Powszechna Sterylizacja N°1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 03, 2014 17:55 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)

Chiara pisze:
Chiara pisze:
jaaana pisze:
Chiara pisze:
jaaana pisze:"Moja" kotka dziś na sterylce.

Super! :piwa: Czekamy na fotkę. :ok:

Zrobiłam. Ale dopiero po wrzuceniu do kompa zorientowalam się, że prawie nic nie widać widać. Bo foty z bliska to ja na czuja robię, bo musialabym zmieniać okulary
Obrazek Obrazek

Widać śliczną kotkę. :lol: Dostaje N°157. Koszt jej sterylizacjii to 80 zł.

Po namyśle postanowiłam napisać jeszcze kilka słów o tej kotce. Kotkę kocha i dba o nią jedna osoba - starsza pani, która rozpłakała się, gdy dziewczyny zaproponowały pomoc. W jej dużej rodzinie jest problem alkoholowy i gromadka zaniedbanych dzieci, dwójka w szkole specjalnej, brakuje na podstawowe potrzeby. Kotka rodziła wielokrotnie, teraz ma piątkę maluszków. Starsza pani pozwala jej spać na kanapie.

Jakby Pani Starsza potrzebowała jakiś ubrań czy coś.. to ja mogę wysłać! Rozmiarki by podała tylko. Używane ale w dobrym stanie.. A i dla kotka by się coś znalazło.
Obrazek

Artyna

Od: Śro kwi 09, 2014 19:10

Post » Śro wrz 03, 2014 18:27 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)

Artyna pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:
jaaana pisze:Zrobiłam. Ale dopiero po wrzuceniu do kompa zorientowalam się, że prawie nic nie widać widać. Bo foty z bliska to ja na czuja robię, bo musialabym zmieniać okulary
Obrazek Obrazek

Widać śliczną kotkę. :lol: Dostaje N°157. Koszt jej sterylizacjii to 80 zł.

Po namyśle postanowiłam napisać jeszcze kilka słów o tej kotce. Kotkę kocha i dba o nią jedna osoba - starsza pani, która rozpłakała się, gdy dziewczyny zaproponowały pomoc. W jej dużej rodzinie jest problem alkoholowy i gromadka zaniedbanych dzieci, dwójka w szkole specjalnej, brakuje na podstawowe potrzeby. Kotka rodziła wielokrotnie, teraz ma piątkę maluszków. Starsza pani pozwala jej spać na kanapie.

Jakby Pani Starsza potrzebowała jakiś ubrań czy coś.. to ja mogę wysłać! Rozmiarki by podała tylko. Używane ale w dobrym stanie.. A i dla kotka by się coś znalazło.

Artyna. :1luvu: Napiszę pw do jaaany.

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Śro wrz 03, 2014 20:28 Re: Powszechna Sterylizacja. Szczęśliwe koty. :)

wieści z dzisiaj:

- dzwoniłam do Pani z TOZ w Gnieźnie - pytała mnie o koty ale siłą rzeczy nie za wiele mogłam powiedzieć - mają się skontaktować z Panią Anią - Pani Ania już ma telefon - mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze :ok:
Pani Ani zasugerowałam, żeby nie przyznawała, że ma jakąś pomoc z fundacji - niech miasto też coś zrobi, TOZ tez nie może być na pierwszym miejscu bo to pojedynczy ludzie najwięcej robią :twisted:

- zakończyłam dzisiaj sprawę sterylek i kastracji kotów Pani Kasi z Gostyńca :dance: :dance2: :dance: :dance2:
dzisiaj zostali ciachnięci Rudy i Księciunio - asystowałam przy usypianiu i goleniu jajek :mrgreen: zdjęcia mam z telefonu bo głupia nie wzięłam aparatu ale wrzucę jak córa przyjedzie i mi je zgra bo coś mi nie wychodzi :oops: Ruda miała badanie i została u weta - będzie cięta jutro. Kasia jak będzie po nią jechała ma wziąć Melkę na badanie i ustalenie terminu sterylki. Jutro też będę miała dokumenty dla PS ale wyślę dopiero w poniedziałek - wcześniej nie dam rady :(
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Śro wrz 03, 2014 22:11 Re: Powszechna Sterylizacja. Szczęśliwe koty. :)

