Szylkretowa tri wysterylizowana Śląsk! Już w DS :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sie 24, 2014 12:47 Szylkretowa tri wysterylizowana Śląsk! Już w DS :)

Szukamy domów dla trzech dorosłych kocich panien :arrow: aktualnie już tylko dla Krysi. Jak to często bywa, kotki znalazły się w niewłaściwym miejscu o niewłaściwym czasie. Kotki mają ogłoszenia, ale od kilku tygodniu żadnego odzewu. Pocieszam się myślą, że są wakacje i wraz z ich końcem adopcje ruszą.

Krysia jest "sierotą", która została po śmierci karmiciela. Starszy Pan koty dokarmiał, ale nie dbał o ich sterylizację. W chwili jego śmierci 2 kotki miały już maluchy, z którymi w poszukiwaniu bezpiecznego kąta i pożywienia przybłakały się na jedną z okolicznych posesji. Wszystkim 9 kociakom znaleźliśmy nowe domy, kotki zostały wysterylizowane. Krysia jest dokarmiana przez życzliwą duszę, która ma na garnuszku kilka innych kotów i pod opieką ciężko chorego bliskiego człowieka. Na dłuższą metę nie jest w stanie udźwignąć takiego ciężaru.
Krysia, dwuletnia kotka, ma nietuzinkową urodę (szylkretowa tri) i mocny charakter. Bystrymi zielonymi oczami obserwuje otoczenie, aby natychmiast uskutecznić skok na muchę. Dobrze byłoby jej w domu z ogrodem.
Kotka jest w Tychach, na terenie Śląska możemy ja dowieźć, a i dalej dzięki łańcuszkowi życzliwych osób też powinno się udać.

Obrazek Obrazek

Kotki są wysterylizowane, dobrze reagują na inne koty. Apetyt im dopisuje, korzystają z kuwety.
I do pełni szczęścia tylko (!) domu brak...

Pumcia i Milka mają domy!
Opis zostawiam dla potomnych ;)

koczowały na terenach przemysłowych. Miejsce niebezpieczne i nieprzyjazne kotom. Szczęśliwie wśród pracowników znalazł się ktoś, komu los zwierząt nie jest obojętny. Zadbano o żołądki kotów i ich sterylizację. Aby uchronić kotki przed śmiercią pod kołami lub w kleszczach jakiejś maszyny tymczasowo przebywają w pomieszczeniu biurowym. Niestety kierownictwo zakładu patrzy na to nieprzychylnie, naciska, że koty muszą "zniknąć", więc w każdej chwili mogą wylecieć na bruk (nawet na sesje zdjęciową musieliśmy je zabrać do domu, żeby nie rzucać się w oczy) :(

Obrazek

Pumcia - czarna, bardzo spokojna, kilkuletnia (najstarsza w gronie). Chętnie śpi na kocyku, lubi smyranie pod bródką. Robi wrażenie, jakby do szczęścia wystarczyła jej pełna micha i ręka do głaskania.

Obrazek Obrazek

Milka, biało-czarna, ma ok. 1 roku, jest skora do zabawy i bardzo żywiołowa. Chętnie też podstawia się pod głaskanie.

Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Pon wrz 22, 2014 20:06 przez Betaka, łącznie edytowano 3 razy

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Pon sie 25, 2014 7:34 Re: Kocie panny wysterylizowane Śląsk! Czarna, biało-czarna,

Udostępniłam na FB i zaprosiłam znajomych, ale to osoby zakocone, więc nadzieja jedynie w tym,że udostępnią innym i moze ktoś je wypatrzy?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon sie 25, 2014 8:04 Re: Kocie panny wysterylizowane Śląsk! Czarna, biało-czarna,

kropkaXL pisze:Udostępniłam na FB i zaprosiłam znajomych, ale to osoby zakocone, więc nadzieja jedynie w tym,że udostępnią innym i moze ktoś je wypatrzy?

Bardzo dziekuję!

