SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw sie 28, 2014 13:58 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Co oznacza uznanie za wolne od wirusa? Tzn. jaka ilość przypadków (wyłapanych) pozwala na uznanie regionu za wolny?
A pamiętajmy, że badana jest tylko część trzody + jesteśmy w UE - towary możemy mieć skądkolwiek.

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Pt sie 29, 2014 20:16 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Wrocław, czy stacjonarnie gdziekolwiek jest mokry PoN albo GranataPet? Czy tylko ModernPet i w przypadku Granaty również zooplus?
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Sob sie 30, 2014 0:23 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

MamaMeli pisze:Wrocław, czy stacjonarnie gdziekolwiek jest mokry PoN albo GranataPet? Czy tylko ModernPet i w przypadku Granaty również zooplus?

Z informacji na oficjalnej stronie PON wynika, że tutaj:

Zadzwoń może najpierw bo oni mają zarówno sklep stacjonarny, jak i internetowy i nie wiem, o który chodzi.

ZWIERZACZEK
Ul. Zaporoska 39b
53-519 Wrocław

Sklep stacjonarny jest czynny:
codziennie w godz. 10-19.00
w sobotę od 10-14.00

Kontakt mailowy:
zwierzaczek71@interia.pl

Kontakt telefoniczny:
Sklep: 66 55 99 11 5

servantez

Od: Czw lut 20, 2014 3:25

Post » Sob sie 30, 2014 10:01 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

super, dzięki!!!!!
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Sob sie 30, 2014 12:52 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Ktoś z Was dawał vet-concept? Mój kocur jest strasznie wybredny, w poprzednim domu barf, teraz ani barf, ani dobre suche, aż spróbował vet-concept cat allergy i w końcu je. Je K5, z królikiem i orkiszem. Cena powalająca, no ale co mam zrobić
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Sob sie 30, 2014 15:23 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Moje się zbuntowały na mięso i nie chcą jeść :/ A dopiero co zainwestowałam ostatnie pieniądze w Felini Complete :/ Dałam im bez i też nie chcą, więc to nie kwestia dodatku witamin. Tylko maleństwo coś tam liźnie, reszta wącha i odchodzi...
Puszek lepszych też nie chcą... Galaretkę tylko wylizują. Tylko suche. Wiem, że jakbym dała im np. Felixa to wciągną, ale nie chce im dawać takich karm.
Redzik to rozumiem, bo ma narośl na dziąśle i może go boleć, ale reszta :/
Redzikowi podsuwam Gerberki, ale też niechętnie je... Paskudy :evil:

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

Post » Sob sie 30, 2014 17:14 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Nic na to nie poradzisz. Musisz je przetrzymać i wziąć głodem. Moje też ostatnio strajkują. Skubną, dzióbną i zostawią. Najlepiej smakuję im sucha karma psa.I to wcale nie ta dobra tylko pospolita zbożówka. :evil: Tylko, że ja jestem podła jędza i je przetrzymam :twisted: .
ObrazekObrazekObrazek

Salem 11

Od: Czw paź 24, 2013 20:05

Post » Sob sie 30, 2014 21:03 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Mój kot też ma to nieszczęście - jestem bardziej uparty niż on więc wie (poddał się już biedny), że ze mną nie wygra. :twisted:

servantez

Post » Nie sie 31, 2014 15:38 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

No to mięsko musi poczekać min. tydzień, bo na chwile obecną Redzika nie mogę przetrzymywać a karmić go osobno nie dam rady przy 4 futrach.

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

Post » Pon wrz 01, 2014 20:58 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Ja tak trochę z innej beczki, ale tez o karmę chodzi :D
Do tej pory kupowałam w zooplusie, ale ostatnio sobie w kulki ze mną lecą i już któreś zamówienie z "przyczyn" logicznych nie zostały do końca zrealizowane, a powiadamiają mnie o tym dopiero jak paczka niekompletna do mnie jedzie;/. Trochę kiepsko, bo zawsze mogłabym szybko przedzwonić i sie dogadac.
Gdzie kupię jeszcze jedzonko dla kotów, ale w tzw. wielopakach? Konkretnie puszki/saszetki/tacki max. 100g (większa ilość wyrzucam..kot nie dojada, na drugi dzien to w ogóle niejadalne). Zalezy mi żeby za mniejszą kwotę można było kupić więcej, niż pojedynczo.

nataleia

Od: Śro lut 19, 2014 14:47

Post » Pon wrz 01, 2014 21:06 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Zależy co chcesz kupować w w tych wielopakach. Czasami pojedynczo można kupić taniej lepszą karmę niż gorszą w wielopakach.
A co z tym zooplusem nie tak? Mnie do tej pory nie zawiedli, czego tak nie dowożą?

