SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 09, 2014 14:27 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

blathin pisze:
servantez pisze:
Importerem większości karm premium na Polskę jest

Tak, ale warto szukać, bo te same karmy u innych mogą być dużo tańsze :kotek: Orijena kupuję w zooplus.pl i standardowa cena między powyższymi sklepami dla wersji rybnej (droższej) 6,8 kg to na dziś 27,10 zł a dla kurczakowej aż 28,43 zł, to jest bardzo zauważalna różnica :)

Zmisia wiem, że Orijen jest nieco droższy za kg niż 20zł, ale paka 6,8kg dla jednego małego kociaka starczy Ci na 4 miesiące. Dla dorosłego kota takie opakowanie jest przeznaczone na 3 miesiące, gdy nie podajesz mokrej karmy (a tą warto podawać, chociaż raz dziennie, więc wtedy nawet na dłużej starczy sucha karma). Paka kosztuje 160 zł/4 miesiące, to jest 40zł/m-c.

W sumie podałem link do ModernPet w celu zapoznania się z markami :wink:. Karmę mokrą również bym ci polecał, ponieważ w karmach suchych przeważnie jest troszkę za mało tauryny.

servantez

Od: Czw lut 20, 2014 3:25

Post » Wto wrz 09, 2014 14:28 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

asim pisze:Ktoś ma doświadczenie z drożdżami piwnymi?
Ostatnio usłyszałam, że podobno dobrze robią na sierść.

Zauważ, że większości karm drożdże występują jako składnik ;)

servantez

Od: Czw lut 20, 2014 3:25

Post » Wto wrz 09, 2014 16:26 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

asim pisze:Ktoś ma doświadczenie z drożdżami piwnymi?
Ostatnio usłyszałam, że podobno dobrze robią na sierść.

Mam, futra lubią. Osobiście wydaje mi się, że biotyna robi znacznie lepiej na futro niż drożdże.

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Wto wrz 09, 2014 18:48 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Maupa pisze:albo jeśli mogę coś zasugerować, poproś tu na miau o wysłanie Ci próbki ToTWa za jakąś symboliczną kwotę i cenę przesyłki - ja tak próbowałam, kiedy przestawiałam na niego Łajzę

O to byłoby super.
To może zajdzie się ktoś kto zgodziłby się wysłać ze 100-200 g TOTW? Oczywiście wszystko na mój koszt. Lepiej wydać 10 niż 45 zł.
A gdyby jeszcze trafił się ktoś z okolic Torunia, to mogę podjechać w każdej chwili :)

Ostatnio zakupiłem kotu kilka serc drobiowych, nerki wieprzowe, 2 różne puszki Animondy oraz pudełko mięsnej Bozity.
Wszytko obwąchał, posmakował i stwierdził, że biedronkowa karma na bazie groszku jest najlepsza.
Mam nadzieję, że w przypadku suchej będzie lepiej, choć rybnej karmy z Aldi nie chciał

Maupa pisze:...a uzupelniajac to, co powiedzialy dziewczyny - po trzech dniach niejedzenia w watrobie zaczynaja sie nieodwracalne zmiany.

W ramach ciekawostki powiem, że miałem kota, który nie żarł 3 tygodnie i dał radę :D Niekastrowany, miał tendencję do uciekania z domu i wskoczył w sąsiedniej kamienicy do piwnicy, a potem nie mógł już wyjść.

pakeroso

Od: Śro wrz 03, 2014 1:19

Post » Śro wrz 10, 2014 0:12 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Dał radę czyli przeżył, ale czym to przypłacił, to się pewnie w późniejszym wieku odzywało...
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Czw wrz 11, 2014 10:22 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Jakie polecacie alternatywy dla karmy orijen?
ToTW odpada, to samo acana - wg mojego kota - całkowicie niejadalne. W zoologu poleca jeszcze Pani sanabelle sterilized ? Co sądzicie o tym?

nataleia

Od: Śro lut 19, 2014 14:47

Post » Czw wrz 11, 2014 12:12 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

servantez pisze: Karmę mokrą również bym ci polecał, ponieważ w karmach suchych przeważnie jest troszkę za mało tauryny.

Niestety w karmach mokrych tauryny najczęściej nie ma w ogóle lub jest bardzo mało... Co do karm suchych to bardzo przyzwoitą ilość ma Powef of Nature, w większości faktycznie jest jej nieco za mało.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Czw wrz 11, 2014 13:37 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

No nie, w tych lepszych mokrych tauryna jest - taka np. Catz Finefood ma jej akurat w sam raz, GranataPet Delicatessen też. No tyle, że bardzo tanie nie są...
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Czw wrz 11, 2014 16:45 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Sanabelle jest zbożowa! Także nie wiem co Ci ta kobieta za głupoty opowiadała.

Moze Purizon?

natalian

Od: Śro sty 16, 2013 12:04

Post » Czw wrz 11, 2014 21:10 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Polecała tę karmę nie ze względu na zbożowa/bezbożowa, ale na to co koci właściciele najczęściej kupują. Moja kotka słynie z ogromnego wybrzydzania i niestety przerzuciło się to także na karmę suchą :(.
Nie wiem jak zareaguje kot na karmę z "rybą". Orijen ten rybny był na 101% niezjadalny ;/.

nataleia

Post » Czw wrz 11, 2014 23:46 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Nataleia: GranataPet (robią też suche), Power of Nature, jedna Porta jest bez zbóż - tych spróbuj. PoN był w półkilowych paczkach, o ile pamiętam, Granaty niestety nie ma.
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Pt wrz 12, 2014 7:41 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Dzięki! GranataPet kupuję karmę mokrą, to i suchą też spróbować mogę. Znalazłam na zooplusie opakowanie 400g. Akurat będę składac zamówienie, więc i to też wpakuję do koszyka:).
PON-a dostałam kiedys od weterynarza, przez 3 dni w misce suche stało nieruszone :(

nataleia

Post » Pt wrz 12, 2014 9:37 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Porta21 Finest Sensible też ma małe paczki, a do tego korzystne cenowo.

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

Post » Pt wrz 12, 2014 10:53 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Jest też Sanabelle bez zbóż, ale nie wiem jak wypada jakościowo.
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... ult/433305
Zbiórka na utrzymanie bezdomnych kotów z działek w Chylicach
https://pomagam.pl/kotychylice

rudalia

Od: Nie maja 12, 2013 19:25

Post » Pt wrz 12, 2014 12:00 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

jak to wlasciwie jest z ta choroba aujeszkiego u kotow?
na jednym watku czytalam ze juz w polsce dawno nie ma przypadkow zachorowan, na innym zeby jednak wieprzowniny nie dawac...
u nas w markecie sa pluca wieprzowe ogony wieprzowe nerki chcialabym kupic psom i kotom i ugotowac ale boje sie ze cos zlapia :strach:
ceny korzystne 2-3 zl za kg :wink:
Kotka Milka

[poprzednia][następna]