Czar-koty,bur-koty. Kleksika nie ma już z nami :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 09, 2014 7:30 Re: Czar-koty,bur-koty. 18-te urodziny Kleksa. Ale Minka!

Dlaczego zmartwione??

Gdzie te zdjecia domu?
Wnętrza też bym zobaczyła, jakby kto pokazał..Np. stół ma ładną nogę. Bo to stół, to z Lukrusiem?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto wrz 09, 2014 8:07 Re: Czar-koty,bur-koty. 18-te urodziny Kleksa. Ale Minka!

morelowa pisze:Dlaczego zmartwione??

Pańci do głaskania przybył cóś :lol:

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Wto wrz 09, 2014 8:20 Re: Czar-koty,bur-koty. 18-te urodziny Kleksa. Ale Minka!

morelowa pisze:Dlaczego zmartwione??

Lukrecjan ok, ale Kaczuszka bardzo jest przestraszona, syczy, burczy i sama się nakręca :( Młoda jest rzeczywiście młoda i pragnie kontaktu i z ludźmi i z kotami. Wykałaczka nie życzy sobie żadnego kontaktu, nawet wzrokowego, nie wolno patrzeć na nią jakiejś przybłędzie!
no i konflikt gotowy. wczoraj siedziała w pawlaczu cały dzień, potem wszafie albo za łóżkiem. dziś jakby trochę lepiej, ale długa droga przed nami....

paw

Od: Pt mar 27, 2009 16:37

Post » Wto wrz 09, 2014 8:56 Re: Czar-koty,bur-koty. 18-te urodziny Kleksa. Ale Minka!

Biedna Kaczunia :( Potrzebuje chyba dużo miłości - znaczy jej objawów.
Mam nadzieję, że się szybko pozbiera, ogarnie i może nawet polubi...? Czy ona kogoś lubi w ogóle?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto wrz 09, 2014 8:58 Re: Czar-koty,bur-koty. 18-te urodziny Kleksa. Ale Minka!

siebie lubi. bardzo :mrgreen:

paw

Post » Wto wrz 09, 2014 9:15 Re: Czar-koty,bur-koty. 18-te urodziny Kleksa. Ale Minka!

no i mnie kocha. i pieska norka dosyć lubi. ale jak nie ma wpaść w depresję skoro kiedy zadaję retoryczne do niedawna pytanie: kto jest najpiękniejszy w świecie?? to młoda zrywa się i biegnie krzycząc: JA!!! JA!!!!

paw

Post » Wto wrz 09, 2014 9:29 Re: Czar-koty,bur-koty. 18-te urodziny Kleksa!

jotpeg pisze:
morelowa pisze:Kaczucha ma naprawdę takie zielone oczy, czy to 'zasługa' zdjęcia?? Piękne są

naprawdę. Jeszcze takich nie widziałam.

Obrazek

to takie zdjęcie jeszcze cytuję dla morelowej - okno kuchenne od zewnętrznej strony, wraz z elementem zdobniczym

aaa... morelowa widziała, tylko jeszcze nie ma pojęcia o całości, trzeba będzie zafocić, ale tym razem ładowarkę mam, ale zgubiłam kabelek :mrgreen:

paw

Post » Wto wrz 09, 2014 12:36 Re: Czar-koty,bur-koty. 18-te urodziny Kleksa. Ale Minka!

Jakbym miała takie oczy to też bym siebie lubiła .

A zdjecie jest ładne - byłoby idealne, jakby nie było widać ram okiennych. Na szarym tle te oczy!
W sumie wolę taki image budynku, niż te nowe-kolorowe.
Chciałam pokazać tę druga stronę , ale nie umiem wyguglać jednego z budynków opolskiej politechniki.