Ikerka

Od: Sob wrz 07, 2013 20:45

Post » Pon wrz 01, 2014 21:33 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Wielopak, ale nie do konca wielopak :D max. 6 puszek/saszetek jednej karmy.. Głownie animonda, granatapet, cosma, feringa, grau.
Ah kurcze już któryś raz daję coś do koszyka i wszystko okej, zamówienie wysyłam, przychodzi potwierdzenie, że realizacja i w ogóle, a jak już paczkę wysyłają, to wiadomość, że z przyczyn logistycznych tej i tej karmy nie ma i tej także, bo np. tego konkretnego smaku nie ma czy coś..i wysyłają połowę zamówienia albo i mniej ;/.
Nigdy się wcześniej nie skontaktują, albo przeciez moga inny smak dodać. chociaż już nie raz o to prosiłam, ale cóż, widocznie nie da rady. A zamawiam jedzenia na miesiąc i zalezy mi, żeby na ten miesiac było, a nie potem biegam po zoologicznych i szukam karmy i przepłacam strasznie, bo np. u mnie Animonda Soupe Rafine, saszetka 100g 5zł kosztuje (WTF??!), już nie mówiąc, że ani granatapet ani pozostałych nie ma, ew. wszędzie royal, whiskas i jakies inne.

nataleia

Od: Śro lut 19, 2014 14:47

Post » Śro wrz 03, 2014 1:56 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

Witam! Czy może ktoś polecić mi budżetową (ale tolerowaną) karmę dostępną gdzieś w sklepach? Zwyczajnie nie stać mnie teraz na wydawanie przeszło 30 zł za kilogram kociego żarcia z wyższej półki.

Chodzę po weterynarzach, jednak wszędzie mają tylko Whiskasa, Royala i Purinę. Teraz kocicho szamie Purinę Cat Chow lub One, ale myślę o czymś lepszym.

Chciałem spróbować Smillę, ale znalazłem tylko w necie i tu przy małej ilości przesyłka stanie się nieopłacalna.
Czy słyszał może ktoś o karmie Brit Premium?
Znalazłem w lokalnym sklepie BRIT PREMIUM CAT ADULT CHICKEN, BRIT PREMIUM CAT STERILISED,
BRIT PREMIUM CAT ADULT SALMON w cenie 14 zł/kg.
Niestety w karmach Brit Premium producent nie podaje dokładnego składu, aczkolwiek podobno nie ma pszenicy
http://www.kar-ma.pl/brit-brit-premium- ... _3180.html

pakeroso

Od: Śro wrz 03, 2014 1:19

Post » Śro wrz 03, 2014 8:08 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

To że nie ma pszenicy to nic takiego, za to jest kukurydza, ryż, gluten kukurydziany ale zawsze to lepiej - moim zdaniem jak już to najlepiej wziąć Brita Kitten a jak nie ma to Adult Chicken, składy wszystkich podobne a analiza najlepsza u tych dwóch.

grainfreek

Od: Nie paź 27, 2013 17:14

Post » Śro wrz 03, 2014 10:20 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 4

pakeroso pisze:Witam! Czy może ktoś polecić mi budżetową (ale tolerowaną) karmę dostępną gdzieś w sklepach? Zwyczajnie nie stać mnie teraz na wydawanie przeszło 30 zł za kilogram kociego żarcia z wyższej półki.

Chodzę po weterynarzach, jednak wszędzie mają tylko Whiskasa, Royala i Purinę. Teraz kocicho szamie Purinę Cat Chow lub One, ale myślę o czymś lepszym.

Chciałem spróbować Smillę, ale znalazłem tylko w necie i tu przy małej ilości przesyłka stanie się nieopłacalna.
Czy słyszał może ktoś o karmie Brit Premium?
Znalazłem w lokalnym sklepie BRIT PREMIUM CAT ADULT CHICKEN, BRIT PREMIUM CAT STERILISED,
BRIT PREMIUM CAT ADULT SALMON w cenie 14 zł/kg.
Niestety w karmach Brit Premium producent nie podaje dokładnego składu, aczkolwiek podobno nie ma pszenicy
http://www.kar-ma.pl/brit-brit-premium- ... _3180.html

Taste of the Wild, w sklepach stacjonarnych powinieneś dostać za jakieś 16-18zł / kg. Też mnie nie stać na jakąś super kamę, więc padło na TOTW. :wink:

Jak zamówisz paczkę za 100 zł to przesyłka free + starczy na jakieś 3 miechy :wink:
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... f_the_wild (najtaniej po 14zł / kg) (93 zł - trzeba dobrać jakąś pierdołę za 7 zł i przesyłka free)

ewentualnie

Porta 21 - tylko zielona, Sensibele, jest bez zbóż. Skład może nieidealny, ale bodajże najtańsza karma bez zbożowa.

http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... rma/407523

servantez

[poprzednia][następna]