KATOWICE i śląskie

Informacje i opinie o lekarzach weterynarii, klinikach i gabinetach.

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw sie 21, 2014 18:42 Re: KATOWICE i śląskie

Przeczytałam wszystkie wpisy i mam mentlik w głowie.
Szaleńczo poszukuje dobrego weta, do którego będę miała zaufanie i który będzie że mną rozmawiał o moim kocie. Oczywiście, gdyby był blisko domu, tzn Sosnowca , to by było wspaniale .
W sosnowieckiej poradni Kati -vet fatalnie przeprowadzono sterylizacje mojej półrocznej koteczki , w wyniku czego nie żyje. Dobre podejście do zwierząt to mało, potrzebne jeszcze wiedza i umiejętności.
Jeśli ktoś chce przeprowadzić jakiś zabieg pod narkoza - odradzam przychodnię Kati -vet , odradzam zdecydowanie. Jakieś drobne sprawy-owszem, zalecenie narkoza . Kiedyś polecalam , teraz to odszczekuje .
Mimo jednego negatywnego wpisu rozpatruje przychodnie w Katowicach na Ordona lub lek.wet Skolik na osiedlu Paderewskiego.
Bardzo proszę o opinię, jeśli ktoś ma doświadczenia.

azar

Od: Czw sie 21, 2014 18:21

Post » Czw sie 28, 2014 18:21 Re: KATOWICE i śląskie

azar pisze:Przeczytałam wszystkie wpisy i mam mentlik w głowie.
Szaleńczo poszukuje dobrego weta, do którego będę miała zaufanie i który będzie że mną rozmawiał o moim kocie. Oczywiście, gdyby był blisko domu, tzn Sosnowca , to by było wspaniale .
W sosnowieckiej poradni Kati -vet fatalnie przeprowadzono sterylizacje mojej półrocznej koteczki , w wyniku czego nie żyje. Dobre podejście do zwierząt to mało, potrzebne jeszcze wiedza i umiejętności.
Jeśli ktoś chce przeprowadzić jakiś zabieg pod narkoza - odradzam przychodnię Kati -vet , odradzam zdecydowanie. Jakieś drobne sprawy-owszem, zalecenie narkoza . Kiedyś polecalam , teraz to odszczekuje .
Mimo jednego negatywnego wpisu rozpatruje przychodnie w Katowicach na Ordona lub lek.wet Skolik na osiedlu Paderewskiego.
Bardzo proszę o opinię, jeśli ktoś ma doświadczenia.

a masz daleko do Mysłowic?
obok kościoła na ul. Krakowskiej jest lecznica Silvet, ja tam leczę swoje zwierzaki i mogę polecić
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto wrz 02, 2014 17:43 Re: KATOWICE i śląskie

POLECAM !!!!
Ja obecnie lecze moje zwierzaki kotka i pieska w Przychodni Weterynaryjnej Lupus w Sosnowcu Ostrogórska 33A tel 32 292 49 18 u p. doktor Edyty Hyla. Jestem bardzo zadowolona i serdecznie polecam. Pełen profesjonalizm, kompetencja i bardzo dobre podejście zarówno do zwierząt jak i do właścicieli.

zosos

Od: Nie lip 28, 2013 16:28

Post » Sob wrz 06, 2014 16:50 Re: KATOWICE i śląskie

Szukam weta, najlepiej z częstochowy ale niekoniecznie, który zgodziłby się podać kotu chemię.
Leczymy sie okologicznie pod krakowem (kot ma chłoniaka nerek), w tym momencie chemię trzeba podawać co tydzien, a do naszej kliniki jest 2h w jedną stronę no i straszny stres dla kota już sama droga.
Więc szukamy kogoś blliżej kto nie miałby obiekcji.
Będę wdzięczna za pomysły.

ennante

Od: Pt sie 08, 2008 12:59

Post » Śro wrz 24, 2014 11:15 Re: KATOWICE i śląskie

moja ulubiona Pani weterynarz z Sosnowca właśnie otworzyła Przychodnię w Jaworznie :)

http://dogtor-miau.pl/

ona nazywa się Ilona Stepańczak wcześniej przyjmowała w Sosnowcu, bardzo miła i mądra osoba polecam!

majamodra

Od: Śro wrz 24, 2014 10:44

Post » Czw wrz 25, 2014 9:25 Re: KATOWICE i śląskie

polecam przychodnię na ul. Toszeckiej w Gliwicach - bardzo dobry poziom lekarzy, zawsze tam chodzę z moimi zwierzakami i nigdy się nie zawiodłam :)

momomi

Od: Wto wrz 23, 2014 14:20

Post » Czw wrz 25, 2014 11:25 Re: KATOWICE i śląskie

majamodra pisze:moja ulubiona Pani weterynarz z Sosnowca właśnie otworzyła Przychodnię w Jaworznie :)

ona nazywa się Ilona Stepańczak wcześniej przyjmowała w Sosnowcu, bardzo miła i mądra osoba polecam!

a gdzie w Sosnowcu?
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Czw wrz 25, 2014 14:35 Re: KATOWICE i śląskie

mir.ka pisze:
majamodra pisze:moja ulubiona Pani weterynarz z Sosnowca właśnie otworzyła Przychodnię w Jaworznie :)

a gdzie w Sosnowcu?

