Tymczasy u *aniki*. Bukiew, Kongo i Malwa w DS! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 22, 2014 0:12 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo i Rysio. I króliki...

alix76 pisze:Popsułaś kotka :lol:

Oj tam, od razu "popsułaś"... ;)

Właśnie zdążyłam "prawie usiąść" - od rana rzeczy kocie fundacyjne i pozafundacyjne załatwiam. Właśnie prawie skończyłam :roll:
Na dziś oczywiście. Bo nie wiem co będzie jutro :twisted:
Dziś rano też mi się wydawało, że będę się nudzić cały dzień...

Ale jaka satysfakcja!... ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt maja 02, 2014 21:30 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo i Rysio. I króliki...

Rysio załapał o co chodzi z taką kulką:
http://animalia.pl/produkt,21660,66,cam ... -7-cm.html
w pierwsze 5 minut :)

gorzej, że wysypuje i pochłania całość w kilka minut... :roll: trochę nie o to podobno chodzi :twisted:
te kule w takim razie chyba dla mniej bystrych lub mniej żarłocznych kotów są :wink:

Antymon się podłączył i czyha na wypadające chrupki... tzn. aż Rysio wysypie 8)

Reszta kotów jeszcze nie miała szansy spróbować się pobawić, bo Rysio oczywiście przejął...

Tą zabawkę/karmnik też rozbroił szybko, "niezgodnie z przeznaczeniem"...
http://www.zooplus.pl/shop/koty/zabawki ... tit/334734
kilka razy przewrócił (bo przecież szybciej można będzie zjeść wszystko... po co się męczyć), na początku wyżerał z góry (zanim zrobiłam przykrywkę) i ogólnie zjada całą porcję dużo szybciej niż producenci przewidywali... ale podoba mu się ;) a i zagląda pod tą gumę, bo raz mu tam jeden chrupek wpadł i teraz myśli, że one się tam pojawiają...
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Nie sie 10, 2014 21:32 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Rysio i nowa kicia!

Króliki w nowym domu od 31 maja 2014. Wyglądają na zadowolone ;)

A u mnie pojawiła się nowa kicia i szuka pilnie imienia ;)
Jest u mnie od 14 lipca i nadal nie nasunęło mi się żadne imię pasujące do niej :|

Foty:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Kicia ma ok 9 miesięcy, bardzo lubi ludzi, jest też wyjątkowo gadatliwa, chodzi za ludźmi (szczególnie lubi obcych :mrgreen: ), bardzo często ociera się o nogi. Niespecjalnie natomiast lubi koty, najczęściej je tłucze łapą, ale bez gryzienia i szczególnego zastraszania (raczej to one się jej przesadnie boją). Toleruje natomiast psy. Uwielbia zmieniać ustawienia w laptopie czy pisać wiadomości na fb albo wybierać mi znajomych również na fb :twisted: Wymusza codzienne podanie mokrego pokarmu, w dodatku jest strasznie szczupła (bardziej taka budowa niż wychudzenie), przez co trudno jej odmówić... Nie śpi na poduszce ;) (to wyjątkowy zwyczaj u mnie :mrgreen: - większość kotów jednak preferuje ścisłe tulenie się i zajmowanie poduszki).
Zaszczepiona na panleuko i katar koci, odrobaczona, po testach na fiv i felv (ujemne), kastracja umówiona na 18 sierpnia.

Jakaś propozycja imienia może???
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon sie 11, 2014 8:56 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Rysio i nowa kicia!

Śliczna jest :1luvu: Uśmiałam się, czytając jaki to Rysiu jest bystry :)
A imię... Może spodoba Ci się Mela albo Lilka?
kicikicimiauhau

Post » Czw sie 14, 2014 20:44 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Rysio i nowa kicia!

Po długich rozważaniach stanęło na imieniu Amelka 8)

Lila już była ;) Nie może się powtarzać :)

Dzięki za podpowiedzi :) Dodałam "A" do imienia zaproponowanego przez Ciebie, jakoś tak bardziej mi leży :lol:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon sie 18, 2014 17:34 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Rysio i nowa kicia!

Amelka dziś była kastrowana, dobrze się czuje :)
Czyli mniej więcej za 2 tygodnie mogłaby się już przeprowadzać do własnego domu - jest całkiem gotowa do adopcji.

A Rysio od wczoraj w nowym domu :mrgreen:
Ma 4 ludzkie ręce do miziania oraz 7-letnią miłą kocią koleżankę, a także całe stado kotów sąsiedzkich "na piętrze" - koty z piętra wychodzą na bezpieczny (zamknięty całkiem) korytarz sobie poszaleć (bo dłuuuugi) i poprzebywać ze sobą ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt sie 22, 2014 18:35 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo i Amelka. Rysio w DS!

Rysio niespecjalnie dobrze zareagował na zmianę domu... przez dwa dni nic nie jadł, trzeciego dnia skubnął jedynie śmietanki, wczoraj już zaczął jeść mokrą animondę... trzeciego dnia państwo byli z nim w lecznicy aby sprawdzić czy już należy działać (kroplówki czy np. coś na polepszenie apetytu), ale lekarz uznał, że na razie jest wszystko ok. Państwo kupili też feliway, po którego zastosowaniu Rysio nieco lepiej się poczuł. Obecnie już jest nieźle - Rysio jest odprężony, bawi się i domaga się pieszczot :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon kwi 06, 2015 19:03 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo i Bukiew. Amelka w DS

Amelka w nowym domu od 3 kwietnia. Od pierwszej chwili jej się spodobało, wszystko od razu zwiedziła, była nawet na lodówce (to jakieś 10 minut po wypuszczeniu z transporterka), praktycznie od razu zaczęła mruczeć, że jej się podoba ;) Jest jedynaczką - tak jak tego chciała. Ma dwójkę ludzi do miziania :)

U mnie do tej pory nie chciała na stałe zaakceptować żadnego kota. Zdarzało się się ostatnio kilka razy bawić w ganianie z Kongiem, ale zazwyczaj Kongo i Amelka warczały na siebie. Takoż i reszta kotów: Frotkę i Maniusię goniła i biła mocno łapą, bardzo się jej bały (musiałby być odizolowane na stałe od Amelki), Antymon natomiast z Kongiem zazwyczaj Amelkę tłukły, Amelka też często "polowała" na koty w kuwecie, wyganiając je prawie w trakcie załatwiania się :?

