nie wiem jak ma na imię :oops: )Razem sobie tam leżały,więc zostawiłyśmy czarnuszka w wolierze.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Wto wrz 16, 2014 13:03 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Gastro suche przydałoby się w ogóle wszystkim kociakom.... Super z tymi kuwetami - szacun dziewczyny :ok:

Mara S

Post » Wto wrz 16, 2014 15:44 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

balbina38 pisze:Dyżur zrobiłyśmy razem z Patrycją. Pomyłyśmy wszystkie kuwety. W gospodarczym za regałem były jakieś stare kupy i nasiurane.
Aruś w wolierze siedzi w koszyczku,na razie bardzo wystraszony. Wszedł do niego ten najchudszy i najspokojniejszy z czarnuszków.(nie wiem jak ma na imię :oops: )Razem sobie tam leżały,więc zostawiłyśmy czarnuszka w wolierze.

Wetka mówiła że nosek mozna jej odetkać robiąc inhalację z łyżeczki soli i łyżeczki sody...tak samo źle chatke znosi chyba narazie ta tri ze schroniska...nie wychodzi wogołe z koszyczka i nie chce jeść mokrego wcale:(

Kuba_Karolina

Od: Wto cze 17, 2014 10:20

Post » Wto wrz 16, 2014 17:50 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Do budżetu obywatelskiego złożyłam 3 projekty. Jako, że jeden mieszkaniec może złożyć tylko jeden projekt pod dwoma podpisały się inne osoby :
1. Miasteczko edukacyjne przy schronisku dla bezdomnych zwierząt w Sosnowcu
https://konsultacje.sosnowiec.pl/projek … erzat.html
2. Remont boksów i budowa zaplecza szpitalnego w Miejskim Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt w Sosnowcu
3. Biologiczna oczyszczalnia ścieków
https://konsultacje.sosnowiec.pl/projek … iekow.html
Głosowanie potrwa jedynie 5 dni 22-27.09 - zachęcam do głosowania. Niestety mogą to zrobić jedynie mieszkańcy II strefy, czyli Milowic i Pogoni.

Ponieważ na stronie nie ma zamieszczonych projektów w całości (a wierzcie mi, że były to długie opisy) niestety nie można zapoznać się z ich zaletami, celami czy planowanymi rezultatami. Urzędnicy skrócili dwustronicowe opisy do zaledwie jednego zdania hmm dlatego jedyna nadzieja w mobilizacji wolontariuszy. Mówcie o tym wśród znajomych, rodziny, udostepniajcie na fb - te projekty to ponad 300 tyś zł, które mogą trafić do schroniska - jest o co walczyć :ok: do dzieła.
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Wto wrz 16, 2014 17:54 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Do budżetu obywatelskiego złożyłam 3 projekty. Jako, że jeden mieszkaniec może złożyć tylko jeden projekt pod dwoma podpisały się inne osoby :
1. Miasteczko edukacyjne przy schronisku dla bezdomnych zwierząt w Sosnowcu
2. Remont boksów i budowa zaplecza szpitalnego w Miejskim Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt w Sosnowcu
3. Biologiczna oczyszczalnia ścieków
https://konsultacje.sosnowiec.pl/projek … iekow.html
Głosowanie potrwa jedynie 5 dni 22-27.09 - zachęcam do głosowania. Niestety mogą to zrobić jedynie mieszkańcy II strefy, czyli Milowic i Pogoni.

Ponieważ na stronie nie ma zamieszczonych projektów w całości (a wierzcie mi, że były to długie opisy) niestety nie można zapoznać się z ich zaletami, celami czy planowanymi rezultatami. Urzędnicy skrócili dwustronicowe opisy do zaledwie jednego zdania :? dlatego jedyna nadzieja w mobilizacji wolontariuszy. Mówcie o tym wśród znajomych, rodziny, udostepniajcie na fb - te projekty to ponad 300 tyś zł, które mogą trafić do schroniska - jest o co walczyć :ok: do dzieła.
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Wto wrz 16, 2014 18:18 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Na dyżurze spokojnie :D właściwie nie miałam zbyt wiele do roboty po rannym dyżurze Patrycji i Beatki :D
Koty ok.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro wrz 17, 2014 9:34 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Aruś w DT zrobił rzadką :x kupę do kuwety i mocno podrapał taki, stary zwinięty dywan, który czeka schowany, bo go zamierzam na zimę do chatki przywieźć. Idę popołudniu mu obciąć pazurki. Aruś strachliwie pozwiedzał mieszkanie (Klimek chodził za nim), a następnie ulokował się pod łóżkiem, gdzie zjadł trochę mokrego dziwnie gryząc.

Mara S

Post » Śro wrz 17, 2014 13:16 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Bardzo mi przykro, ale muszę wypisać się z jutrzejszego dyżuru wieczornego :( Zepsuło nam się auto i nie mam jak dostać się pod chatkę. Czy ktoś może wziąc ten dyżur za mnie? W przyszłym tygodniu z pewnością zapiszę się dwa razy, bo już będziemy mieć naprawioną usterkę.

regularkate

Od: Czw paź 17, 2013 8:11

Post » Śro wrz 17, 2014 15:07 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Ja nie moge

Mara S

Post » Śro wrz 17, 2014 17:44 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Mara S pisze:Aruś w DT zrobił rzadką :x kupę do kuwety i mocno podrapał taki, stary zwinięty dywan, który czeka schowany, bo go zamierzam na zimę do chatki przywieźć. Idę popołudniu mu obciąć pazurki. Aruś strachliwie pozwiedzał mieszkanie (Klimek chodził za nim), a następnie ulokował się pod łóżkiem, gdzie zjadł trochę mokrego dziwnie gryząc.

Myślę, że to stres albo zmiana karmy, bo w lecznicy widziałam jego boks i kuwetę z kupą wręcz wzorcową :wink:
Mara, zamówiłam u Marlenki szczepionkę dla niego, jest już do odbioru, trzeba go jak najszybciej zaszczepić żeby mógł iść na kastrację.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Śro wrz 17, 2014 17:51 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Dymna miała dzisiaj 2 normalne kupy w kuwecie :ok: Katar nadal ją męczy.
Zezia mocno schudła i ma brzydką sierść :roll:
Dałam wszystkim malcom prokolin, a 2 godz. później bio-protect.
Przyniosłam dicortinef, naclof mam zamówiony w aptece na jutro.
Czy wyjaśniło się coś z gwoździem w łapce Inki?

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Śro wrz 17, 2014 18:31 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Psotek który jest u Mirki juz jego ogłoszenie na naszej stronie i na stronie schroniska można robić mu ogłoszenia.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

[poprzednia][następna]