DTu OlaLola. Wesołych Świąt. :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 01, 2014 19:43 Re: DTu OlaLola. NOWE Kociątko z piwnicy...

U nas nowa podopieczna... nie wiem jak to się stało, ale wróciłam do domu z kotem...
ok 3 miesięczna biało bura panienka. Roboczo nazwana Lusią...
Jechaliśmy z Tomaszkiem do weterynarza, przy okazji Dt zmieniał Uszko. Trafił do swojej karmicielki Pani Lucyny, bo strasznie za nim tęskniła i w końcu stwierdziła, że chce mu dać Dt... No i wchodzę z tym Uszkiem, a Pani Lucyna do mnie tak:
Kociak przemoczony do mojej piwnicy chciał wejść i się schronić.
Ja: I co?
P. L.: No siedzi za Tobą w transporterku. To weźmiesz go nie?

I co miałam począć... siedzi w klatce, syczy na koty, robi wielkie oczy.
Jutro zdjęcia.

Tomaszowi zrobimy RTG czaszki cyfrowe. Jutro podzwonię po lecznicach i się umówię.

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pon wrz 01, 2014 19:51 Re: DTu OlaLola. NOWE Kociątko z piwnicy...

Zamienił stryjek...? :mrgreen: Niech się dziewusia zdrowo chowa i szybko znajdzie Dom :ok: :ok: :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto wrz 02, 2014 11:52 Re: DTu OlaLola. NOWE Kociątko z piwnicy...

Hehe, chyba zamienił...
generalnie to tak że jest Dt dla Lusi... ale mnie ją ciężko dać. :oops: Lusia kocha człowieka, mruczy na sam Jego widok. Miłością do kotów jednak nie pała... :evil:
zobaczymy czy Lusię damy bo:
jest szansa na dom dla Robinka więc miejsce by się zrobiło.
wczoraj widziałam małego kociaka biegającego koło ruchliwej drogi. Nie miałam jak go złapać, zresztą wdrapał się na wysoki płot domu opieki. Chce tam pójść, zapytać czy może go dokarmiają, wiedzą coś o nim. Albo ktoś malca wyrzucił, albo w okolicy jakaś dzika kotka, a on się odłączył. Gdyby szczęście dopisało, można by go złapać i zawieść do ewentualnego Dt gdzie miałaby jechać Luśka.

A oto księżniczka.
Obrazek

OlaLola

Post » Wto wrz 02, 2014 14:24 Re: DTu OlaLola. NOWE Kociątko z piwnicy...

Więc tak. Lusia zostaje u nas, bo....
kociak mały ktorego widziałam wczoraj mieszka sobie w ogródku domu pomocy, razem ze swoją trójką rodzeństwa. Mam już dla kociaków dt, od jutro łapanka na klatkę łapkę. Prosimy o kciuki :ok: :ok: Niestety mama kociąt od kilku dni nie pojawia się... :( Ulica tam jest bardzo ruchliwa... boje się najgorszego.
Ale miejmy nadzieję kocia mama się pojawi. Musimy się spieszyć, bo w weekend impreza masowa w Tarnowskich Górach. Ciężki czas dla zwierząt. Ja osobiście się nie wybieram, ale ludzi pełno, pochód i te nieszczęsne fajerwerki...

OlaLola

Post » Wto wrz 02, 2014 19:58 Re: DTu OlaLola. NOWE Kociątko z piwnicy...

Dziś wieeeelki sukces... Tomasz przez 24 godziny nie kichał. !! Potem już zaczął, ale 24 godziny bez kichnięcia to wielki sukces.
Oby było już tylko lepiej.

Lusia wykupkała robaka, ładnie w kuwetce. Brzuchol już nie taki twardy. Czekamy jeszcze na siooosiooo. :ok:

OlaLola

Post » Śro wrz 03, 2014 13:01 Re: DTu OlaLola. NOWE Kociątko z piwnicy...

Flimik z Robisiem. Dzielnie bije łapką :)

OlaLola

Post » Śro wrz 03, 2014 19:35 Re: DTu OlaLola. Kociak z DPS - koci szkielecik.

Pierwszy kociak z DPS złapany. To szkielet... wszystkie żebra i kosteczki z kręgusłupa widać... masakra po prostu. Dawno nie trafił do nas maluch w tak złym stanie... jutro jedziemy do weta, potem zamieszka w Dt w Gliwicach. Śliczne, małe, przestraszone kociątko. Serce mi pękało jak trzymałam go w rękach. Skóra i kosteczki. Biedulek. :(
Jeszcze dwójka rodzeństwa przy czym białego z czarnym popołudniu nie było, ale mama kociąt jest, będę ją łapać na sterylizację.

OlaLola

Post » Nie wrz 07, 2014 17:59 Re: DTu OlaLola. Kociak z DPS - koci szkielecik.

Czas napisać co u nas bo DUUUUŻOOO się dzieje... a ja nic nie piszę... :oops:
więc tak.

