SZYLKRETKA.ZŁAMANA ŁAPA.Oddana z DT (")

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 26, 2014 18:22 Re: SZYLKRETKA.ZŁAMANA ŁAPA.Oddana z DT .Potrzebne $,zły sta

justyna8585 pisze:Makabrą jest to w jakim stanie jest kotka.Nie przeżyłaby do jutra.
Więcej napisze mama_giny,albo Czorny Miś jak wrócą.

Jest w każdym razie szansa dla małej,ale łatwo nie będzie

:ok: :ok: :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto sie 26, 2014 18:37 Re: SZYLKRETKA.ZŁAMANA ŁAPA.Oddana z DT .Potrzebne $,zły sta

Też :ok: za maleńką.Dorzucę grosik.

asiek o

Od: Śro maja 26, 2010 15:14

Post » Wto sie 26, 2014 19:18 Re: SZYLKRETKA.ZŁAMANA ŁAPA.Oddana z DT .Potrzebne $,zły sta

asiek o pisze:Też :ok: za maleńką.Dorzucę grosik.

Bardzo dziękujemy :1luvu:

Mała ma złamaną łapke,ale pewnie trzeba będzie zrobić rtg, to starsze złamanie, cierpiała niemiłosiernie bez leków przeciwbólowych, najpierw trzeba ją jakos ustabilizować

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Wto sie 26, 2014 20:58 Re: SZYLKRETKA.ZŁAMANA ŁAPA.Oddana z DT .Potrzebne $,zły sta

Rozmawiałam z DT, rozmowy były tak owocne,że przytaszczyłam świnke w klatce ze śmietnika :(

Malutka ma złamaną łapkę, musi bardzo cierpieć,ale akurat tym trzeba się zająć później.Stan bardzo zły,rokowania bardzo ostrożne, jej ciało pokryte jest krwawymi strupkami,łupieżem i nie wiadomo dlaczego.Waży zaledwie 360 gr.Od dawna nie jadła i nie piła,jest kompletnie zasuszona.

justyna8585

Post » Wto sie 26, 2014 21:02 Re: SZYLKRETKA.ZŁAMANA ŁAPA.Oddana z DT .Potrzebne $,zły sta

jestem na sekundkę
po 1. jest w fajnym DT - ;-) Pani Wet ani słowem nie powiedziała o uśpieniu, będą walczyć ;-)
po 2
cisną mi się na usta strasznie niecenzuralne słowa dotyczące schronu
wiem miałam nie mówić ale nie mogę
życzę wszystkiego najgorszego temu pracownikowi który ją wziął na DT i w takim stanie oddał

złamanie łapki stare, kotka cała w strupach i łupieżu
odwodniona na maksa

stan na tę chwil jest poważny, mała dostała kroplówkę, dwa zastrzyki
jutro powtórka z rozrywki - jedyne pocieszenie jest takie iż i DT i Wetka stwierdziła że nie takie bąble uratowały

co do kosztów - na tę chwilę trudno mi powiedzieć ile wyniesie leczenie
każda pomoc liczy się bardzo - ja obiecałam przekazać każdą wpłatę na konto DT

ps. Czorny Miś też się podpisuje pod słowami i pluje jadem na schron
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto sie 26, 2014 21:32 Re: SZYLKRETKA.ZŁAMANA ŁAPA.Oddana z DT .Potrzebne $,zły sta

dodam tylko do wypowiedzi mamyGiny - Wetka się dziwiła jak usłyszała że kotka ma mieć 2,5 miesiąca....wygląda na dużo młodszą :(
15.07.2014 - Tymusiu [*] zawsze będę Cię kochać....

Czorny Miś

Od: Czw wrz 05, 2013 18:33

Post » Wto sie 26, 2014 21:47 Re: SZYLKRETKA.ZŁAMANA ŁAPA.Oddana z DT .Potrzebne $,zły sta

Jestem po oficjalnej rozmowie z Justyną ze schronu, wiem już kto miał kotke i nawet mam tą os. w znajomych, to wolontariuszka od psów,której mama pracuje w schronie, podobno ona nie miała pojęcia.Nie wiem, nie będę dochodzić do tego.Mogę 1 osobie podać namiary i niech tylko 1 osoba napisze jej.Mam pozwolenie od schronu na napisanie jej paru słów.Schron akurat wg mnie tym razem bardzo dobrze zachował się i poprosił o pomoc.Sami byli przerażeni stanem kotki i nie kręcili.Nie chodzi mi tutaj o bronienie ich,podobno nie mieli pojęcia co sie dzieje.

