♥ Muszu i Teemuś ♥ Jest lepiej :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 22, 2014 14:50 Re: Muszu i Teemuś ♥ Teemci dalej coś dolega :(((

aannee99 pisze:Wierzę, że wszystko będzie dobrze <3 <3 <3

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Oby było ok, to jeszcze przecież dzieciaczek jest, nie może mi chorować... ;)
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pt sie 22, 2014 14:59 Re: Muszu i Teemuś ♥ Teemci dalej coś dolega :(((

Dokładnie :ok: <3 <3 <3
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt sie 22, 2014 16:01 Re: Muszu i Teemuś ♥ Teemci dalej coś dolega :(((

Najważniejszy jest poziom leukocytów jak jest w normie to nie ma czego się bać.
Może faktycznie coś się dzieje w pęcherzu i stąd to siknięcie.
Badanie moczu "na oko" to nie badanie. U nas też czasem na oko jest tak sobie, a wyniki dobre. Tofi ma bardzo rzadką krew i dość jasną, ale taka jego uroda, a raz mi pewien wet powiedział, że mam kota z silną anemią 8O

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za mocz i zdrówko Teemusia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt sie 22, 2014 16:31 Re: Muszu i Teemuś ♥ Teemci dalej coś dolega :(((

Uff, postanowiłam osobiście iść do weta po te wyniki, bo wiadomo jak to jest przez telefon...

Miraclle pisze:Najważniejszy jest poziom leukocytów jak jest w normie to nie ma czego się bać.
Może faktycznie coś się dzieje w pęcherzu i stąd to siknięcie.
Badanie moczu "na oko" to nie badanie. U nas też czasem na oko jest tak sobie, a wyniki dobre. Tofi ma bardzo rzadką krew i dość jasną, ale taka jego uroda, a raz mi pewien wet powiedział, że mam kota z silną anemią 8O

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za mocz i zdrówko Teemusia :1luvu: :1luvu: :1luvu:

I Basieńko trafiłaś... wyniki moczu wskazują na zapalenie dróg moczowych...
Na razie rozmawiałam z asystentką, naszej pani doktor nie było już, więc tylko dostałam te wyniki i musimy szybciutko umówić się na wizytę, trzeba zacząć antybiotykoterapię.
Będzie miał pewnie usg brzuszka i biochemię. Pojedziemy we wtorek, bo w poniedziałek mam gastroskopię i nie będzie mnie pół dnia :roll:
Normalnie jak się wali to się wali na całego.. To te wyniki:
Obrazek

Tylko jedna rzecz mnie zastanawia... jak Teemcio zaczął podsikiwać w grudniu zeszłego roku to miał robioną morfologię, biochemię, ugs brzuszka i badanie moczu - wszystko wyszło idealnie, dlatego wetka uznała, że siusianie jest na tle behawioralnym... Teraz wychodzi taki stan zapalny, być może przewlekły. Jak to możliwe... :(
No nic, nie ma co narzekać i się gnębić, trza maluszka leczyć :)

Później wstawię naszą fotkę z Teemciem u weta :D

Dzięki Kochane za słowa otuchy i tyle rad.
Będzie dobrze :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Pt sie 22, 2014 17:11 Re: Muszu i Teemuś ♥ A jednak... chory pęcherz :(

No a to jesteśmy my, czyli ja Duża (jeszcze uśmiechnięta) i przestraszony Teemoś, czekamy na wyniki badań krwi ;)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Pt sie 22, 2014 17:43 Re: Muszu i Teemuś ♥ A jednak... chory pęcherz :(

Kochany Teemolek <3 <3 <3
Będzie dobrze, antybiotyk musi pomóc maluchowi :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt sie 22, 2014 17:54 Re: Muszu i Teemuś ♥ A jednak... chory pęcherz :(

Kasieńko, na zapalenie pęcherza dobry jest Uroxivet (delikatny preparat; zawiera glukozaminę i wyciąg z żurawiny) wspomagająco przy antybiotyku - typowo na problemy z pęcherzem. Może podpytaj o to wetkę?
kicikicimiauhau

Post » Pt sie 22, 2014 18:04 Re: Muszu i Teemuś ♥ A jednak... chory pęcherz :(

aannee99 pisze:Kochany Teemolek <3 <3 <3
Będzie dobrze, antybiotyk musi pomóc maluchowi :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Na pewno pomoże :ok:
Dobrze, że Teemcia super się czuje i ma apetyt :)
Jedziemy we wtorek z samego rana :)

kicikicimiauhau pisze:Kasieńko, na zapalenie pęcherza dobry jest Uroxivet (delikatny preparat; zawiera glukozaminę i wyciąg z żurawiny) wspomagająco przy antybiotyku - typowo na problemy z pęcherzem. Może podpytaj o to wetkę?

Zapytam, już sobie zapisuję :) Dzięki Beatko :1luvu:
Dowiemy się wszystkiego we wtorek po biochemii i usg brzuszka, mam nadzieję, że szybciutko wyleczymy malucha :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Pt sie 22, 2014 18:10 Re: Muszu i Teemuś ♥ A jednak... chory pęcherz :(

Jaka piękna Duża! :mrgreen:
Biedny Teemolek, co to się przyplątało do koteła? :(
A co zaleciła wetka na leczenie?
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Pt sie 22, 2014 18:13 Re: Muszu i Teemuś ♥ A jednak... chory pęcherz :(

Kasiu czasem tak jest niby nic, a nagle bach i już coś się dzieje.
Dla mnie taki "dziwne" siku zawsze jest czymś niepokojącym i lepiej sprawdzić co się dzieje.
ph ma obojętne może stąd to nadkażenie i dlatego limfocyty i granulocyty szaleję.