W nowym domu - widać po niej, że czuje się odprężona bez obecności kotów.

A ja dzisiaj przyniosłam sobie nowego kotka - Bukiew. Czarną szylkretkę 10 miesięczną. Na dosocjalizowanie.
:arrow: http://www.jokot.pl/bukiew,669.html

Kongo i Antymon na razie reagują bardzo dobrze na nowego kota (oczywiście u mnie kota się wrzuca "na żywca" w stado, bo jedyną alternatywą byłoby wsadzenie nowego do klatki króliczej... Antymon w ogóle się nie przejął, a Kongo chodzi w zwolnionym tempie parząc na nowego kotka. Maniusia na chwilę weszła do pokoju i po chwili powiedziała, że chce wyjść ;) Żadnego syczenia z żadnej strony.

Bukiew dla odmiany podobno lubi inne koty. Mam nadzieję, że jej się nie odwidzi ;)

edit: godz. 22 (ponad 2 godziny po przyniesieniu), Bukiew na łóżku (nie, żeby z własnej woli - tam uciekła jak ją chciałam pogłaskać, ale jak siadła na łóżku tak nie zwiała jak i ja sobie na tym łóżku przysiadłam), Antymon przez dłuższą chwilę syczał (leżąc...) na nią z odległości 5cm (bo się dosiadła do niego :mrgreen: ), nie chciało mu się wstać nawet... teraz olewa ją pół metra dalej. Kongo nadal wolno chodzi ;) Bukiew w tej pościeli siedzi i nigdzie się nie wybiera ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw kwi 09, 2015 22:06 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo i Bukiew. Amelka w DS

Nie bardzo mam co tutaj oswajać - wczoraj Bukiew mruczała mi na kolanach (co prawda wzięta siłą), dziś już podbiega sama do ręki się miziać, też mrucząc.... :roll: Także tego. Kotek w zasadzie prawie gotowy do adopcji - jeszcze tylko niech nie ucieka przed "goniącym ją" człowiekiem (nie, żeby to jakoś szczególnie przeszkadzało, ale można to pewnie dopracować).
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw kwi 09, 2015 22:10 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo i Bukiew. Amelka w DS

no to ładnie Wam idzie :)
Wyadoptuj ją, to dostaniesz Artylerię ;)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob kwi 11, 2015 17:23 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo i Bukiew. Amelka w DS

Z Bzikiem jest tak samo. Wziety na rece mruczy i nadstawia sie tyle tylko że nie tak latwo go wziac. Od kilku dni daje sie glaskac bez gonitwy, przychodzi jak leze i jestem nieszkodliwa albo przy misce ale tez nie zawsze da sie dotknac.
Powodzenia. :)
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Wto maja 12, 2015 10:43 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo i Bukiew. Amelka w DS

Bukiew dziś w nocy zaniosła mi do łóżka pluszaka wielkości Bukwi, dość ciężkiego. Jak - nie wiem. Pluszak jeszcze kilka godzin wcześniej był w przeciwnym rogu pokoju, wsadzony za rurę od kaloryfera. Dlaczego tam - żal mi było wyrzucać, a to była zabawka moich tymczasowych królików, którą dostałam od ich nieudanego domu stałego (dziewczyna je ode mnie adoptowała, po czym dostała alergii po tygodniu). No to pluszak zmienił właściciela ;)

Ona w ogóle dziwne rzeczy robi w nocy. Na szczęście bezgłośnie (nie budzi mnie). Codziennie rano po obudzeniu na podłodze widzę jakieś kartki, które skądś wytrzasnęła, porozwalane kocie zabawki wszędzie, kapcie w zupełnie innym miejscu niż te w którym je wieczorem zostawiałam, dywan zupełnie przesunięty... ^^
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto maja 12, 2015 11:57 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo i Bukiew. Amelka w DS

A ona nie jest siostrą Bzika?
Kurka od jakiegoś miesiąca mam po mieszkaniu roznoszone rajstopy. Wczoraj to nawet spodnie z krzesła w sypialni zawędrowały do kuchni a to ze 6m ciągnięcia... Zabawki, korki, patyczki w łóżku to już jakby mnie nie ruszaja... :^)
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Wto maja 12, 2015 13:38 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo i Bukiew. Amelka w DS

pchełeczka pisze:A ona nie jest siostrą Bzika?
Kurka od jakiegoś miesiąca mam po mieszkaniu roznoszone rajstopy. Wczoraj to nawet spodnie z krzesła w sypialni zawędrowały do kuchni a to ze 6m ciągnięcia... Zabawki, korki, patyczki w łóżku to już jakby mnie nie ruszaja... :^)

Jest siostrą Bzika :mrgreen:
Widać targanie różnych dużych rzeczy po mieszkaniu mają zapisane w genach :mrgreen:
♪♫♬ ♪

*anika*

[poprzednia][następna]