Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właściciela

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 20, 2014 10:52 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

bea3 pisze:
servantez pisze:Przygoda z dziewczynami dobiega powoli końca. Jutro siostra odpiera pociechy. Utwierdziłem się tylko w przekonaniu, że więcej niż jednego kota nie ogarniam :P

Ale... Tupek chyba byłby szczęśliwszy z kompanem - o ile będzie to mała kulka, która zaakceptuje i wychowa sobie po swojemu :)

No pewnie, mogłyby się kotłować ile wlezie, a potem razem spać ;) Ale nic na siłę, nie każdy chce/moze mieć 2 koty i więcej.

U nas pełnia szczęścia jest odkąd dołączył 3-ci kot :) Dwa nie były co prawda samotne, ale jakoś specjalnie się ze sobą nie bawiły, nie spały razem. Jak są trzy to zaczęły się gonitwy, zabawy, wspólne spanie w różnych kombinacjach :)

Ale jak bea3 pisze - nic na siłę, nie każdy chce czy ma możliwości.

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

Post » Śro sie 20, 2014 18:26 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

asim pisze:
bea3 pisze:
servantez pisze:Przygoda z dziewczynami dobiega powoli końca. Jutro siostra odpiera pociechy. Utwierdziłem się tylko w przekonaniu, że więcej niż jednego kota nie ogarniam :P

Ale... Tupek chyba byłby szczęśliwszy z kompanem - o ile będzie to mała kulka, która zaakceptuje i wychowa sobie po swojemu :)

No pewnie, mogłyby się kotłować ile wlezie, a potem razem spać ;) Ale nic na siłę, nie każdy chce/moze mieć 2 koty i więcej.

U nas pełnia szczęścia jest odkąd dołączył 3-ci kot :) Dwa nie były co prawda samotne, ale jakoś specjalnie się ze sobą nie bawiły, nie spały razem. Jak są trzy to zaczęły się gonitwy, zabawy, wspólne spanie w różnych kombinacjach :)

Ale jak bea3 pisze - nic na siłę, nie każdy chce czy ma możliwości.

Ooo dokładnie, aj chcę, niby mam możliwości - ale 12 godzin poza domem skutecznie odciąga mnie od kotka :(
Dlatego podglądam Wasze ;)

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

Post » Czw sie 21, 2014 12:31 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Urocze imiona koteczek - Demolka i Furia :)
czy również prorocze? ;)

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Czw sie 21, 2014 19:05 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Aia pisze:Urocze imiona koteczek - Demolka i Furia :)
czy również prorocze? ;)

Urocze, owszem. Czasami zwane są też mendami. :-)
Pozdrowienia z oddziału chirurgii ;-)

servantez

Od: Czw lut 20, 2014 3:25

Post » Pt sie 22, 2014 15:40 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

servantez pisze:
Aia pisze:Urocze imiona koteczek - Demolka i Furia :)
czy również prorocze? ;)

Urocze, owszem. Czasami zwane są też mendami. :-)
Pozdrowienia z oddziału chirurgii ;-)

hahah :D to naturalne pieszczotliwe nazewnictwo, u mnie też występuje :wink:
Trzymaj się i niech Cię tam równo pozszywają :ok:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Sob sie 23, 2014 9:12 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

dzisiaj jestem już u rodziców, bo mnie wypisali. a w domu Tuptuś, Lenka, Furia i Demolka :)

servantez

Post » Sob sie 23, 2014 16:20 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

4 koty to pewnie robią ... demolkę ? :)

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

Post » Sob sie 23, 2014 16:20 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

servantez pisze:dzisiaj jestem już u rodziców, bo mnie wypisali. a w domu Tuptuś, Lenka, Furia i Demolka :)

O to wesoło :) tyle kotów :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Sob sie 23, 2014 21:38 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Ta chirurgia to nie z powodu kota? :P

Moim marzeniem jest piąteczka :)
I o ile technicznie ogarnęłabym bez problemu (jeśli miałabym się dokocić to o dorosłe koty) to powstrzymują mnie kwestie finansowe. Bałabym się, że nie udźwigniemy tego.

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

Post » Sob sie 23, 2014 22:14 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

jak to się ludzie po kotach znajdują 8O 8O rozpoznałam Cię na FB po Furii i Demolce :mrgreen:

Servantez - dwa koty są zawsze lepsze od jednego i wcale nie trudniejsze do ogarnięcia, często wręcz przeciwnie. Znaczącą różnicą finansową są jedynie wydatki na weta - co w końcu nie jest tak częste. Wbrew obiegowym opiniom , kocury na ogół są lepszymi wujkami, niż kotki ciotkami.
Więc - do dzieła - żal, zeby tak fantastyczny opiekun marnował się przy jednym kocie :mrgreen: :mrgreen:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob sie 23, 2014 23:29 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Jak wypatrzycie gdzieś do adopcji coś długowłosego to ja chętnie :)

servantez

Post » Nie sie 24, 2014 9:29 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

asim pisze:Ta chirurgia to nie z powodu kota? :P

Nieeee, mam genetycznie problem z naczyniami krwionośnymi w nogach (a ma 2 m wzrostu co dodatkowo pogarsza sprawę), więc musiałem się wybrać do szpitala.

servantez

Post » Nie sie 24, 2014 10:57 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

servantez pisze:Jak wypatrzycie gdzieś do adopcji coś długowłosego to ja chętnie :)

O, widzisz, już zaczynasz dobrze kombinować :wink: .
"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"

http://diakrytyczne.pl/

dzika ruta

Od: Pon mar 17, 2014 12:03

Post » Nie sie 24, 2014 20:02 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

Obrazek

Shogun śpioch w nowym domku :)

servantez

Post » Nie sie 24, 2014 20:14 Re: Tuptuś - fotopamiętnik kota, który sam znalazł właścicie

servantez pisze:Obrazek

Shogun śpioch w nowym domku :)

Ale mu dobrze :D
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

[poprzednia][następna]