Tymczasy:Benia.Maniuś,Kubuś i Tusia w DS.Miluś.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sie 28, 2014 20:34 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Maniuś :1luvu:

Yoanne

Od: Wto paź 29, 2013 19:58

Post » Pt sie 29, 2014 7:21 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Jakie wieści o Maniusiu? ?? 8O

Yoanne

Post » Pt sie 29, 2014 7:43 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Bez zmian.On potrzebuje wychodzącego domu i to na cito.Jak mam mu to zapewnić? To piękny kot, mądry, ale nie chce być zamknięty, złości się bardzo.Na szczęście ( odpukać!!!) nie siusia poza kuwetą za złości.Nudzi się, ma za mało przestrzeni, on biegałby po ogrodzie, a potem spokojnie spał.Byłby na pewno grzeczny, tak było po jego ucieczce.W żadnym wypadku teraz nie może być z innymi kotami, wyżywa na nich swoje frustracje.Nigdy nie miałam tak trudnej sytuacji.Wszystkim jest źle.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt sie 29, 2014 9:17 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Cały czas rozglądam się za dobrym domkiem dla Mańka..
Wierzę, ze wreszcie taki się trafi !!!! Przecież gdzieś musi być ktoś, kto pokocha tego przeuroczego, niepokornego łowcę :)
:201461

Yoanne

Post » Pt sie 29, 2014 9:41 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

On nie byłby kłopotliwym kotem.Jest mądry i to bardzo, musi się tylko wybiegać.Na pewno w okolicy nie byłoby ani jednego gryzonia.Do domu przychodziłby na jedzenie i spanie.Reaguje na swoje imię, uczy się szybciutko.Do tej pory jestem pod wrażeniem jego powrotu z ucieczki.Szkoda go bardzo, jest więźniem :cry:

ewar

Post » Sob sie 30, 2014 20:30 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Eeeech, gdyby nie mój podrzutek, sądzę, że Maniek miałby kąt u mnie. Zastanawiałam się nad tym, czy go nie adoptować... Niestety.. na 4 koty mnie nie stać. Poza tym nie wiem,jak wyglądałyby jego kontakty z psami...

Yoanne

Post » Nie sie 31, 2014 6:29 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Maniuś powinien być wychodzącym jedynakiem.On musi się wyszaleć, wybiegać.Uwielbia polować.Każdy kęs mięsa jest wyciągnięty z miseczki i "zamordowany" przed jedzeniem.Oczywiście tak nie robi z saszetkami.To jest piękny kot, duży, ciężki, ale nie tłusty.Naprawdę jest mądry.Zdecydowanie jednak kotów nie lubi.U mnie jest ich dużo, dla Maniusia to denerwujące, a poza tym ma bardzo ograniczoną przestrzeń.W dodatku w kuchni mam okno wysoko, Maniuś nie może przez niego wyglądać, a to lubi.Zamykam go w transporterku i daję na parapet w drugim pokoju.Zadziwiające, ale to mu się podoba.Ma świeże powietrze i widzi, co się dziej za oknem.To taki kot, który musi być wolny.Do domu przychodziłby na jedzenie i spanie.

ewar

Post » Nie sie 31, 2014 9:19 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Maniuś ma świetną zabawkę :mrgreen: To stary, skórzany pasek, naprawdę jest nim zachwycony.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
To piękny kot, jest ciekawie umaszczony, zwłaszcza brzuszek ma fajne wzorki.Ciężko było mi zrobić zdjęcia, bo w kuchni tragicznie mało miejsca.

ewar

Post » Nie sie 31, 2014 12:53 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Maniuś jest bardzo przystojnym kotem :) I inteligentnie mu z oczu patrzy.
A jak jego relacje z resztą towarzystwa, nadal nie najlepsze?
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Nie sie 31, 2014 19:22 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Chyba nie najlepsze, ale już poddałam się i nie próbuję ich integrować.Dzisiaj poświęciłam Maniusiowi mnóstwo czasu, biegał za skórzanym paskiem aż się nawet zmęczył i był innym kotem.On się nudzi, ma za mało przestrzeni, tęskni za wolnością.On jest ładniejszy w realu.Jestem pod wrażeniem jego inteligencji.

ewar

Post » Nie sie 31, 2014 23:08 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

ewar pisze:Chyba nie najlepsze, ale już poddałam się i nie próbuję ich integrować.Dzisiaj poświęciłam Maniusiowi mnóstwo czasu, biegał za skórzanym paskiem aż się nawet zmęczył i był innym kotem.On się nudzi, ma za mało przestrzeni, tęskni za wolnością.On jest ładniejszy w realu.Jestem pod wrażeniem jego inteligencji.

Gdzie sie teraz podzialy te domki wychodzace? Jak sie ich nie chce to sie melduja - a jak potrzeba to nie ma :?
Marzy mi sie dla Maniusia kochajacy domek z ogrodzonym pieknym ogrodem....niekoniecznie z innymi futrami :wink: I za taki :ok: :ok:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pon wrz 01, 2014 5:47 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Zawsze szukałam domów nie wychodzących i z kotem, bądź kotami.Były telefony, były domki wychodzące i dla jedynaka :wink: Czekamy.Koniec wakacji, a nuż coś się trafi?
A tak szczerze, to nikt nie dzwoni w sprawie pozostałych tymczasów :cry:
Maniuś właśnie biega sobie, koty zamknięte w drugim pokoju.To żywiołowy kot, potrzebuje ruchu.Maniuś reaguje na swoje imię, zawsze przybiega, kiedy go zawołam.Bardzo lubi się bawić, ale przecież nie mogę siedzieć z nim w kuchni cały czas.Teraz ma tunel, dyndadełka, piłeczki, biega już prawie od godziny.Pomimo zdenerwowania nigdy nie miał kuwetkowej wpadki.Zawsze załatwia się do swojej, krytej kuwety, chociaż teraz ma jeszcze jedną w przedpokoju, ale jakoś rozumie, że to nie jego.Wczoraj było mięso na kolację.Maniuś oczywiście każdy kawałek musiał upolować, on ma niesamowity instynkt łowiecki.

ewar

Post » Pon wrz 01, 2014 12:23 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Kochany Manius :201461 Za domek dla niego :ok:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Wto wrz 02, 2014 5:11 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Myślę, że naprawdę problem z Maniusiem polega na tym, że nie może wyjść i wybiegać się.Żal serce ściska, kiedy patrzę na niego i widzę jak chce się wydostać przez okno.Gdyby chociaż balkon miał do dyspozycji, a tu jak na złość nie da się :evil:
Kubuś i Tusia u p.Izy pogodziły się z tym, że nie wychodzą, a Tino owszem.Są grzeczne, mruczą, przychodzą pomiziać się, a przecież dorastały na działkach.Benia również i Milo u koltesonciorny.Maniuś jest inny.Jemu potrzebny domek na cito, ale jak go znaleźć?

ewar

Post » Śro wrz 03, 2014 6:18 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś.Maniuś uciekł..JEST!!!

Dwóch panów kładzie teraz fugi na płytkach balkonowych, a Maniuś leży pod drzwiami i ich obserwuje przez szybę.Kapitalnie to wygląda :lol:

ewar

[poprzednia][następna]