♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ fotoserwis s.74

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 19, 2014 17:51 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda II ♥ ♪♫♫ na tropie towarzystwa

Czekam z niecierpliwością na wieści! :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto sie 19, 2014 18:20 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda II ♥ ♪♫♫ na tropie towarzystwa

Ja też zaglądam :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto sie 19, 2014 19:52 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda II ♥ ♪♫♫ na tropie towarzystwa

Zakochanam. Nie w urodzie, bo ta jest niewątpliwa, i nie on jeden piękny kotek. Ale dlatego że to biedniejsza bida od Melisi. Rozmiarów korata, smukły i maleńki. Bardzo nieśmiały ale byłam cierpliwa i w końcu wywabiłyśmy go spod kanapy, widziałam go kilka minut. Nóżkę jako mały kociak musiał mieć złamaną/przejechaną/boję się wiedzieć co, co mu nie przeszkadza, na blat też wskoczy, tyle że tańczy jak chodzi bo ma ją przykurczoną. Tymczaska bardzo fajna, powiedziała że by mi dała bo widzi że będę kochać i cierpliwości mi starczy przede mną jedna dziewczyna dzwoniła której obiecała że może zobaczyć kotka, ale ta dopiero w czwartek przyjdzie. No i tamta ma chronologiczne pierwszeństwo, jeśli i ona będzie w porządku to tymczaskę czeka trudna decyzja, ale może być i tak że tamta nie będzie miała cierpliwości czekać 40 minut i stać po cichutku w drzwiach balkonowych, żeby kotek raczył wyjść, że będzie jej przeszkadzała niesprawna nóżka, no cokolwiek. Dom wzbudził moje zaufanie, poza niebieskim półbrytyjskim rezydentem mała sycząca tymczaska-burasia, "mój" książę, oraz w wielkiej klatce dla chwilowego bezpieczeństwa persik znaleziony trzy dni temu w tragicznym stanie, łysy prawie, ale widać że kochany i zadbany, już barankuje do tymczasowej dużej i pyskuje o smaczki.

On jest jak motylek.
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Wto sie 19, 2014 20:06 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda II ♥ ♪♫♫ na tropie towarzystwa

Ojej, to dokacasz się?

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Wto sie 19, 2014 20:08 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda II ♥ ♪♫♫ na tropie towarzystwa

Myślę że sprawa się zdecyduje sama, jeśli to nie jest czas na dokocenie to po porostu trafi do tej drugiej dziewczyny. Ja powiedziałam tymczasce że ja bym go wzięła, mi nie przeszkadza że jest dorosły, tchórzliwy i ma niesprawną nóżkę, ale że ma wybrać między mną a tą drugą jak najlepiej dla kotka.
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Post » Wto sie 19, 2014 20:13 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda II ♥ ♪♫♫ na tropie towarzystwa

A ja czuję, że jest Twój :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Wto sie 19, 2014 20:43 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda II ♥ ♪♫♫ na tropie towarzystwa

Nie wiem, ja powiedziałam tak, ale nie ja ostatecznie decyduję.
Kotkowi jeszcze duuuuuuuużo trzeba do socjalizacji, dotknąć pozwolił się bez paniki dopiero po miesiącu, był zgarnięty z ulicznego stada bo ktoś przyuważył że coś z nim nie tak, no i dano mu szansę.
Kolanka, te sprawy, to nie tak od razu. I pewnie gdyby był taki wycofany ale całkiem zdrowy i normalny, to bym się nie zdecydowała. Koteczka też była tchórzasta, ale taka że siedziała na krześle i tylko fukała jak się zbliżałam, ale poza tym śliczna, zdrowa i tak dalej. Ale niebieściuszek tym swoim nieszczęściem chwycił mnie za serce.