W Almavecie na Brackiej.

sigman

Od: Pon wrz 03, 2012 10:19

Post » Nie paź 19, 2014 10:27 Re: KATOWICE i śląskie

Chciałam się zapytać czy moglibyście mi polecić weterynarza w Katowicach - okolice Piotrowic (najlepiej osiedle Radockiego) bądź też Ochojca? :)

Asiaaa

Od: Nie paź 19, 2014 10:16

Post » Śro lis 05, 2014 11:24 Re: KATOWICE i śląskie

Osobiście mogę polecić Dr. Bożydara Kick z Zabrza

http://www.weterynarz.zabrze.pl/ ich strona z kontaktem, adresem, mapą i godzinami.

Doktor jest naprawdę świetnym chirurgiem oraz człowiekiem z sercem do zwierząt, posiada ogromną wiedzę
( chirurgia miękka, ortopedia, oczy, serce, zęby, uczulenia i inne które na ten moment nie przychodzą mi do głowy, a to wszystko u kotów , psów, ptaków gryzoni a nawet gadów)
i naprawde dobre podejście do zwierząt jak i ich właścicieli, zawsze tłumaczy "co gdzie jak dlaczego i po co". Poza tym mimo iż gabinet nie jest czynny całodobowo to doktor do swoich pacjentów i w środku nocy zrywał się i pomagał .
( Jak to mają Ci dobrzy lekarze - do Doktora są kolejki więc radzę dzwonić i umawiać się żeby "dorwać go" ;) )

Wiem i mogę polecić gdyż miałam przyjemność pracować z Panem Bożydarem przez ponad rok na praktykach, jak i oddawałam swoje zwierzęta w jego ręce.

Midori

Od: Śro lis 05, 2014 11:11

Post » Pon lis 10, 2014 12:18 Re:

truskawa144 pisze:Częstochowa

lek.wet.Magdalena Zatoń
ul. Orkana 12
dzielnica Raków
świetny wet,od dawna leczy moje koty i nie tylko (psa,królika,szynszyle a nawet myszoskoczki i chomiki) zna sie też świetnie na gadach... dla mnie jest niezastapiona,kiedy miałam u siebie kotka po wypadku przychodziła do niego nawet w święta i niedziele,ma wielkie serce,nie odmówi pomocy żadnemu zwierzakowi, poza tym jest strasznie sympatyczną osoba (a to pomaga),leczy zwierzaki moich przyjaciół i sąsiadów,przeprowadzała sterylizacje i kasteracje moich kotówi zawsze wszystko było w najlepszym poządku,nie raz uratwoała życie moich( i nie tylko) kotów...szczerze polecam
01.2010 niuniakinia pisze:Polecam Magdalenę Zatoń ul.Orkana za profesjonalizm i ogromne serce dla pacjentów i ich opiekunów :1luvu:

To właśnie dzisiaj ta lekarka nie chciała pomóc mojemu kotu skazując go na śmierć poprzez uduszenie. Do tej pory mój kot umierał na nerki, po kroplowkach bardzo obniżył nu się hematokryt, chciałam żeby lekarkapodala mu lek aranesp żeby chociaż trochę odbudować kota i pozwolić mu umrzeć na nerki, ale niestety likorka odmówiła.

pandorcia0806

Od: Sob lis 08, 2014 13:31

Post » Pon lis 10, 2014 13:08 Re: KATOWICE i śląskie

zosos pisze:POLECAM !!!!
Ja obecnie lecze moje zwierzaki kotka i pieska w Przychodni Weterynaryjnej Lupus w Sosnowcu Ostrogórska 33A tel 32 292 49 18 u p. doktor Edyty Hyla. Jestem bardzo zadowolona i serdecznie polecam. Pełen profesjonalizm, kompetencja i bardzo dobre podejście zarówno do zwierząt jak i do właścicieli.

MUSIAŁAM tam jeździć z kotami, które mam tymczasowo i mam całkiem odmienne zdanie, NIKOMU bym nie poleciała
Obrazek

mir.ka

Post » Czw lis 13, 2014 13:39 Re: KATOWICE i śląskie

mir.ka pisze:
zosos pisze:POLECAM !!!!

MUSIAŁAM tam jeździć z kotami, które mam tymczasowo i mam całkiem odmienne zdanie, NIKOMU bym nie poleciała

Ja mam również złe doświadczenie zostawili mojej kotce kawałek jajnika dopiero moja Pani doktor mnie uświadomiła,że to nie jakiś trzeci jajnik po sterylizacji, którego szukali na USG,tylko niedbale wykonana sterylka... nie polecam zupełnie komuś kto się troszczy o swoje zwierzę

majamodra

Od: Śro wrz 24, 2014 10:44

Post » Nie lis 16, 2014 11:31 Re: KATOWICE i śląskie

Odwiedziłam kilka przychodni w okolicy Sosnowca. Spostrzeżenia takie:
- "Almavet" straszliwie drogi, pani lubi różne rzeczy sprzedawać po cenach wyższych niż w innych miejscach
- Centrum Małych Zwierząt dr Klorygi - drogo, doktor miły, ale nieprawdziwe godziny przyjęć na stronie. Gdy zwierzę choruje w sobotę lub niedzielę to brak pomocy.
- przychodnia dr Skolika na Paderewskiego w Katowicach - niezbyt czysto, dr nie zna się na kotach
- SMARTVET w Katowicach - dobre wyposażenie, lekarze dostępni nawet w święta. Nie podejmują leczenia bez badań

Na razie jestem w Smartvecie.

azar

Od: Czw sie 21, 2014 18:21

Post » Nie lis 23, 2014 10:44 Re: KATOWICE i śląskie

Witam, poszukuje dobrego weta od nerek w Bielsku Białej lub Żywcu do koteczki z pnn.
Leczymy się w Vetce u dr Szopy, ale mam wrażenie, że to ciągle za mało :(

Agnesqa

Od: Nie lis 23, 2014 10:41

[poprzednia][następna]