Mogę zadać pytanko?
Tu się tyle sterylizuje, może ktoś wie... Mam teraz w domu kotkę po zabiegu - czy lekki wysięk z rany jest dopuszczalny? Zauważyłam po południu, że ma wokół rany takie kółko czegoś wilgotnego - ok. 1 cm dookoła rany z każdej strony, ranka ma 2 cm długości - jakby surowica lekko zabarwiona ciemną krwią. Teraz już tego nie ma, bo sobie wymyła... Mam panikować? Dodatkowo ranka jest chyba opuchnięta, ale czytałam ,że to może się zdarzyć jako reakcja na rozpuszczanie się szwów... Zabieg był w piątek, więc dziś jest 5 doba po.
Jutro zabiorę ją do lekarza, bo jade z drugim kotem na wymrażanie narośli w pyszczku.

Z poprzednią kotką nie miałam takich wątpliwości, bo ona brzucha nie chciała pokazać, a Foni wręcz przeciwnie... I teraz panikuje, a może Kokardeczka miała podobnie, tylko nie wiem?
Ostatnio edytowano Śro wrz 03, 2014 22:38 przez asim, łącznie edytowano 1 raz

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

Post » Śro wrz 03, 2014 22:35 Re: Powszechna Sterylizacja. Szczęśliwe koty. :)

A nie interesowała się ranką? Wymyła, doczytałam, czyli lizała. Dobrze, że jedziesz do lekarza, bo sobie liznęła bardzo szorstkim językiem. Może być początek przetoki, ale nie myślmy negatywnie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro wrz 03, 2014 22:40 Re: Powszechna Sterylizacja. Szczęśliwe koty. :)

Czasem się tam trochę myje, ale nie żeby jakoś często.
Jutro jestem umówiona na 11:30, mam nadzieję, że to nic groźnego i do tego czasu nic złego się nie stanie.

A co to ta przetoka?

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

Post » Czw wrz 04, 2014 0:06 Re: Powszechna Sterylizacja. Szczęśliwe koty. :)

isabell36 pisze:wieści z dzisiaj:

- dzwoniłam do Pani z TOZ w Gnieźnie - pytała mnie o koty ale siłą rzeczy nie za wiele mogłam powiedzieć - mają się skontaktować z Panią Anią - Pani Ania już ma telefon - mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze :ok:
Pani Ani zasugerowałam, żeby nie przyznawała, że ma jakąś pomoc z fundacji - niech miasto też coś zrobi, TOZ tez nie może być na pierwszym miejscu bo to pojedynczy ludzie najwięcej robią :twisted:

- zakończyłam dzisiaj sprawę sterylek i kastracji kotów Pani Kasi z Gostyńca :dance: :dance2: :dance: :dance2:
dzisiaj zostali ciachnięci Rudy i Księciunio - asystowałam przy usypianiu i goleniu jajek :mrgreen: zdjęcia mam z telefonu bo głupia nie wzięłam aparatu ale wrzucę jak córa przyjedzie i mi je zgra bo coś mi nie wychodzi :oops: Ruda miała badanie i została u weta - będzie cięta jutro. Kasia jak będzie po nią jechała ma wziąć Melkę na badanie i ustalenie terminu sterylki. Jutro też będę miała dokumenty dla PS ale wyślę dopiero w poniedziałek - wcześniej nie dam rady :(

Bardzo dobre wieści, bardzo. Jak Ci się udało wywalczyć sterylki to Cię chętnie uczynię negocjatorem PS z urzędami, TOZ-ami i resztą. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Księciunio może teraz przestanie wszystkich prać. :ok: Czekam na fotki, cieszę się, że już ciachnięci. :piwa:

Chiara

Post » Czw wrz 04, 2014 5:56 Re: Powszechna Sterylizacja. Szczęśliwe koty. :)

asim pisze:A co to ta przetoka?

