Powszechna Sterylizacja N°1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 29, 2014 12:04 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)

Jeśli ktoś chce wywalczyć sterylki dla kotów, którym pomaga pani Anna to ich wydarzenie jest publiczne.

https://m.facebook.com/events/332471123569192

Zaznaczę tylko na wszelki wypadek, żeby nikt nie rozmawiał z nią w imieniu PS, w szczególności nie odmawiał jej pomocy ani niczego na niej nie wymuszał.

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt sie 29, 2014 12:08 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)

Wczoraj wyjęłam z Sakiewki 240 zł i opłaciłam dwie faktury za kotkę N°136 i kotkę N°145 :D ( FV 70/01/2014 z dnia 19.08.2014 na kwotę 120 zł, FV 73/01/2014 z dnia 26.08.2014 na kwotę 120 zł )

Dziękuję wszystkim, którzy wspierają Powszechną Sterylizację. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Chiara

Post » Pt sie 29, 2014 12:13 Re: Powszechna Sterylizacja. Łazy koło Zawiercia wet potrzeb

Chiara pisze:
Ventrue1 pisze:
Niedobrze że tu są takie problemy;/ Bo może się okazać że po USG zabieg byłby zrobiony, a może się okazać że nie :/
A mnie nie stać żeby zapłacić nawet za USG z własnej kieszeni.

Przykro mi, ale fundacja nie zapłaci za odmowę weterynarza z pieniędzy na sterylki.

Na całe szczęście kotka załapie się na sterylkę w Łazach za 120 zł. :201467

viewtopic.php?f=1&t=164340

Chiara

Post » Pt sie 29, 2014 12:51 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)

Jakie formalności trzeba załatwić, do sterylek z Fundacją?Na pewno wniosek i zdjęcia?Wniosek trzeba wydrukować i wysłać?Juz powoli się znowu zbieram, a chciałabym mieć wszystko przygotowane, bo czekam na pewną kotkę, która się chwilowo nie pokazuje, i nigdy nie wiem, kiedy uda się ją capnąć.Karmiciele, którym latem cięłam kicie tez juz się powoli szykują na wrzesień/pazdziernik z młodymi.Jesienią zacznę się też częsciej szwendać po kocich skupiskach, więc pewnie napatoczą się tez jakieś kicie z nieciętymi uszkami :|
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Pt sie 29, 2014 13:03 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)

Agłaja^..^ pisze:Jakie formalności trzeba załatwić, do sterylek z Fundacją?Na pewno wniosek i zdjęcia?Wniosek trzeba wydrukować i wysłać?Juz powoli się znowu zbieram, a chciałabym mieć wszystko przygotowane, bo czekam na pewną kotkę, która się chwilowo nie pokazuje, i nigdy nie wiem, kiedy uda się ją capnąć.Karmiciele, którym latem cięłam kicie tez juz się powoli szykują na wrzesień/pazdziernik z młodymi.Jesienią zacznę się też częsciej szwendać po kocich skupiskach, więc pewnie napatoczą się tez jakieś kicie z nieciętymi uszkami :|

Tak. Tylko wniosek i zdjęcie/zdjęcia. Faktura na fundację, dane we wniosku.

Chiara

Post » Pt sie 29, 2014 15:01 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Chiara pisze:W sprawie sterylizacji kotki ze zdjęcia napisał do mnie jej bezrobotny opiekun, który ją przygarnął trzy lata temu. Od tamtej pory kotka rodziła już trzy razy. 26 maja tego roku urodziła dwie kotki i kocurka. Mieszkają w Wąsoszu, powiat grajewski, województwo podlaskie. Pan zdołał znaleźć w sąsiedniej miejscowości lecznicę, w której wysterylizują kotkę na nasz koszt za 100 zł, kiedy kotka skończy karmić.

Obrazek

Ta kotka bardzo długo karmiła kociaczki, ale dziś w końcu miała obiecaną sterylkę. :201487

Chiara

Post » Pt sie 29, 2014 18:37 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)

Sylwia umówiła na zabiegi na poniedziałek trzy kotki :kotek: :kotek: :kotek: ze wsi Wyszki. :201413

Chiara

Post » Pt sie 29, 2014 21:57 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)

Pani karmicielka Katarzyna z Gdyni dorwała wreszcie klatkę i próbuje łapać cztery kocurki :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: , którym obiecałam zabiegi. Reszta stadka już ciachnięta, a zabiegi sfinansowała pani karmicielka. Klatkę ma tylko do niedzieli, więc :ok: :ok: :ok: za łapanie.

