PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariuszy :(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob sie 23, 2014 19:51 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

Od poniedziałku do piątku domy znaleźli:

267/14 - Masza - przemiła koteczka, nienarzucająca się, ale pieszczocha, lubi noszenie na rękach
Obrazek

373/14 - Pampuch - podobny do Garfielda potężny, rudy kocur z krótkim pyszczkiem
Obrazek

243/14 - Migotka - 12-letnia przemiła bezoczka
Obrazek

211/14 - Ines
Obrazek

466/14 - prosto po kwarantannie :ok:
Obrazek

oraz 10 !!! maluchów!

Wygląda na to, że wakacyjny przestój już jest za nami :piwa:

A teraz dzień dzisiejszy:

Do domów poszli:

439/14 (poprz. 249/14) - Florian - domek wypatrzył ogłoszenie i zakochał się we Florku :ok:
Obrazek

284/14 (p.180/14) - Klemens - zamieszkał w domu z dwunasto- i sześciolatką :ok: . Jego nowy Opiekun jest weterynarzem!
Obrazek

385/14 - Bolo poszedł w dwupaku z maluszkiem nr 529/14
Obrazek

315/14 - Tofik i 325/14 Adolf - zamieszkali w jednym domu!
ObrazekObrazek

+ kociak z pokoju podrostkowego oraz kociak z pokoju klatkowego.

Czyli schronisko opuściło 5 kotów dorosłych i 3 kociaki :ok: :ok: :ok: :ok:

Kuba i Miranda, oto koty do zaopiekowania się nimi jutro;

Pokój klatkowy:
4 kociaki w tym 3 "dzikie"

Pokój podrostków:
4 ok. 3 miesięczne pingwinki i krówki

Kuba- w miarę możliwości zawalcz o "dostawę" kociąt ze szpitala. Obawiam się, że w tygodniu zabraknie maluchów do adopcji, a w szpitalu jest ich bardzo dużo.

Pokój zielony:

227/14 - Gilda - bardzo przestraszona pingwinka, lubi mizianie patyczkiem po kości policzkowej
Obrazek

269/14 - Timba - fajna, duża kocica
Obrazek

271/14 - Oli - przestraszony, ale całkiem dobrze głaskalny po spokojnym podejściu, musi jednak mieć spokój
Obrazek

349/14 - Rambol, bardzo przyjazny puchaty czarnulek, jeśli ma dość głaskania, widać to po nim
Obrazek

368/14 - Jacek - przestraszony młodziak
Obrazek

Pokój czerwony

162/14 - Minu - śliczna buraska z maźnięciami białego, zestresowana ma obszary nadwrażliwości dotykowej
Obrazek

263/14 - Bafia - Bafia już się nie chowa!!! Uwielbia głaskanie, nie lubi innych kotów, zwłaszcza Minu.
Obrazek

341/14 - Iskierka - miła koteczka
Obrazek

392/14 - Arfon - kot o niesamowitych bladoniebieskich oczach, miły
Obrazek

382/14 - Balbinka - cudowna pieszczocha i przytulanka. Nie lubi innych kotów.
Obrazek

465/14 - Małpka - piękna syjamka, ma popsute jedno oczko (zamglone), ale nie wymaga żadnego leczenia, bardzo przestraszona, ale łagodna, wytęskniona za człowiekiem
Obrazek

Pokój miętowy

133/14 - Carmen - oryginalnie umaszczona zielonooka piękność z charakterkiem, nie lubi innych kotów
Obrazek

321/14 - Anastazja - miła i ma bardzo dużo do powiedzenia, grucha - jutro po 12.00 ma się po Anastazję zgłosić Pani, która dziś się w niej zakochała. Wiemy jak to jestem z tymi powrotami, ale mamy nadzieję, że Pani faktycznie jutro zjawi się w schronisku.
Obrazek

380/14 - Derwid - chwilowo zestresowany nowym otoczeniem, ale głaskalny buro-biały kot. Denerwuje go głaskanie nasady ogona.
Obrazek

32/14 - Gapcia - najdłuższy schroniskowy staż!!! Super miła, okrąglutka dziewczynka. Baaardzo długo była w szpitalu. Nie ma problemów z innymi kotami. Uwaga!!! Gapcia czatuje przy drzwiach - trzeba uważać, żeby nie wyskoczyła!!!
Obrazek

I smutna wiadomość - Rambo złapał katar i poszedł do szpitala :placz:
476/14 - Rambo (tak się nazywał w domu), poprz. nr 702/10 - zwrot kota po osobie zmarłej, którym zajmowała się przez jakiś czas rodzina ale dalej już nie mogła - miły, na razie nierozumiejący, w jakim miejscu się znalazł.
Obrazek
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Sob sie 23, 2014 21:19 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