A tymczasem Milka szaleje ze sznureczkiem :arrow: https://www.youtube.com/watch?v=2C_JU76 ... e=youtu.be

Betaka

Post » Pon sie 25, 2014 9:19 Re: Kocie panny wysterylizowane Śląsk! Czarna, biało-czarna,

Za domki :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Pon sie 25, 2014 21:15 Re: Kocie panny wysterylizowane Śląsk! Czarna, biało-czarna,

Dzisiaj cały dzień żyliśmy nadzieją, że jedna z kotek będzie miała dom. Niestety dobrze zapowiadający się ludzie wycofali się bez słowa wyjaśnienia... Szukamy dalej.

Betaka

Post » Wto sie 26, 2014 9:51 Re: Kocie panny wysterylizowane Śląsk! Czarna, biało-czarna,

Tak bywa :(
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto sie 26, 2014 10:10 Re: Kocie panny wysterylizowane Śląsk! Czarna, biało-czarna,

:ok: :ok:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto sie 26, 2014 21:21 Re: Kocie panny wysterylizowane Śląsk! Czarna, biało-czarna,

aannee99 witamy na wątku i dziękujemy za podniesienie :ok:

Panny nadal czekają na swoją szansę :)

Milka z pręgą ;)
Obrazek

Refleksyjna Pumcia
Obrazek

Krysia paczy bykiem ;)
Obrazek

Betaka

Post » Czw sie 28, 2014 9:11 Re: Kocie panny wysterylizowane Śląsk! Czarna, biało-czarna,

Betaka pisze:Dzisiaj cały dzień żyliśmy nadzieją, że jedna z kotek będzie miała dom. Niestety dobrze zapowiadający się ludzie wycofali się bez słowa wyjaśnienia... Szukamy dalej.

Jak ja nienawidze takiego czekania z nadzieją, a potem nic, nawet słowa odpowiedzi :( :( :(
Za domki ! :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Czw sie 28, 2014 21:39 Re: Kocie panny wysterylizowane Śląsk! Czarna, biało-czarna,

Milka pojechała dzisiaj do nowego domu! :)
Nie chcę zapeszać, ale jest szansa, że również Pumcia będzie miała dom. Jutro się wszystko wyjaśni. Kciuki są potrzebne! :ok:

Betaka

Post » Pt sie 29, 2014 9:37 Re: Kocie panny wysterylizowane Śląsk! Czarna i szylkretowa

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
A o przecudną Krysię nikt nie pyta? :(
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt sie 29, 2014 10:13 Re: Kocie panny wysterylizowane Śląsk! Czarna i szylkretowa

Kciuki :)
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Sob sie 30, 2014 7:59 Re: Kocie panny wysterylizowane Śląsk! Czarna i szylkretowa

Dziękujemy za kciuki! Zadziałały! Pumcia pojechała do nowego domu w Chorzowie. Nowa opiekunka na jej widok powiedziała: ona jest ładniejsza niż na zdjęciach :)
Dziekuję pracownikom firmy, którzy pochylili się na losem kotów, zaopiekowali nimi, sfinansowali i wysterylizowali kotki. Oby więcej takich ludzi! :ok:

kropkaXL pisze:A o przecudną Krysię nikt nie pyta? :(

Zero telefonów, cisza :( Też wydawało mi się, że ona w pierwszej kolejności pójdzie. Jak widać na nic nie ma reguły.

Krysia wciąż wypatruje domu

Obrazek

Betaka

Post » Nie sie 31, 2014 14:23 Re: Szylkretowa tri wysterylizowana Śląsk! Dom potrzebny!

Krysiu, ludzie to chyba oczu nie mają!
Trzymam kciuki za domek dla ciebie maleńka! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Cieszę się bardzo, że jej siostry w niedoli znalazły domki! :piwa:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie sie 31, 2014 14:59 Re: Szylkretowa tri wysterylizowana Śląsk! Dom potrzebny!

Trzymam kciuki za Krysieńkę. Jest przepiękna :1luvu:
kicikicimiauhau

[następna]