Bohaterowie akcji:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chiara

Post » Pt sie 29, 2014 23:17 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)

Pyzia to bezdomna kotka z Częstochowy, która właśnie odchowała maluszki. Będzie mieć sterylkę już w przyszłym tygodniu. Koszt 70 zł.

Obrazek

To NIEWIARYGODNE ile osób zgłasza się chcąc sterylizować koty z PS.

Damy radę, prawda ? :ok:

Chiara

Post » Sob sie 30, 2014 12:08 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)

Chiaro, mam pytanie :oops: Mam takie stadko od niedawna, 8 kotów, wszystkie do ciachnięcia; na pewno są 4 kotki i 2 kocurki, podrostek Pingwinek to chyba kotka i 5-tyg. Błękitek póki co dziki i nie znam płci. Czy mogłabym liczyć choć na dwie-trzy sterylki dla kotek w ramach Powszechnej Sterylizacji? Bielusia dałaby się pierwsza złapać już niedługo, bo podchodzi tak na odległość 10cm, więc niedługo nie będzie problemu, Pingwinek też chyba kotka - też się oswaja, bo dopiero od tygodnia się pojawia, pozostałe 3 kotki niedotykalskie, ale jedna karmi malucha, więc sterylka poki co odpada, a druga bardzo dzika w ciąży, ale z nią nie dam rady :( Milka ma tak ok.roku - ona też powinna niedługo podejść. Kłopoty mam z ludźmi tam, miski mi wyrzucają z jedzeniem... Czy mogłabym liczyć na pomoc, bo na gminę nie można liczyć, nawet nie wiem,czy w marcu będą finansować sterylki...?
kicikicimiauhau

Post » Sob sie 30, 2014 12:20 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)

kicikicimiauhau pisze:Chiaro, mam pytanie :oops: Mam takie stadko od niedawna, 8 kotów, wszystkie do ciachnięcia; na pewno są 4 kotki i 2 kocurki, podrostek Pingwinek to chyba kotka i 5-tyg. Błękitek póki co dziki i nie znam płci. Czy mogłabym liczyć choć na dwie-trzy sterylki dla kotek w ramach Powszechnej Sterylizacji? Bielusia dałaby się pierwsza złapać już niedługo, bo podchodzi tak na odległość 10cm, więc niedługo nie będzie problemu, Pingwinek też chyba kotka - też się oswaja, bo dopiero od tygodnia się pojawia, pozostałe 3 kotki niedotykalskie, ale jedna karmi malucha, więc sterylka poki co odpada, a druga bardzo dzika w ciąży, ale z nią nie dam rady :( Milka ma tak ok.roku - ona też powinna niedługo podejść. Kłopoty mam z ludźmi tam, miski mi wyrzucają z jedzeniem... Czy mogłabym liczyć na pomoc, bo na gminę nie można liczyć, nawet nie wiem,czy w marcu będą finansować sterylki...?

Oczywiście. :1luvu: Problem jest taki, że gadałam z Twoim wetem i podniósł cenę. W ogóle Rubnik jest z tym bardzo pechowy, ale pozostaje chyba przepłacić, na pewno nie zostaniesz bez pomocy. :lol:

Ty nie dasz rady dowieźć kocic do Knurowa, prawda ? Kojarzę, że nie masz samochodu. Tam mi tną za 120 zł

Chiara

Post » Sob sie 30, 2014 13:17 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)))

Chiara pisze:
Chiara pisze:W sprawie sterylizacji kotki ze zdjęcia napisał do mnie jej bezrobotny opiekun, który ją przygarnął trzy lata temu. Od tamtej pory kotka rodziła już trzy razy. 26 maja tego roku urodziła dwie kotki i kocurka. Mieszkają w Wąsoszu, powiat grajewski, województwo podlaskie. Pan zdołał znaleźć w sąsiedniej miejscowości lecznicę, w której wysterylizują kotkę na nasz koszt za 100 zł, kiedy kotka skończy karmić.

