morelowa pisze:Edytowałam post![]()
A czemu masz taką minę?
Tak sobie

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
morelowa pisze:Edytowałam post![]()
A czemu masz taką minę?
morelowa pisze:Dorota pisze:mimbla64 pisze:No tak, bo to stosunkowo stare wydawnictwo jest, 1993 rok.
Takie coś wznawia się rzadko.
Mogę tylko wypożyczyć.
Ale widziałam w googlu młodsze - też niedostępne. Poszukam w księgarni jednak , albo .. nie wiem gdzie.
Wypożycz mi! Jak przyjedziesz to Ci oddam.
Edit : taki Ute E. Zimmer, Alfred Handel ; oprac. całości Wilhelm Eisenreich, Dorothee Eisenreich ; przekł. z niem. Ewa Rachańska, Piotr Kreyser. - Warszawa : "Multico", 2003 właśnie wiedzę biblioteka ma . Na dziecięcym ...
Dorota pisze:Nowy przewodnik do do rozpoznawania zwierząt i roślin : lasy, łąki, pola, tereny wilgotne, wybrzeża morskie, tereny wysokogórskie / Wilhelm Eisenreich, Alfred Handel, Ute E. Zimmer ; [przekł. Barbara Zych, Krystyna Kujawska].
Alienor pisze:Przepis nie na koty, ale na ryby w ziołach (no, w zasadzie):
Nierozmrożony filet rybny (mintaj, morszczuk, sola - ryba morska musi być i raczej nie łosoś) położyć na ciepłej patelni z odrobiną oliwy z oliwek, posypać posiekaną natką pietruszki i czosnkiem, posolić, dusić na średnim ogniu. Jak spód ryby zmieni kolor na biały obrócić i powtórzyć procedurę. Jak ryba zacznie się rozpadać a sos zredukuje się do połowy zdjąć z ognia i podać z białym pieczywem (dorośli mogą do tego dostać białe lub zielone wino (to ostatnie bywa w Biedronce - portugalskie). Pycha drogie panie, po prostu pycha.
Patmol pisze:dziękuje za zaproszenie
Patmol pisze:ale nie poznałabym jej w trawie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości