Fundacja "Szare, bure i łaciate" dla kotów w tarapatach.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 02, 2014 8:25 Re: Fundacja "Szare, bure i łaciate" dla kotów w tarapatach.

Wetka walczy jak lew.
Blusia raczej nie bardzo. :(
Będę ją widzieć pojutrze... mam nadzieję na lepsze widoki, niż ostatnio.
Żeby tylko wiedziała i rozumiała, jak wiele osób o nią walczy, ilu ludzi trzyma kciuki i myśli o niej ciepło.
Żeby wiedziała, że czeka na nią dom...
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Wto wrz 02, 2014 15:19 Re: Fundacja "Szare, bure i łaciate" dla kotów w tarapatach.

Chiara pisze:Zamówiłam dla kotów z Połańca 20 kg karmy Smilla za 142,14 zł. Patrycja skołowała dla nich mokrą, ale chce zostawić suchą bez ograniczeń. Wtedy słabsze koty będą miały szansę też zjeść do syta.

A dla tego kotka Patrycja załatwiła DT.

Obrazek

Być może burasek też z nim pojedzie. Miały tam jechać te kociaki, które umarły z powodu robaków. :cry:

Kocuruń nie mogł zostać w lecznicy, a DT chce go przyjąć po kastracji, bo zabiegi są tam drogie. Nie wiadomo kiedy będzie się nadawał do kastracji. Dowiedziałam o tym przed chwilą i natychmiast zaproponowałam, żeby go pakowali do DT jak najszybciej, żeby jadł do syta, spał w cieple, a za zabieg i leczenie zapłacimy ile będzie trzeba. Poprosiłam, żeby DT skontaktował się ze mną w celu dogadania szczegółów. Ten kot się wykończy jak nie dostanie indywidualnej pomocy. :strach:

Wiem też, że w okolicy wyrzucono trzy domowe koty, jednego zagryzły już psy. Masakra jakaś. 8O :cry:

Dla kotów z Połańca przyszła kolejna wpłata od Violet. :1luvu:

Wpłaty dla Połańca:

Cindy 20 zł
Hikiko 50 zł
Batka zadeklarowane 50 zł
Viloet 50 zł

Wydatki:

20 kg karmy Smilla 142,14 zł ( zapłacone )
odrobaczenie dwóch kotów 20 zł

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Wto wrz 02, 2014 20:58 Re: Fundacja "Szare, bure i łaciate" dla kotów w tarapatach.

Chiara pisze:
Chiara pisze:Każdy kociarz zna ten moment, kiedy pocieszenia szuka się w słowach: "Proszę zrobić dla niej wszystko co się da." To właśnie ilgatto powiedziała do wetki i nie wiem czy dałaby radę podjąć decyzję o uśpieniu, gdyby Zosik jej nie pomogła - tak ciężko jej było rozstać się z kicią. :( Dysponujemy dramatycznym zdjęciem Babuni z lecznicy, ale postanowiłyśmy go nie wrzucać. Chcemy, żebyście zapamiętali ją taką jaką była przez kilka ostatnich lat - pogodną kocią staruszkę wypoczywającą na działce ilgatto. I sami też chcemy ją właśnie taką zapamiętać.

Obrazek

Koszty leczenia Babuni są bardzo wysokie, wyższe niż się spodziewałyśmy. :( Musimy zapłacić aż 330 zł do 5 września, ale gdyby Babunia miała szansę na dalsze szczęśliwe życie ta szansa zostałaby wykorzystana. Odeszła, bo nie można było zrobić już nic więcej.

Będziemy bardzo, bardzo wdzięczne za każdą choćby symboliczną wpłatę. :(

Fundacja "Szare, bure i łaciate"
ul. Kopalniana 14 m 3, 42-271 Częstochowa
KRS 0000508232
konto: 39 1140 2004 0000 3302 7515 2721
w tytule: Babunia
BIC/SWIFT mBanku: BREXPLPWMBK

Chciałabym bardzo podziękować za dwie wpłaty dla Babuni [']

Batka 75 zł
Kaska 30 zł

Dziewczyny :1luvu: :1luvu:

Mamy zatem już 105 zł. :) Brakuje nam jeszcze 225 zł.

Jeszcze Zuza :1luvu: przekazała dla Babuni ['] wpłatę.

Batka 75 zł
Kaska 30 zł
Zuza 20 zł

Mamy 125 zł. Brakuje nam 205 zł.

Chiara

Post » Śro wrz 03, 2014 10:22 Re: Fundacja "Szare, bure i łaciate" dla kotów w tarapatach.

Zosik pisze:Wetka walczy jak lew.
Blusia raczej nie bardzo. :(
Będę ją widzieć pojutrze... mam nadzieję na lepsze widoki, niż ostatnio.
Żeby tylko wiedziała i rozumiała, jak wiele osób o nią walczy, ilu ludzi trzyma kciuki i myśli o niej ciepło.
Żeby wiedziała, że czeka na nią dom...

będę nadal mocno trzymać za Blusie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
a domek nie moze jej zabrać wcześniej, moze to by dobrze na nią wpłynęło, bo podyt w lecznicy może jej się źle kojarzyć
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro wrz 03, 2014 13:15 Re: Fundacja "Szare, bure i łaciate" dla kotów w tarapatach.

Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:Każdy kociarz zna ten moment, kiedy pocieszenia szuka się w słowach: "Proszę zrobić dla niej wszystko co się da." To właśnie ilgatto powiedziała do wetki i nie wiem czy dałaby radę podjąć decyzję o uśpieniu, gdyby Zosik jej nie pomogła - tak ciężko jej było rozstać się z kicią. :( Dysponujemy dramatycznym zdjęciem Babuni z lecznicy, ale postanowiłyśmy go nie wrzucać. Chcemy, żebyście zapamiętali ją taką jaką była przez kilka ostatnich lat - pogodną kocią staruszkę wypoczywającą na działce ilgatto. I sami też chcemy ją właśnie taką zapamiętać.

Obrazek

Koszty leczenia Babuni są bardzo wysokie, wyższe niż się spodziewałyśmy. :( Musimy zapłacić aż 330 zł do 5 września, ale gdyby Babunia miała szansę na dalsze szczęśliwe życie ta szansa zostałaby wykorzystana. Odeszła, bo nie można było zrobić już nic więcej.

KRS 0000508232

Batka 75 zł
Kaska 30 zł

Batka 75 zł
Kaska 30 zł
Zuza 20 zł

Wierzę w Ludzi,
nie zostawia was tak....

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Śro wrz 03, 2014 14:54 Re: Fundacja "Szare, bure i łaciate" dla kotów w tarapatach.

No właśnie... nie zostawiajcie nas!

Przypominam, że dzisiaj kończy się bazarek. Może jeszcze ktoś znajdzie coś dla siebie? Jest sporo bezpańskich fantów...

viewtopic.php?f=20&t=164382
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Śro wrz 03, 2014 18:23 Re: Fundacja "Szare, bure i łaciate" dla kotów w tarapatach.

Napisałam o Babuni na FB. Wątpię, żeby ktoś pomógł, ale może się mylę ? Nawet 10, 20 zł wpłaty to byłaby naprawdę ogromna pomoc.

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 063&type=1

Chiara

Post » Śro wrz 03, 2014 22:43 Re: Fundacja "Szare, bure i łaciate" dla kotów w tarapatach.

Ukochane srebrne słoneczko już wróciło do DT. Mam ogromną nadzieję, że będzie już tylko lepiej...

W drugim poście filmik:

https://www.facebook.com/powszechna.sterylizacja

Chiara

Post » Śro wrz 03, 2014 23:51 Re: Fundacja "Szare, bure i łaciate" dla kotów w tarapatach.

Oj jak ja lubię takie gadające kotki :)
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Czw wrz 04, 2014 0:08 Re: Fundacja "Szare, bure i łaciate" dla kotów w tarapatach.

basia111 pisze:Oj jak ja lubię takie gadające kotki :)

Jest taka cudna, taka kochana. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Chiara

Post » Czw wrz 04, 2014 17:08 Re: Fundacja "Szare, bure i łaciate" dla kotów w tarapatach.

Chiara pisze:
Chiara pisze:

Obrazek

KRS 0000508232

Batka 75 zł
Kaska 30 zł

Batka 75 zł
Kaska 30 zł
Zuza 20 zł

Ku memu ogromnemu zdziwieniu wpłynęło dziś 15 zł dla Babuni po opublikowaniu jej historii na FB. Od Magdaleny M. :1luvu: Ilgatto wpłaci 50 zł. :)

Batka 75 zł
Kaska 30 zł
Zuza 20 zł
Magdalena M. 15 zł
Ilgatto 50 zł

Zebraliśmy zatem 190 zł. Może jeszcze coś wpłynie, ale najprawdopodobniej weźmiemy brakujące 140 zł z bazarka poduszkowego.

Batka, bez Ciebie naprawdę byśmy popłynęły. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Chiara

Post » Czw wrz 04, 2014 20:23 Re: Fundacja "Szare, bure i łaciate" dla kotów w tarapatach.

To raczej pewien św. Mikołaj pomógł
taki co to licytował prezenty ;)

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Czw wrz 04, 2014 20:32 Re: Fundacja "Szare, bure i łaciate" dla kotów w tarapatach.

Batka pisze:To raczej pewien św. Mikołaj pomógł
taki co to licytował prezenty ;)

Bazarek był kultowy. :lol: Rzadko widzi się taki entuzjazm kupujących. 8O 8O 8O

viewtopic.php?f=20&t=164380

Dziękuję kochani za Wasze ogromne wsparcie.

Chiara

Post » Czw wrz 04, 2014 23:28 Re: Fundacja "Szare, bure i łaciate" dla kotów w tarapatach.

Bardzo dziękuję za okazane serce i pomoc, Nie będę ukrywać, że bez Waszego wsparcia byłoby mi bardzo trudno...hm..bardzo, bardzo trudno.
Batko, Kasko, Zuzo, Magdaleno M. -może nie lubicie ikonek, ale trudno- :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Szanowna Fundacjo dla Ciebie też serduszka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
I tylko jeszcze dwa zdjęcia Babuni, wolno żyjącej koteńki, kochającej tę wolność, swobodę, trawę i powietrze a która potrafiła się zachować jak kocio domowy:
Obrazek Obrazek
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Pt wrz 05, 2014 12:39 Re: Fundacja "Szare, bure i łaciate" dla kotów w tarapatach.

Nowe zdjęcia Blusieńki z DT:

Obrazek

Obrazek

Podobno uczy się zakopywać urobek w kuwetce, myje i apetyt wraca.

Jeszcze musimy zaleczyć nadżerki w pyszczku, ale mam nadzieję, że już obejdzie się bez przykrych niespodzianek. :ok:

Wkrótce będę mieć faktury za wszystko, co było robione przy kici i zrobię podliczenie czy tyle mamy. Za wpłaty dla niej, pamięć i wsparcie już teraz bardzo Wam dziękuję. :flowerkitty:

Chiara

[poprzednia][następna]