Obrazek

Ta kotka bardzo długo karmiła kociaczki, ale dziś w końcu miała obiecaną sterylkę. :201487

ale świetnie :dance: :dance2:

Chiara pisze:Jeśli ktoś chce wywalczyć sterylki dla kotów, którym pomaga pani Anna to ich wydarzenie jest publiczne.

https://m.facebook.com/events/332471123569192

Zaznaczę tylko na wszelki wypadek, żeby nikt nie rozmawiał z nią w imieniu PS, w szczególności nie odmawiał jej pomocy ani niczego na niej nie wymuszał.

dopiero mam reaktywanego kompa, ale postaram się skontaktować z Panią Anią, ja też walczyłam z urzędnikami i wywalczyłam - fakt, że rocznie tylko 2 sterylki na osobę, ale można sobie poradzić :wink:
w piątek mimo wyczerpanego przydziału złożyłam podanie o kastrację 4 kocurków, rozmawiałam z wójtem, który też dokarmia bezdomne koty i obiecałam mu pomóc je wysterylizować/wykastrować

czy dostanę talony będę wiedziała dopiero po 5 września bo babka jest na urlopie.

A z Panią Anią nawet bym nie śmiała rozmawiać jako PS :kotek:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Sob sie 30, 2014 14:19 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)

Ciebie akurat nie podejrzewam, ale już się zdarzyła taka sytuacja, więc wolę uprzedzić. :lol: Czyta nas bardzo wiele osób. Wiele osób o nas mówi, o głuchy telefon łatwo. Na szczęście mam duży dystans i poczucie humoru w tym wszystkim.

Kciuki za kocurki. :ok:

Chiara

Post » Sob sie 30, 2014 14:19 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)

kicikicimiauhau pisze:Chiaro, mam pytanie :oops: Mam takie stadko od niedawna, 8 kotów, wszystkie do ciachnięcia; na pewno są 4 kotki i 2 kocurki, podrostek Pingwinek to chyba kotka i 5-tyg. Błękitek póki co dziki i nie znam płci. Czy mogłabym liczyć choć na dwie-trzy sterylki dla kotek w ramach Powszechnej Sterylizacji? Bielusia dałaby się pierwsza złapać już niedługo, bo podchodzi tak na odległość 10cm, więc niedługo nie będzie problemu, Pingwinek też chyba kotka - też się oswaja, bo dopiero od tygodnia się pojawia, pozostałe 3 kotki niedotykalskie, ale jedna karmi malucha, więc sterylka poki co odpada, a druga bardzo dzika w ciąży, ale z nią nie dam rady :( Milka ma tak ok.roku - ona też powinna niedługo podejść. Kłopoty mam z ludźmi tam, miski mi wyrzucają z jedzeniem... Czy mogłabym liczyć na pomoc, bo na gminę nie można liczyć, nawet nie wiem,czy w marcu będą finansować sterylki...?

Musisz miec pułapkę na dzikusy.Nie masz gdzie pozyczyć?Toz, schron, gdzieś na miau? Ciężarna najważniejsza...dla ciezarnej dobrze jest wypachnić pułapkę walerianą.Pomaga :ok:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Sob sie 30, 2014 14:24 Re: Powszechna Sterylizacja. Się kręci! :)

Chiara pisze:
Agłaja^..^ pisze:Jakie formalności trzeba załatwić, do sterylek z Fundacją?Na pewno wniosek i zdjęcia?Wniosek trzeba wydrukować i wysłać?Juz powoli się znowu zbieram, a chciałabym mieć wszystko przygotowane, bo czekam na pewną kotkę, która się chwilowo nie pokazuje, i nigdy nie wiem, kiedy uda się ją capnąć.Karmiciele, którym latem cięłam kicie tez juz się powoli szykują na wrzesień/pazdziernik z młodymi.Jesienią zacznę się też częsciej szwendać po kocich skupiskach, więc pewnie napatoczą się tez jakieś kicie z nieciętymi uszkami :|

Tak. Tylko wniosek i zdjęcie/zdjęcia. Faktura na fundację, dane we wniosku.

Podesłałabyś mi taki wniosek na na PW?Bo na mojej wiosce to o wydrukowanie nie tak łatwo, wolę juz się przygotować.
A czy jest jakaś szansa na suczki?Moze z wpłat celowych ewentualnie?Są w pobliskiej miejscowości takie 2 małe rodzące często sunie...
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

[poprzednia][następna]