Tak jak pisałam wcześniej jak leukocyty są w normie to jest ok :ok:
Nie wiem czy USG ma sens, po co stresować Teemcia. Co innego gdyby były kryształy liczne, albo coś z nerkami.
Najlepiej dopytaj weta :ok:

Głowa do góry, będzie dobrze :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kasieńko ślicznie wyglądasz :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt sie 22, 2014 18:32 Re: Muszu i Teemuś ♥ A jednak... chory pęcherz :(

vanesia1 pisze:Jaka piękna Duża! :mrgreen:
Biedny Teemolek, co to się przyplątało do koteła? :(
A co zaleciła wetka na leczenie?

Jakieś paskudne baterie :evil:
Na razie wetka nic nie zaleciła, bo nie widziałam się z nią po wynikach moczu.
Rano powiedziała, że trzeba Teemcia nawadniać, obserwować i czekać na badanie moczu. Stwierdziła, że wyniki krwi nie są aż tak złe by kota na ślepo czymś faszerować.
Badanie siusiu wyszło jak wyszło, więc przyspieszamy wizytę na wtorek.
Oby to był strzał w dziesiątkę jeśli chodzi o diagnozę :ok:

Miraclle pisze:Kasiu czasem tak jest niby nic, a nagle bach i już coś się dzieje.
Dla mnie taki "dziwne" siku zawsze jest czymś niepokojącym i lepiej sprawdzić co się dzieje.
ph ma obojętne może stąd to nadkażenie i dlatego limfocyty i granulocyty szaleję.

Tak jak pisałam wcześniej jak leukocyty są w normie to jest ok :ok:
Nie wiem czy USG ma sens, po co stresować Teemcia. Co innego gdyby były kryształy liczne, albo coś z nerkami.
Najlepiej dopytaj weta :ok:

Głowa do góry, będzie dobrze :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kasieńko ślicznie wyglądasz :1luvu:

Tak, leuko są w normie :)
No widzisz, ja nie potrafię analizować żadnych wyników, słucham tego co mi wet powie...
Nie wiadomo czy zrobimy UGS, ale kontrolną biochemię na pewno. Teemoś miał usg w styczniu i wszystko wyszło super.
Jeśli jednak będzie trzeba to trudno... musi maluszek być cierpliwy, bo musi wyzdrowieć :)

Dzięki Kochana za słowa otuchy, też myślę, że będzie dobrze :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Pt sie 22, 2014 19:19 Re: Muszu i Teemuś ♥ A jednak... chory pęcherz :(

Duża uśmiechnięta, więc wszystko będzie dobrze! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Teemciu, nie martw się, będzie Ci potrzebna cierpliwość i duuużo miłości od Muszeronka - ja ze swojej strony mogę Ci wysłać duuuużo kociej miłości, mój cieplusi termoforek żeby wygrzać pęcherzyk (ostatnio dostałam poduszkę elektryczną, musisz zażądać od Dużej to też Ci kupi) i nawet odstąpię ulubioną zupkę animondy z krewetkami, tylko wyzdrowieejjj!! :1luvu: :1luvu:
Inka :kotek:

siljestene

Od: Śro lip 02, 2014 11:02

Post » Pt sie 22, 2014 19:24 Re: Muszu i Teemuś ♥ A jednak... chory pęcherz :(

siljestene pisze:Duża uśmiechnięta, więc wszystko będzie dobrze! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Teemciu, nie martw się, będzie Ci potrzebna cierpliwość i duuużo miłości od Muszeronka - ja ze swojej strony mogę Ci wysłać duuuużo kociej miłości, mój cieplusi termoforek żeby wygrzać pęcherzyk (ostatnio dostałam poduszkę elektryczną, musisz zażądać od Dużej to też Ci kupi) i nawet odstąpię ulubioną zupkę animondy z krewetkami, tylko wyzdrowieejjj!! :1luvu: :1luvu:
Inka :kotek:

Dziękuję Ineczko :1luvu: , a żem się speszył troszku :oops: Muszek dzisiaj na mnie prycha i nie chce się przytulać :( Duża naszykowała mi termoforek na noc taki w pokrowcu a'la pluszowy hipopotam :roll: Muszer będzie się ze mnie śmiał. Jak wyzdrowieję to wpadnę na zupkę mniam, uwielbiam animondę :)
Teemo :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Pt sie 22, 2014 19:33 Re: Muszu i Teemuś ♥ A jednak... chory pęcherz :(

Rilla07 pisze:
Dziękuję Ineczko :1luvu: , a żem się speszył troszku :oops: Muszek dzisiaj na mnie prycha i nie chce się przytulać :( Duża naszykowała mi termoforek na noc taki w pokrowcu a'la pluszowy hipopotam :roll: Muszer będzie się ze mnie śmiał. Jak wyzdrowieję to wpadnę na zupkę mniam, uwielbiam animondę :)
Teemo :kotek:

Nie przejmuj się, Teemciu. Widocznie Muszer nigdy nie miał termoforka i nie wie że to przywilej dla kotowatych :kotek: on traci przyjemność :D poza tym musisz wyzdrowieć!!! zupka odłożona, czeka w honorowym miejscu na Ciebie :1luvu:

siljestene

Od: Śro lip 02, 2014 11:02

Post » Pt sie 22, 2014 20:12 Re: Muszu i Teemuś ♥ A jednak... chory pęcherz :(

Duża to taka całkiem młodziutka jest :mrgreen:

Ph moczu u zdrowego kota to 6,0-6,5 takie jest najlepsze.
Nawadniaj go i faktycznie poczytaj w necie jaki preparat z żurawiną można podawać kotu, bo do wtorku całe 4 dni i lepiej już coś podawać, żeby się nie pogłębiło.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

[poprzednia][następna]