Mnie bardzo się Legnica podoba. Teraz na pewno jeszcze ładniejsza ale a. już tak często nie przejeżdżam przez L. b. a jak przejeżdżam to obwodnicą i nic nie widać
Młody dalej chory, ale chyba lepiej lekarz go obadał i osłuchał wyniki OK to znaczy,ze jest infekcja, ale poza tym dobrze ma jeszcze raz sikać żeby jeszcze raz mocz badać
Legnica jest super i ładna i w ogóle jakie tu są niesamowite kamienice - cuda pod prostu poszukam potem zdjęć. albo zrobię nowe -całe scenki rodzajowe i zabawne okna i koguty i smoki od czasu gdy tu zamieszkałam wzieli się za odnawianie kamienic naprawdę jest na co popatrzeć
ludzie są mili duuuuzy park w centrum miasta, którym można wyjść za miasto
teatr, moja córka chodzi chyba na wszystkie sztuki możliwe trochę ze szkołą, trochę po znajomości na darmowe bilety, czasem ja jej fundnę jest zachwycona i potem opowiada ja nie chodzę,, bo klną w tym teatrze i jest dużo krwi -ja wolę łąki i kwiatki
teraz sa jakies zajecia teatralne i młoda tez chodzi będa robić haapenningi Młoda ma byc wiedźmą z Szekspira
no i w góry blisko i bez korków Kaczawskie widać z Legnicy
biblioteki sa blisko i dobrze zaopatrzone koncerty muzyki organowej w kościołach
cieplej niz gdzie indziej to najcieplejsze miasto w Polsce
No to trzeba ta Legnice kiedyś nawiedzić skoro tak zachwalasz A kamienice to poniemieckie zdaje się ? Pamiętam z historii, że kiedyś istniało księstwo legnickie ze stolica w legnicy, w tysiąc dwieście którymśtam
Czyli jest już jakaś diagnoza, infekcja, to już cos . Ale az dziś, że tak długo ta temperatura ...
teatr podobno dobry jeszcze z moich czasów sprzed Legnicy pamiętam ze miał dobre recenzje głośno kiedyś było o Balladzie o Zakaczawiu tylko taki dość ostry i specyficzny
Młoda prawie dorosła jest ja w jej wieku tez chodziłam na kontrowersyjne różne sztuki i do awangardowych teatrów teraz mnie to nie kręci wolę z psem w łąki iść
ale jak Młoda opowiada o sztukach i czasem pyta -to wiele te sztuki mają odniesień do kultury, religii, historii i sztuki wiec ciekawe mamy potem dyskusje jak ona mówi o jakiś elementach, symbolach, dziwnych połączeniach- i rozmawiamy o religii, pogromach rosyjskich i Biblii gdańskiej