Jaka jest nadzieja, że kiedyś będziesz miała wszystko pod ręką? :twisted:

Obrazek

morelowa

Post » Śro wrz 10, 2014 7:46 Re: Czar-koty,bur-koty. 18-te urodziny Kleksa. Ale Minka!

hm... podobno entropia rośnie...
u nas na pewno :? Kaczka weszła w rolę ofiary, Minka się na nią czai, Kaczka warczy i ucieka. Ja się staram podbudować jej ego, może jest nawet troszeczkę lepiej, ale cały czas muszę pilnować i Minkę przeganiać, przez co cierpią nasze relacje , eh... podjęłam decyzję o izolacji w czasie mojej nieobecności, w pokoju Minka i Lukrecjan, którzy się świetnie zgadzają, WYkałaczka ma przedpokój i kuchnię, może zechce wyjść z pawlacza. Związane z tym - trzecia kuweta, piąta miska z wodą, dodatkowe legowisko, ja chyba oszaleję....
Minka rano wtryniła prawi 3 dzienne miarki suchego
rozważam obróżki feromonowe, podobno Czarowny wyluzował...

paw

Post » Czw wrz 11, 2014 8:35 Re: Czar-koty,bur-koty. 18-te urodziny Kleksa. Ale Mina!

zmieniłam tytuł wątku :evil:

Minka to dresiarz, podstępny dresiarz w burym, maskującym zło dresiku. i jeszcze to niewinne spojrzenie i bezbronny brzuszek...
no ale Wykałaczka w lepszym humorku, więc ja też.

paw

Post » Czw wrz 11, 2014 8:49 Re: Czar-koty,bur-koty. 18-te urodziny Kleksa. Ale Mina!

uffff, czekamy na dobre wieści!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw wrz 11, 2014 8:57 Re: Czar-koty,bur-koty. 18-te urodziny Kleksa. Ale Minka!

paw pisze:hm... podobno entropia rośnie...
u nas na pewno :? Kaczka weszła w rolę ofiary, Minka się na nią czai, Kaczka warczy i ucieka. Ja się staram podbudować jej ego, może jest nawet troszeczkę lepiej, ale cały czas muszę pilnować i Minkę przeganiać, przez co cierpią nasze relacje , eh... podjęłam decyzję o izolacji w czasie mojej nieobecności, w pokoju Minka i Lukrecjan, którzy się świetnie zgadzają, WYkałaczka ma przedpokój i kuchnię, może zechce wyjść z pawlacza. Związane z tym - trzecia kuweta, piąta miska z wodą, dodatkowe legowisko, ja chyba oszaleję....
Minka rano wtryniła prawi 3 dzienne miarki suchego
rozważam obróżki feromonowe, podobno Czarowny wyluzował...

Czarowny wyluzował zdecydowanie. Tylko mu się futerko wytarło pod obróżką.

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Czw wrz 11, 2014 12:58 Re: Czar-koty,bur-koty. 18-te urodziny Kleksa. Ale Mina!

Paw, może się jeszcze dogadają, to dopiero początek. Chociaż tak, żeby się uprzejmie ignorować ;)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Czw wrz 11, 2014 13:03 Re: Czar-koty,bur-koty. 18-te urodziny Kleksa. Ale Mina!

no trochę czasu jeszcze by się przydało.
Ale obróżka faktycznie pomaga,
Wg mnie jest bardzo długa i zakładam jednemu kotu a za długi koniec odcinam i przyszywam do zwykłej kociej obróżki dla drugiego kota i tak mam dwa koty "obskoczone" :)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw wrz 11, 2014 16:48 Re: Czar-koty,bur-koty. 18-te urodziny Kleksa. Ale Mina!

Niusy.
Dziś, 11 września 2014, o godz. 5.50, w pewnym szarym bloku w Krk., miała miejsce inwazja sąsiedzka. Lukrac dorwał kocyk pieska Norka, i tarzał się w nim, i obśliniał. Minka odkryła nasze okno, na którym stoją kwiatki i trawy. Zabrała się więc za strzyżenie. Następnie narzygała na wycieraczkę, wcześniej nie zapominając skorzystać z Miciusiowej kuwety. Miciuś próbował zepchnąć ją z okna za pomocą wzroku a'la bazyliszek, ale się nie udało. Piesek Norek ewakuował się do naszego (ludzkiego) łóżka.
Przewidywane dalsze wieści z frontu.

jotpeg

Od: Śro paź 28, 2009 18:24

[poprzednia][następna]