Dziękuję Wam wszystkim :)))

jejku, ale skuteczność! moje najserdeczniejsze gratulacje i oby Paluszkom dobrze żyło się w nowych domach.
Jutro wpadnę, mam jakieś kołdry dla psiaków i gazety oraz RC dla kotów, tylko odsypane z wielkiego wora. Czy będzie to jakiś problem?
Obrazek

królik dags

Od: Czw gru 05, 2013 17:51

Post » Sob sie 23, 2014 21:23 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

Króliku, oczywiście, że wszystko się nada :ok:

Będziemy za Tobą tęsknić :(
Obrazek

Revontulet

Post » Sob sie 23, 2014 21:30 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

ja też :(
Na pewno będę wpadać, jak przylecę do Polski.
Obrazek

królik dags

Od: Czw gru 05, 2013 17:51

Post » Sob sie 23, 2014 21:54 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

Dags, będzie nam Ciebie brakować! Piękne zdjęcia, dużo darów, tymczasowanie - powodzenia na Nowej Drodze :)

Dziś w schronisku był piękny dzień. Tyle kotów udało się wyadoptować i to do fajnych domków :ok:

Maluszek czarny, przy którego adopcji brałam udział, okazał się jednak chłopakiem :) (a razem z Ozymandias stwierdziłyśmy, że dziewczyna :D
I nie za bardzo ogarnia kuwetę - domek do mnie zadzwonił wieczorem i przekazałam kilka porad, które zapamiętałam od bardziej doświadczonych koleżanek.

Serce mi dziś skradły: Anastazja i rudas 547 ze szpitala. Miziaki namolne zawsze mi serca kradną :) Kciuki za domki dla nich, a rudasowi dużo zdrowia i więcej apetytu.

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Nie sie 24, 2014 17:20 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

skończyłem 17 25 . Efekt całego dnia to 9 kotów w nowych domkach .W tym jedna podwójna adopcja .

I tak :
do super fajnych młodych ludzi poszła Anastazja 321/14 + podrostek z żółtego 559/14 mam obiecane fotki i relacje
następny domek ( wymaglowany szczególne ) to nowi opiekunowie 465/14 Małpki też obiecali fotki
508/14 maluch
LXXXVI ?-maluch z dzików
414 maluch
32/14 Gapcia
341/14 Iskierka
382/14/14 Balbinka

trzy ostatnie adopcje od 16,15 8O wariatkowo :ryk: :ryk: :ryk: .

Dziękuję za odwiedziny i dary Dags , za dary Indze oraz Misiowej . Dzięki niej i gazetom ( w ilości znacznej)
) udało się zażegnać
kryzys gazetowy w szpitalu ( chcieli podbierać gazety z adopcyjnego ).

Ze szpitala przyszły 3 kociaki : 429/14 burasia 412/14 czarnidełko LXXII/14 czarno biały

Pozdrawiam .Q.beł.
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Nie sie 24, 2014 17:48 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

Kuba, wspaniałe wiadomości :D :ok:
Szczególnie z Gapci się cieszę :oops:

P.S. Teraz najdłuższy schroniskowy staż ma Carmen.
Obrazek

Revontulet

Post » Nie sie 24, 2014 18:28 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

Znakomity osiąg! :201487 Oby już teraz każdy następny weekend był taki dobry. I oby to były domki na zawsze.

Revontulet pisze:P.S. Teraz najdłuższy schroniskowy staż ma Carmen.

Dodam, ze Carmen odziedziczyła wydarzenie po Migotce. Serdecznie na nie zapraszam!
https://www.facebook.com/events/6569624 ... 1/?fref=ts
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Nie sie 24, 2014 18:42 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

Adopcje teraz (do końca sierpnia) są do której godziny prowadzone? Czyli jak chcę adoptować zwierzę to do której godziny max mam się stawić w biurze, żeby się nie spóźnić?
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie sie 24, 2014 18:49 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

od sjamki :

Witam serdecznie,
kotka ma się dobrze. Podróż minęła spokojnie, w mieszkaniu trochę kryła się po kątach, ale już wyszła spod łóżka i przysypia na parapecie. Trochę pozwiedzała mieszkanie, zjadła, pospała. Czekamy jeszcze na pierwsze siku i odtrąbimy sukces Generalnie jest bardzo przymilna - najchętniej by się przykleiła do mnie lub męża W ciągu tygodnia zabierzemy ją do weta, bo ma jeszcze szwy do zdjęcia. Foteczki prześlemy w następnej wiadomości, bo teraz nie chcemy dodatkowo stresować modelki.
Pozdrawiamy serdecznie i życzymy miłego wieczoru ,
Kasia i Piotrek

od Anastazji i malucha

Witam serdecznie ,chciałam poinformować że Anastazja jest jeszcze trochę przejęta i przebywa lekko na uboczu ,a czarno biały
kocurek szaleje po całym mieszkaniu :) .Jesteśmy po pierwszej wspólnej kanapowej drzemce , kotki garną się do przytulania .