Żadnych dziwnych warunków nie stawiali. To mała fundacja. Tymczaska balkon też ma niezabezpieczony i żyje, uważa na koty, nie zostawia ich tam samych, więc tego typu wymagań nikt nie stawia.
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Wto sie 19, 2014 20:45 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda II ♥ ♪♫♫ na tropie towarzystwa

Miałam to samo z Zenem. Masa jest burych, ale nie wszystkie mają chore nerki, zęby i piętnaście lat :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Wto sie 19, 2014 20:46 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda II ♥ ♪♫♫ na tropie towarzystwa

Pieknie go opisałaś :D

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro sie 20, 2014 10:34 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda II ♥ ♪♫♫ zamigotał niebieski motyl

a co z kretką, widziałaś ją ?

Obrazek
Obrazek

lucka1

Od: Śro sty 19, 2011 9:53

Post » Śro sie 20, 2014 10:43 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda II ♥ ♪♫♫ zamigotał niebieski motyl

ŻYRAFA, NIE KRETKA!!!!

znaczy Mia <3

Kretka nie jest w Budapeszcie, nie jechałam do niej. Jest więcej chętnych i powiedziałam dziewczynie że jeśli ktoś ją chce już i wydaje się bardzo super to niech bierze, ale ja zostaję w kolejce, tylko że mogę ją zabrać po wyjeździe (z czym ogólnie problemu nie było). Kretka jest długowłosa, słodka, puchata i jest kociakiem: w morzu chętnych na pewno znajdzie się dobry domek (a uważają na to, dlatego też sterylka w wieku 5 miesięcy żeby ktoś z niej nie zrobił maszynki do pieniędzy).

Niebieściuszek śliczny jest, ale od czerwca czeka na domek i zniechęca tym że dorosły, że nieśmiały, że nienakolankowy, że się chowa, a już to że kulawy to przecież w ogóle skreśla kotka :( Tymczaska zapytała mnie, czemu akurat on. Po prostu. Nie potrafiłam wyjaśnić. Ja już tak mam, mam podejście do niepełnosprawnych dzieci i do aspołecznych kotów, mam cierpliwość. Gdy byłam au pair we Włoszech byłam jedyną osobą poza panią domu, do której dzika i fukająca kotka gospodarzy przychodziła na każde zawołanie i spała ze mną w łóżku.
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Śro sie 20, 2014 10:50 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda II ♥ ♪♫♫ zamigotał niebieski motyl

Bardzo jestem ciekawa, który kociuś w końcu trafi do Ciebie. Rzumiem więc, że jutro, ewentualnie pojutrze juz powinnas coś wiedzieć?

I doberek! :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro sie 20, 2014 10:52 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda II ♥ ♪♫♫ zamigotał niebieski motyl

jutro będę miała info o niebieściuszku. Jeśli niebieściuszek to pewnie w ten weekend, ale to jeszcze omówimy z Klaudią (tymczaską).
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Śro sie 20, 2014 11:09 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda II ♥ ♪♫♫ zamigotał niebieski motyl

o matko to jestem podekscytowana, księciunio miał by u ciebie jak w kocim raju :) Księciu i artystyczna dusza takie cudowne połączenie
a kretka to on - a to zaskoczenie :ryk:
Obrazek

lucka1

Od: Śro sty 19, 2011 9:53

Post » Śro sie 20, 2014 12:41 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda II ♥ ♪♫♫ zamigotał niebieski motyl

Ohh, dokocenie... jakże mi się marzy...

Ja też zawsze same bidy i biduchy z ulic zgarniałam, znaczy one z tych ulic lazły za mną i zostawały, zawsze dorosłe, zawsze poza ogólnym biedowaniem całkiem zdrowe i dorodne aż tu wzięłam takie nieszczęście ośmio tygodniowe bo topić chcieli. Wiem rozumiem, nie ma czemu, po prostu chcesz i weźmiesz czuję.

Będzie księciunio u Ciebie, prawie Ci.

Aiivilis

Od: Wto lip 15, 2014 23:36

[poprzednia][następna]