MOJE KOCIE BIEDY cz.1 Bardzo Wam dziękuję...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 22, 2014 8:59 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Puszek dziękuje z całego serduszka...

Janinko, bardzo Ci dziękuję :1luvu: Na zimę będzie idealna :1luvu: Bez Waszej pomocy byłoby naprawdę ciężko....
Po południu spróbuję zrobić Błękitkowi zdjęcie z daleka (póki co wolałabym, żeby był/a dziki). Mały cały czas jest ze swoją mamą Nową Kicią. Daję mu do jedzonka Babycata od Lalusia zmieszanego ze smillą kitten, jego mamie też, do tego gotowane. Mały jest na szczęście nieufny, wczoraj się wystraszył trochę mojej ręki i uciekł na niski krzaczek, dzisiaj rano poszłam jeszcze raz zerknąć, czy jedzą i maluch ślicznie chrupał :1luvu: Bardzo podobny jest do rezydenta Ferdka, kiedy ten był malutki... Mama go nie opuszcza ani na sekundę, właściwie są tam na tym ogrodzie niewidoczni. W deszcze małego nie było tam, czyli mają jakąś kryjówkę - obok ich ogrodu jest stary garaż, pewnie tam śpi to dziksze stadko. Maluch jest zdrowy, oczka ładne...
Jak Błękitek będzie miał 6mies.-7mies., pojedzie na sterylkę, no i muszę też wtedy złapać jego mamę, ale jak go odchowa, a cały czas oswajam Małą Kicię i Nową, ale to trudniejsze zadanie, bo ta trójka kotek taka nieufna... mały Błękitek jest na ogrodzie tej kobiety,która wywiozła mamę-koteczkę niewysterylizowaną razem z małymi na gospodarkę,pewnie na stracenie,bo te koty były dzikie napewno najpierw podała im tabletki nasenne,a potem wypuściła,gdzieś na wsi :( straszne babsko,a wydaje się taka miła i dobra,pozory bardzo mylą...
kicikicimiauhau

Post » Pt sie 22, 2014 9:24 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Puszek dziękuje z całego serduszka...

A jakie rozmiary ubrań nosicie?
Tzn. Ty i córka?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt sie 22, 2014 10:10 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Puszek dziękuje z całego serduszka...

Erin, nosimy 36-38...
kicikicimiauhau

Post » Pt sie 22, 2014 10:28 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Puszek dziękuje z całego serduszka...

Hej hej :1luvu:

Przypominam, że trwa bazarek dla koteczków Beatki http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=164237 :ok:

Coś kiepsko idzie... może się rozkręci jeszcze...

Miłego południa cała gromadko i Beatko :D :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pt sie 22, 2014 12:06 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Idą chłody - potrzebna karma. POMÓŻ!

Kasiu,wzajemnie Tobie też życzę miłego popołudnia <3
dla mnie to,że zrobiłaś bazarek dla moich przyjaciół to bardzo dużo,każda Wasza pomoc Kochane Cioteczki to dla mnie krok w przód,każdy kilogram karmy to kolejny nakarmiony koci brzusio,a jak czujecie ranki już coraz zimniejsze,a jak koty nie bedą odpowiednio dokarmiane to zaczną się katary i przeziębienia :(
dzisiaj znowu dodam fotki z karmienia bezdomnisi...jak dobrze,że mam internet z Orange Free,bo na komputerze to bym zbankrutowała,wszystko co robię to na telefonie,mam pakiet 6 GB za 6 zł.na dwa miesiące..do listopada , mogę korzystać do woli z dobrodziejstw Orange :D
kicikicimiauhau

Post » Pt sie 22, 2014 12:25 Re: MOJE KOCIE BIEDY.Idą chłody,potrzebna karma i ciepłe ubr

Wchodząc na "Koty" nie zawsze przeglądam więcej wątków poza zaprzyjażnionymi, tym razem stało się inaczej :D doczłapałam i do Twojego wątasa!

Witaj :D
Mało, ze doczłapałam to jeszcze cały przeczytałam :D
Masz fajne fotki, widać, że bezdomniaczki są szczęśliwe!
kicikicimiauhau pisze:Dziewczyny, mam nadzieję, że dzisiaj będzie spokojnie... Pewnie jakiś szczyl szukał rozrywek... Wakacje są... :cry:
Zdjęcia z innego, spokojnego rejonu:
Na obiadku stawiła się cała gromadka. Zjadły ze smakiem surowe żołądeczki, a dla Mamy Kocicy przygotowałam porcję gotowanego udka z ryżem i marchewką :) Mała Kicia za udział w konkursie dostanie od Klubu Ślepaczkowego nagrodę specjalną, z czego jestem bardzo dumna i szczęśliwa :201439 Długoogonowca widziałam z daleka, jak dreptał na jedzonko, ale nagle z krzaków wyskoczył Bieluszek i wystraszył i jego, i Małą Kicię :( Na ogrodzie obok czekała Nowa Koteczka (do stadka dołączyła w kwietniu, też ma jakieś 2-3 lala), jeszcze trochę boi się ręki, ale i tak jest dużo lepiej przez te kilka miesięcy. Udało mi się zrobić kilka zdjęć, bo zaczynało padać, a najpierw zwoływałam kociaste, więc część w międzyczasie zjadła i poszła się schować :catmilk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nowa Kicia; pierwszy raz udało mi się zrobić jej zdjęcia :balony:
Obrazek
Kończy jedz L=http://wstaw.org/w/2TmV/]Obrazek[/URL]
Obrazek

A domowe mają u Ciebie raj na ziemi :201461
kicikicimiauhau pisze: Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pandziak zbudzony ze snu... Jego mina mówi wszystko :lol:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kicikicimiauhau pisze:U nas niestety każdy patrzy swojego,nie ma takich sąsiadów co Ci pomogą,bo nie masz,jedynie stoją przed blokiem plotkują i się wyśmiewają ...nikt by nie podał "ręki",u nas panuje straszna znieczulica jak do ludzi,tak i do zwierząt,każdy patrzy swojej d... ,nikt nie pomoże umierającemu kotu ,a po fakcie znowu powiedzą... a ta wariatka go wzięła,aha...bo ona to już jest i tak na stracenie,bo ani męża,ani pieniędzy nie ma,a my nie możemy...tak to wygląda...smutek i żal :(

Wiesz, ta znieczulica była, jest i niestety chyba pozostanie...ludzi wrażliwych nie tylko wobec zwierząt ale i wobec siebie, jak na lekarstwo...
a co gorsza, "wrażliwcom" żyje się trudniej . Wiem coś o tym :wink:
Głupimi uwagami się nie przejmuj, rób swoje, efekty widać, bo robisz to co kochasz :ok: :ok: :ok:
I tak jak pisze Rilla07 że nękanie karmicieli jest poprostu chore, ma rację, też nie mogę tego pojąć...chamstwo i okrucieństwo wobec tych, którzy dokarmiają bezdomniaki jest wg mnie oznaką braku człowieczeństwa...jeśli sam nie pomaga, niech nie przeszkadza innym i niech się cieszy tłuczek, że nie on dokarmia, skoro uważa, że to taka wielka hańba zadbać o słabszego...
Zresztą na temat tych, którzy są pozbawieni empatii, mam własne zdanie, którego nie wypada wypowiadać głośno :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A co do pomocy...nosimy ten sam rozmiar butów :mrgreen: resztę napiszę wieczorkiem na pw
Wymiziaj ode mnie wszystkie stffforki futrzaste i tego z....palemką na głowie też :D :201461
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pt sie 22, 2014 14:08 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Idą chłody - potrzebna karma. POMÓŻ!

AnnAArczyK bardzo dziękuję za cieplutkie słowa i pomoc <3
Kochani,wszystkie ciuchy,które miałam to poszły tutaj w ostatnim czasie na miau pod młotek :( niestety kotów przybyło i w domu i na dworze i byłam zmuszona wysprzedać wszystko na jedzonko dla biedaków :cry: a teraz nie ma za co kupić,stąd ten apel ,jesteśmy dwie z córą tak że trochę trzeba,a nawet Biga kosztuje,wolę kupić kotom i psu karmę ...a ubrania schodzą na dalszy plan..najważniejsze teraz jest dobro tych najbiedniejszych,bo przed nimi ciężkie czasy :(
kicikicimiauhau

Post » Pt sie 22, 2014 14:33 Re: MOJE KOCIE BIEDY. Idą chłody - potrzebna karma. POMÓŻ!

Dziś na obiadku na ul. Łokietka pokazała się kolejna dzika kocinka (zdaje mi się, że to drobna kotka), na imię dostała Milka :1luvu: Głodna, chudziutka, drobniutka... Nie wiem, skąd się pojawiła, taka biedulka :( Póki co kotków jest w tym stadku 11 (6 kotek, malutki Błękitek - płeć nieznana i 4 kocurki) :kotek: 6 jest strasznie bojaźliwych, małego narazie nie chcę oswajać... Tym dzikszym - wykombinowałam - będę stawiać miski z jedzonkiem przy jednym z domów, w którym, jak się okazuje nikt nie mieszka (właścicielka przyjeżdża kilka razy w roku z Niemiec ?) - czyli spadł kamień z serca, bo zawsze miałam dylemat, gdzie zostawić nieobecnym posiłek :) Grupka przylepków ma talerze na drugim końcu (a właściwie początku tej ulicy), tam też zjada Długi Ogonek Długoogonowiec, a pozostałym zawsze daję tam, gdzie akurat czekają - a teraz mogą jeść w jednym miejscu, rano postawię tam jakieś ciemne miski. Błękitka teraz nie było, mama pewnie gdzieś go schowała, bo zaczynało padać. Stadko ufnych czarnulków

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Nowa Kicia, mama Błękitka - zawsze jedzą w tym miejscu, stosunkowo niewidocznym

ObrazekNa Forum
Hosting Flash
Hosting Pro
Uploader
Pokaż osobno
Pokaż razem
Link: Obrazek
Kod HTML (do wstawienia na stronę/bloga, wyświetla miniaturkę):

BBCode (do wstawienia na forum, wyświetla miniaturkę):

Oryginalna nazwa: [img]IMG_20140822_135942.jpg
Rozmiar: 182618 B

araz wkleję zdjęcia.
Milka - tam, gdzie je, będę stawiala miseczki :) i Bieluszek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
kicikicimiauhau

Post » Pt sie 22, 2014 16:53 Re: MOJE KOCIE BIEDY.Idą chłody,potrzebna karma i ciepłe ubr

Właśnie widzę, że prawie same czarnulki :D
Wcinają aż miło :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pt sie 22, 2014 17:18 Re: MOJE KOCIE BIEDY.Idą chłody,potrzebna karma i ciepłe ubr

Tak Kasiu, bardzo im dziś obiadek smakował :201461 Zjadły gotowane skrzydełka z puszką Butcher's od Cioci Ani zmieszane z ryżem, żeby miały więcej, do tego sucha Smilla z kaczką, ziemniakami i pomarańczą zmieszama z kittenem plus mleko, którego nie odpuszczą 8)
3 z nich mają inny kolor futereka - Lilek jest biało-niebiesko-szary, Bieluszek ma tylko czarny ogon (śmieję się, że go ukradł komuś ;) ) i berecik, a Błękitek jest krówkiem :1luvu: Teraz najważniejsze żeby ten mały 5 tyg.kociak szybko podrósł do zimy,bo mamy mało czasu,eh...trochę za późno go urodziła :( ale co zrobić,tak już bywa,niestety :(
kicikicimiauhau

Post » Pt sie 22, 2014 18:08 Re: MOJE KOCIE BIEDY.Idą chłody,potrzebna karma i ciepłe ubr

kicikicimiauhau pisze:Tak Kasiu, bardzo im dziś obiadek smakował :201461 Zjadły gotowane skrzydełka z puszką Butcher's od Cioci Ani zmieszane z ryżem, żeby miały więcej, do tego sucha Smilla z kaczką, ziemniakami i pomarańczą zmieszama z kittenem plus mleko, którego nie odpuszczą 8)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Pt sie 22, 2014 18:34 Re: MOJE KOCIE BIEDY.Idą chłody,potrzebna karma i ciepłe ubr

Fajna gromadka :)
Dobrze, ze Cie maja :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt sie 22, 2014 18:56 Re: MOJE KOCIE BIEDY.Idą chłody,potrzebna karma i ciepłe ubr

Beatko, to Twoje okolice, nie wiesz może co kimś kto przygarnąłby dzieciaczka wyrzucnego jak śmieć? :(
http://www.vinted.pl/forum/zwierzeta/36 ... nik?page=1

Obrazek Obrazek

vanesia1

Post » Pt sie 22, 2014 19:03 Re: MOJE KOCIE BIEDY.Idą chłody,potrzebna karma i ciepłe ubr

Erin pisze:Fajna gromadka :)
Dobrze, ze Cie maja :ok:

I dobrze, że ja mam ich :201461
vanesia1 pisze:Beatko, to Twoje okolice, nie wiesz może co kimś kto przygarnąłby dzieciaczka wyrzucnego jak śmieć? :(
http://www.vinted.pl/forum/zwierzeta/36 ... nik?page=1

Tutaj z okolicy raczej nikogo nie znam chętnego do adopcji :( Biedny maluszek :cry:
Troszkę zdjęć jeszcze :1luvu:
Łatka i Pingwinka :lol: Pierwsze czekają, a dotknąć się nie dadzą
Obrazek Obrazek Obrazek Druczusie:
- Dziewczynka leży kołami do góry <3
- Bezogonia i Wiewiórka - drobna sprzeczka :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Longuś i Dzikuska, Szczupłego Czarnego rano spotykam u Nowej & Co. ;)
Obrazek Obrazek
Nowa i Białaska:
Ostatnio edytowano Pt sie 22, 2014 19:21 przez kicikicimiauhau, łącznie edytowano 5 razy
kicikicimiauhau

Post » Pt sie 22, 2014 19:05 Re: MOJE KOCIE BIEDY.Idą chłody,potrzebna karma i ciepłe ubr

Szkoda, wciąż za mało chętnych osób do adopcji zwierząt :(

Obrazek Obrazek

vanesia1

[poprzednia][następna]