Mam obiecane,że jutro schron naglosni apel o zbieranie pieniędzy na diagnostyke,bo to będzie bardzo drogie,jak trzeba będzie łamać łapke.

justyna8585

Post » Wto sie 26, 2014 22:00 Re: SZYLKRETKA.ZŁAMANA ŁAPA.Oddana z DT .Potrzebne $,zły sta

mamaGiny pisze:złamanie łapki stare, kotka cała w strupach i łupieżu
odwodniona na maksa

Bidulka :( .

Moim zdaniem schronisko powinno podziękować wolontariuszce za współpracę.
Ok, mogła nie wiedzieć o złamaniu, ale reszta? 8O
"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"

http://diakrytyczne.pl/

dzika ruta

Od: Pon mar 17, 2014 12:03

Post » Wto sie 26, 2014 22:04 Re: SZYLKRETKA.ZŁAMANA ŁAPA.Oddana z DT .Potrzebne $,zły sta

o złamaniu? nie sposób było nie zauważyć że kotuś ma coś z łapką nie tak
łapeczka lekko przekrzywiona, kot płacze jak się go dotyka w lapkę

a ogólny stan....naprawdę, serce się krajało jak się na malucha patrzyło

ktoś kto do takiego stanu doprowadził kotusia, nie powinien być dopuszczony do jakiegokolwiek kontaktu ze zwierzęceim...
15.07.2014 - Tymusiu [*] zawsze będę Cię kochać....

Czorny Miś

Od: Czw wrz 05, 2013 18:33

Post » Wto sie 26, 2014 22:08 Re: SZYLKRETKA.ZŁAMANA ŁAPA.Oddana z DT .Potrzebne $,zły sta

Wiecie jak z chorobami jest w schronie, mała trafiła i zaraz została zabrana.
Mnie by też nie przyszło na myśl,że ktoś może tak zignorować, po prostu trzeba być ślepym.

Ona musi widzieć wątek na fb, mam ją w znajomych, musi czytać.

Pisać jej coś,czy ktoś chce to zrobić za mnie?

justyna8585

Post » Wto sie 26, 2014 22:14 Re: SZYLKRETKA.ZŁAMANA ŁAPA.Oddana z DT .Potrzebne $,zły sta

ja zrobiłam to w schronisku

na FB też napiszę
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Wto sie 26, 2014 22:20 Re: SZYLKRETKA.ZŁAMANA ŁAPA.Oddana z DT .Potrzebne $,zły sta

mamaGiny pisze:ja zrobiłam to w schronisku

na FB też napiszę

Tylko po co?
Będzie awantura,szum, co to pomoże?

Chcesz,to dam Ci namiary na nią

justyna8585

Post » Wto sie 26, 2014 22:23 Re: SZYLKRETKA.ZŁAMANA ŁAPA.Oddana z DT .Potrzebne $,zły sta

Justyna - w tym wypadku schronisko powinno zaprzestać z tą osobą współpracy
ma być następny ?
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Wto sie 26, 2014 22:34 Re: SZYLKRETKA.ZŁAMANA ŁAPA.Oddana z DT .Potrzebne $,zły sta

Ale piszecie tak jakby ta wolontariuszka złamała kotu łapkę. Może dziewczyna chciała dobrze, nie zna się na kotach i nie zauważyła. W końcu zajmuje się psami. Nie róbcie proszę szumu, bo mam wrażenie że trafił się kozioł ofiarny. Co do zaniedbania, to przyniosła kota z powrotem, bo widziała że nie poradzi sobie z nim. Poza tym czy schroniskowy wet nie widział tego kota? Czemu nie zalecił diagnostyki gdzieś gdzie jest dobre rtg? Zepsute jest teraz wymówką?

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Wto sie 26, 2014 22:39 Re: SZYLKRETKA.ZŁAMANA ŁAPA.Oddana z DT .Potrzebne $,zły sta

łapka jest dawno złamana, kotka płacze przy każdym dotknięciu więc nawet w schronisku musieli to zauważyc to jest widoczne golym okiem, łapka jest chudsza i źle skręcona

zresztą - ponieważ została zbluzgana z błotem za krytykę schroniska - wybaczcie ale nie będę się już tu wypowiadać
ObrazekObrazek

mamaGiny

[poprzednia][następna]