Dziura, krótko mówiąc. Moja Franusia miała po sterylizacji, właśnie się wylizywała intensywnie. Da się to wyleczyć, nie martw się na zapas.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw wrz 04, 2014 6:48 Re: Powszechna Sterylizacja. Szczęśliwe koty. :)

Znalezione na fb. Nie wiem, czy rachunkowo się zgadza, ale jest dobre

Obrazek
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw wrz 04, 2014 8:15 Re: Powszechna Sterylizacja. Szczęśliwe koty. :)

Się pochwalę.
Właśnie zaniosłyśmy z koleżanką do weta 24. bezdomną kotkę. Czyli razem z tę ciachniętą dzięki PS mamy na sumieniu w tym sezonie już 25 :D

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw wrz 04, 2014 9:25 Re: Powszechna Sterylizacja. Szczęśliwe koty. :)

jaaana pisze:Się pochwalę.
Właśnie zaniosłyśmy z koleżanką do weta 24. bezdomną kotkę. Czyli razem z tę ciachniętą dzięki PS mamy na sumieniu w tym sezonie już 25 :D

Gratulacje :-) :ok:
Piękna liczba..
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Czw wrz 04, 2014 11:24 Re: Powszechna Sterylizacja. Szczęśliwe koty. :)

MalgWroclaw pisze:Znalezione na fb. Nie wiem, czy rachunkowo się zgadza, ale jest dobre

Obrazek

Wczoraj widziałam po angielsku.

https://www.facebook.com/WorldAnimalFou ... =1&theater

Stworzyłam też naszą z kociakiem Kingi.

https://www.facebook.com/powszechna.ste ... =1&theater

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw wrz 04, 2014 11:29 przez Chiara, łącznie edytowano 1 raz

Chiara

Post » Czw wrz 04, 2014 11:26 Re: Powszechna Sterylizacja. Szczęśliwe koty. :)

kristinbb pisze:
jaaana pisze:Się pochwalę.

Gratulacje :-) :ok:
Piękna liczba..

Szacun!! 8O :1luvu:

:kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

Chiara

Post » Czw wrz 04, 2014 11:39 Re: Powszechna Sterylizacja. Szczęśliwe koty. :)

Dzisiaj zabiegi przeszli: mój podwórkowy kocurek Czari, kocurek ze wsi Kopnica i kotka w bardzo zaawansowanej ciąży też z Kopnicy.

tutaj kocurek z Kopnicy
Obrazek

i koteczka
Obrazek

Obrazek

Zdjęcia Czarika niebawem, na razie nie chcę go stresować po kastracji.
Bo powyższe zdjęcia są zrobione tuż przed wyjazdem do wetki :)
Dokładne koszta poznam jutro, bo na jutro też jestem umówiona :ok:

Podziękowania należą się mojej mamie, która namówiła Panią na zabiegi. Ja tylko " odkryłam " rodzinkę.
Mama załatwiła resztę :ok:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw wrz 04, 2014 16:57 Re: Powszechna Sterylizacja. Szczęśliwe koty. :)

kinia098 pisze:Dzisiaj zabiegi przeszli: mój podwórkowy kocurek Czari, kocurek ze wsi Kopnica i kotka w bardzo zaawansowanej ciąży też z Kopnicy.

Kocurek z Kopnicy N°159
Obrazek

I koteczka N°160
Obrazek

Obrazek

Zdjęcia Czarika niebawem, na razie nie chcę go stresować po kastracji.
Bo powyższe zdjęcia są zrobione tuż przed wyjazdem do wetki :)
Dokładne koszta poznam jutro, bo na jutro też jestem umówiona :ok:

Podziękowania należą się mojej mamie, która namówiła Panią na zabiegi. Ja tylko " odkryłam " rodzinkę.
Mama załatwiła resztę :ok:

Dziękujemy mamie. :piwa:

Koty dostały numery: kocurek z Kopnicy N°159, kotka z Kopnicy N°160 i kocurek Czari N°158.
Ostatnio edytowano Czw wrz 04, 2014 19:57 przez Chiara, łącznie edytowano 1 raz

Chiara

[poprzednia][następna]