Robin pojechał wczoraj do nowego domku. Zamieszkał w Bielsku Białej. Został jedynakiem. Robin nie zaprezentował się za dobrze, nasyczał na nową Panią, ale jak przyjechała z nim domu to już nie syczał. Dał się pogłaskać, troszkę się bawił, choć i popłakał za nami. Z każdym dniem będzie lepiej. Pani świadoma, fajny domek mu się trafił.
To zdjęcia pierwszego kociaka z DPS, zobaczcie jaka chudzinka.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Udało się złapać drugiego kociaka z DPS, to biało czarny kocurek... jutro pojedzie do dt w naszej Fundacji.

Obrazek
Obrazek

Klatka łapka założona mam nadzieję że 3 malucha i mamę też się uda złapać.

Byłam w wylęgarnii koty głodne :( jedzenia nie miały, woda stara... coraz gorzej. Muszę chodzić tam regularnie. Pójdę więc za dwa dni znowu. Nie mogę pozwolić by chodziły głodne.

A do mnie... jeśli uda się połapać przyjedzie 6 kociąt ze śmietnika.... :oops: jutro...

OlaLola

Post » Nie wrz 07, 2014 23:50 Re: DTu OlaLola. Kociak z DPS - koci szkielecik.

Tak, sezon kociakowy w pełni... Śliczne to czarne maleństwo, chociaż chudziutkie. Braciszek też ładniutki i jakby w lepszym stanie. Czarnulek to też kocurek?
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Pon wrz 08, 2014 9:22 Re: DTu OlaLola. Kociak z DPS - koci szkielecik.

Nie, czarny to dziewczynka. Ma na imię Marlenka. Przychodzi już spać do łóżka, choć w dzień się jeszcze chowa. :)
Jeszcze szary do złapania.
Boje się jechać na ten śmietnik... tam ma być tych 6 kociaków... no ale pojadę, nie można zostawić ich na śmietniku. :roll:

OlaLola

Post » Pon wrz 08, 2014 20:15 Re: DTu OlaLola. Kociak z DPS - koci szkielecik.

Pingwinek odrobaczony i odpchlony pojechał do dt do swojej siostrzyczki. Na imię ma Bogdan.

Kociaki śmietnikowe... aaaa szkoda gadać... nie wiem ile tych kociąt było... nie wiem 5-10-15. Mieszkają w piwnicy, mają okienko otwarte, razem z mamusią sobie żyją. Są dokarmiane... dzikie strasznie, kotka też. Trzeba ją wyciachać, ja nie wiem co z tymi kociakami zwłaszcza, że przecież na raz wszystkich nie połapiemy jeszcze przyszło zgłoszenie o kotce oswojonej w czwórką 3 tygodniowych kociątek wyrzuconej... nie wiem gdzie te koty dać, które wziąć, jak odmówić innym, nie wiem no nie wiem po prostu... Póki co plan jest taki, że jeśli oswojoną z kociakami przywiozą to ją wezmę, a wstępnie będziemy łapać mamusię dzikich kociąt w niedziele. A czas pokaże co z tego wyjdzie...

Dodatkowo 15 minut przed wyjazdem z Bogdankiem Lusia weszła do kuwety i zrobiła miękką kupkę z krwią. Kupkę zabrałam do badania, Lusia z nami do weta pojechała, dostała zastrzyki, ma bolesność brzuszka. Biedna strasznie, choć bawi się, apetyt ma, ale jak dotknąć brzucholek to boli :(

Aaaa no i Tomasz zdiagnozowany ma Aeromonas caviae. Mamy tabletki na 14 dni i musimy go obserwować. Trzymajcie kciuki :ok: niech już bakteria pójdzie precza, a Tomasia będzie zdrowy.

OlaLola

Post » Czw wrz 11, 2014 10:32 Re: DTu OlaLola. Kociak z DPS - koci szkielecik.

Zobaczcie jaka pięknisia. :1luvu:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Post » Czw wrz 11, 2014 14:32 Re: DTu OlaLola. Kociak z DPS - koci szkielecik.

8O Toż to moja Fuksja! :lol: Tylko oczka ma zdrowe :D Śliczna panienka :1luvu:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Czw wrz 11, 2014 17:27 Re: DTu OlaLola. Kociak z DPS - koci szkielecik.

Teraz już jest dobrze, ale kilka dni temu miała biegunkę z krwią, na szczęście już sytuacja opanowana. Jest straszną pieszczochą, osoba, która ją adoptuje będzie miała wspaniałego towarzysza. Na koty dalej syczy, ale już jest lepiej.

Trzeci kociak z maluchów w DPSie złapany. Dziś rano po niego poszłam. Ma na imię Bolek. Dołączy do rodzeństwa jak znajdę transport do Gliwic.

Obrazek

I jeszcze Tomaszek.

Obrazek

OlaLola

Post » Pt wrz 12, 2014 6:14 Re: DTu OlaLola. Kociak z DPS - koci szkielecik.

Uuuuu, ty ty nie wiesz, że wszystkie Bolki to straszne rozrabiaki :strach: .
:ok: :ok: :ok: za szybkie wyjście na prostą wszystkich śmietnikowców i za Domki :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]