Wiejskie Kociambry-zima w koło

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 19, 2014 12:32 Re: Wiejskie Kociambry- Był sobie zlot a teraz cicho jak dia

Iwuś dziękuje za wszystko !!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Pon sie 25, 2014 6:16 Re: Wiejskie Kociambry- Był sobie zlot a teraz cicho jak dia

Czas leci nieubłagalnie i górskie powietrze pachnie jesienią,zimne poranki są i doopa marznie a tu przecież sierpień
jeże pukają do drzwi i prosza o jdzonko ,jakie cudeńka kochane,jeden wlazł mi do domu gdy miałam drzwi otwarte ,dałam jeść a potem wzięłam na kolana i ogrzałam biedaka,dzisiaj muszę przygotować budki dla tych miłych gości :)
kończą się moje wakacje i od września znowu więcej roboty i Dziczki do karmienia

Tak sobie wyglądam jak tęcza w plasterkach :)
fotę zrobiła Avian
Obrazek

Rudusia znowu paszczurka boli :(
znowu leczenie dziąsełek a taka miałam nadzieję że to świństwo nie wróci

Ściskam Was mocno
zalatana IWA

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Pon sie 25, 2014 12:10 Re: Wiejskie Kociambry- Był sobie zlot a teraz cicho jak dia

Iwuś, u nas też już jesień czuć w powietrzu, a co dopiero w górach.

Pozdrawiamy :) z całą 13
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pon sie 25, 2014 19:29 Re: Wiejskie Kociambry- Był sobie zlot a teraz cicho jak dia

Jesień to jesień, ale zaraz za nią będzie zima

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon sie 25, 2014 22:18 Re: Wiejskie Kociambry- Był sobie zlot a teraz cicho jak dia

Witam i sobie poczytam :ok:
Kociamo, jak Wy sobie tam radzicie ze sterylkami dziczków? Macie jakiegoś zaufanego weta? Pytam, bo mam rodzinę (tż ma) pod czeską granicą. Ciągle się tam kręcą koty (i ciężarne kotki niestety), ale ludzie do sterylizacji nie przekonani i jak wspominam, to patrzą na mnie jak na ufoludka :roll: Mam wrażenie, że ichni wet zna siętylko na krowach i koniach. Ostatnio usłyszałam, że starego psa się nie usypia, trzeba zawołać jakiegoś tam z flintą, to zastrzeli i po kłopocie :strach:

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Wto sie 26, 2014 5:25 Re: Wiejskie Kociambry- Był sobie zlot a teraz cicho jak dia

ariel pisze:Iwuś, u nas też już jesień czuć w powietrzu, a co dopiero w górach.

Pozdrawiamy :) z całą 13

A to Ci szczęśliwa 13 :D
Dzisiaj u nas unosi się zapach śniegu,normalnie brrr sie zrobiło ,ale pada sobie deszcz
takie zmiany pogody ciągłe które akurat bardzo źle znoszę fizycznie
Też Was Serdecznie Pozdrawiamy :D

Kociama

Post » Wto sie 26, 2014 5:25 Re: Wiejskie Kociambry- Był sobie zlot a teraz cicho jak dia

MaryLux pisze:Jesień to jesień, ale zaraz za nią będzie zima

Maryś i właśnie ta świadomość mnie dobija :roll:

Kociama

Post » Wto sie 26, 2014 5:32 Re: Wiejskie Kociambry- Był sobie zlot a teraz cicho jak dia

Koki-99 pisze:Witam i sobie poczytam :ok:
Kociamo, jak Wy sobie tam radzicie ze sterylkami dziczków? Macie jakiegoś zaufanego weta? Pytam, bo mam rodzinę (tż ma) pod czeską granicą. Ciągle się tam kręcą koty (i ciężarne kotki niestety), ale ludzie do sterylizacji nie przekonani i jak wspominam, to patrzą na mnie jak na ufoludka :roll: Mam wrażenie, że ichni wet zna siętylko na krowach i koniach. Ostatnio usłyszałam, że starego psa się nie usypia, trzeba zawołać jakiegoś tam z flintą, to zastrzeli i po kłopocie :strach:

Witaj i czytaj a nawet pisz :D
Radzimy sobie ze starylkami dzięki cudownej Pani Weterynarz,ale z mentalnością ludzi to już duzo gorzej jest niestety,też jestem ufo i czarownica i takie tam
nie raz dostałam po łbie i pewnie nie raz jeszcze dostanę ,ale warto walczyć o dobro Kotów
Jest wrażenie walki z wiatrakami,ale każdy uratowany czy wysterylizowany Kot to wielka radość i uratowany mały świat :ok:
Teraz juz jestem może troszkę twardsza ,edukuję ,staram się jak mogę,ale mam też świadomość że niektórzy ludzie zostaną twardzi jak beton i nic do nich nie dotrze

Tak panowie z flintą za flaszkę chcętnie zastrzelą starego psa lub niechcianego,Kota i co sie tylko da :(
z nimi też walczę ,mają mnie serdecznie dosyć :lol:

Kociama

Post » Wto sie 26, 2014 5:34 Re: Wiejskie Kociambry- Był sobie zlot a teraz cicho jak dia

Mentalność trudno zmienić. To jest najgorsze do przejścia, bo lekarza - po trudach nawet - da się znaleźć. A bywa, ludzie dbający o koty (karmienie) są przeciwni sterylizacjom (przykład w mojej okolicy), a przez lata patrzą na chore koty, a nawet grzebią martwe :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto sie 26, 2014 9:02 Re: Wiejskie Kociambry- Był sobie zlot a teraz cicho jak dia

Dla mnie to wszystko, to jest inny świat. Ludzie w gruncie dobrzy, ale jakby mieli skórę jak słoń, nic do nich nie dociera, tacy zimni, żadnej empatii, często nawet w stosunku do ludzi. I to właśnie, że za pieniądze nic, a za flaszkę wszystko załatwisz.
Najbardziej mnie przeraża, że tż myśli chyba o powrocie w rodzinne strony kiedyś tam... Nawet mi wolierę dla ew. kotów obiecał przy chacie zrobić. Tylko że ja tam nie pasuję.

A te koty sterylizujecie na własny koszt czy macie jakąś pomoc? Fundacyjną czy tak jak u nas talon z TOZ? Może jakby nie musieli płacić za te sterylki to by się dali przekonać. W dodatku to są dzikie koty, boją się człowieka. Musiałabym się zastanowić jak je wyłapać, bo nigdy czegoś takiego nie robiłam. Jedna kotka ostatnio była już z takim brzuszkiem, jakby za chwilę miała urodzić :( Ostatnie kociaki pies pozagryzał, bo je odnalazł w stodole :( Strasznie smutny los tych wiejskich kotów.

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Wto sie 26, 2014 9:25 Re: Wiejskie Kociambry- Był sobie zlot a teraz cicho jak dia

Kociama pisze:
Tak sobie wyglądam jak tęcza w plasterkach :)
fotę zrobiła Avian
Obrazek

Przygotowujesz się na motylkowe skrzydełka? 8)

U mnie w pracy koleżanka rehabilitantka takie plasterki przyklejała jednej z uczennic co miała przykurcze. Widać było,ze Karolinie przynosiły ulgę.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Wto sie 26, 2014 16:16 Re: Wiejskie Kociambry- Był sobie zlot a teraz cicho jak dia

Oj czuje się powoli juz ta jesień
Wczoraj jak spacerowałysmy z Poznaniankami po poznańskim zoo ,było widac po niektórych drzewach ze idzie jesień ....
Pozdrawiamy z kciukami :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro sie 27, 2014 19:56 Re: Wiejskie Kociambry- Był sobie zlot a teraz cicho jak dia

Witaj Kociamko z Kociamkowa :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

[poprzednia][następna]