oraz zdjęcia koteczki z zeszłotygodniowej adopcji
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

*anika* pisze:Adopcje teraz (do końca sierpnia) są do której godziny prowadzone? Czyli jak chcę adoptować zwierzę to do której godziny max mam się stawić w biurze, żeby się nie spóźnić?

najlepiej przyjedź tak do 16 i lepiej w sobotę niż w niedzielę . w tygodniu są tylko opiekunowie .Ogólnie wszystko działa 12-17
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Nie sie 24, 2014 18:54 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

kuba.kaczor13 pisze:
*anika* pisze:Adopcje teraz (do końca sierpnia) są do której godziny prowadzone? Czyli jak chcę adoptować zwierzę to do której godziny max mam się stawić w biurze, żeby się nie spóźnić?

najlepiej przyjedź tak do 16 i lepiej w sobotę niż w niedzielę . w tygodniu są tylko opiekunowie .Ogólnie wszystko działa 12-17

Dzięki :)
Ja tylko po gryzonia jadę, nie trzeba mi doradzać :P Tylko chciałam wiedzieć czy się muszę trochę zwalniać z pracy czy nie. I wyszło że trochę muszę, żeby zdążyć na tą 16 ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Nie sie 24, 2014 18:58 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

Jeśli wejdziesz do 17, to wyjdziesz ze zwierzakiem, ale oczywiście lepiej byłoby tak przyjść, żeby zdążyć przed adopcją do 17, na zasadzie "nie czyń drugiemu, co Tobie niemiłe". Do 16 schronisko będzie czynne od 15 września.

Z innej beczki - zguglowane schroniskowe statystyki:
http://przegladsrodmiejski.pl/index.php ... ich-kotow/
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Pon sie 25, 2014 6:51 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

boniedydy pisze:Jeśli wejdziesz do 17, to wyjdziesz ze zwierzakiem, ale oczywiście lepiej byłoby tak przyjść, żeby zdążyć przed adopcją do 17, na zasadzie "nie czyń drugiemu, co Tobie niemiłe". Do 16 schronisko będzie czynne od 15 września.

OK :) Do adopcji gryzonia w zasadzie potrzeba tylko wizyty wet, reszta zajmuje chwilkę (oczywiście papiery itp, ale głównie to się stoi w kolejce do weta ;) ), no to może się wyrobię. Powinnam na spokojnie dotrzeć max 16:10 nie zwalniając się z pracy ;)

boniedydy pisze:Z innej beczki - zguglowane schroniskowe statystyki:

Czyli mimo wszystko mniej, przynajmniej psów, trafia na Paluch (patrząc na ostatnie 3 lata)?
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon sie 25, 2014 9:27 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

boniedydy pisze:Z innej beczki - zguglowane schroniskowe statystyki:

Czyli mimo wszystko mniej, przynajmniej psów, trafia na Paluch (patrząc na ostatnie 3 lata)?[/quote]
Niejasne jest dla mnie przeliczenie średniej z poprzednich lat. Czy za cały rok, czy za okres porównywalny.
Ale nie ma co roztrząsać tej kwestii, bo istotne jest, że nadal ludzie wyrzucają zwierzaki i nadal trzeba im pomagać najlepiej jak można.

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Wto sie 26, 2014 8:46 Re: PALUCH 10!MRAU. Całe morze kociąt, a adopcje stoją

Kilka słów o Klemensie :D
Za pierwszym razem trafił do schroniska 17.04. Był bardzo towarzyski, kontaktowy, wygadany. Z wrzaskiem leciał do człowieka i domagał się uwagi. Tłukł wszystkie koty.
Po kwarantannie poszedł na kastrację i zaraz potem znalazł dom. Bardzo szybko. Trafił do pokoju adopcyjnego w środku tygodnia i od razu został adoptowany. Nic dziwnego - był bardzo kontaktowy.
Niestety po trzech tygodniach wrócił do schroniska.
Bardzo odmieniony. Zupełnie inny kot. Przede wszystkim przestał gadać. I już nie zabiegał o uwagę. Większość czasu spędzał na wybiegu. Był praktycznie obojętny w stosunku do innych kotów.
Dlaczego o tym piszę?
Klemens w sobotę pojechał do swojego domku. Wczoraj go odwiedziłam :D .
I okazało się, że wrócił stary dobry Klemens - znowu dużo gada. Jest w centrum uwagi. Wszystko musi sprawdzić, wszędzie musi wsadzić swój nos, jest pewny siebie i zadowolony. Chodzi po domu z wysoko uniesionym ogonkiem. I pilnuje lodówki :ok:
Już jest u siebie :ok:
Obrazek

Revontulet

[poprzednia][następna]