<2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 17, 2014 15:41 Re: <2>Bardzo smutne,upalne,parne lato..Oczuś (*),Ruda Łapka

A to w sumie jakiś sensowny dom? Warto im pomóc gdyby młody się dał złapać?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie sie 17, 2014 15:49 Re: <2>Bardzo smutne,upalne,parne lato..Oczuś (*),Ruda Łapka

morelowa pisze:A to w sumie jakiś sensowny dom? Warto im pomóc gdyby młody się dał złapać?

Bardziej sensowny niż nadchodzaca jesień, zima i zagrożenie samochodami...
Kryterii adopcyjnych miau na pewno nie spełniają.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie sie 17, 2014 15:54 Re: <2>Bardzo smutne,upalne,parne lato..Oczuś (*),Ruda Łapka

Ważne , żeby Twoje kryteria spełniały, żebyś miała jakąkolwiek kontrolę choć na początku , a ludzie byli reformowalni. Przyjmujący rady itp.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Nie sie 17, 2014 15:56 Re: <2>Bardzo smutne,upalne,parne lato..Oczuś (*),Ruda Łapka

morelowa pisze:Ważne , żeby Twoje kryteria spełniały, żebyś miała jakąkolwiek kontrolę choć na początku , a ludzie byli reformowalni. Przyjmujący rady itp.

To ci ludzie, z ktorymi bylam w konflikcie , bo nie pozwalali złapać Kornelii i jej dzieci (jeepa, toyotki, kangusi, nissanka). Ale dobzre by było gdyby sie maluchem zajęli, gdy ja w ogole teraz z róznych powodów nie mogę...
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto sie 19, 2014 9:14 Re: <2>Bardzo smutne,upalne,parne lato..Oczuś (*),Ruda Łapka

Maluszek sobie jest i jakos sobie radzi. Staram się go uczyć mojego wolania i obecności człowieka. Mam nadzieje, ze to dobra droga. Pani Basia ma organizowac pomoc, ale jak sama powiedziała że ona zalatwia wszystko powoli i nie umie dzialać pod presją.Dlatego zacznie organizować i "ogarniac sprawę" w czwartek 8O :strach: :strach: :strach: Ja dzialam zupełnie inaczej i dlatego nie potrafimy sie dogadać. Niestety nie mogę więcej zrobić dla malca.
Wczoraj jak sobie siedziałam wieczorem to pod samochodem był jeszcze jeden kot - ale nie pokazał mi się w całości więc nie wiem czy to podrośniętykociak (bo na pewno większy od malucha) czy maly dorosły. Oby to drugie. Kornelia mi oczywiście towarzyszyła siedząc obok na chodniku :wink:

Marzenia11

Post » Wto sie 19, 2014 23:31 Re: <2>Bardzo smutne,upalne,parne lato..Oczuś (*),Ruda Łapka

Maluszek dzisiaj prawie mi podbiegł pod nogi. Chyba musiał byc głodny. Biegal przede mna, a ja stałam i patrzylam jak zdwóch misek stojących obok siebie mokra karmę wyżera (bo inaczej tego nie można nazwac ) ogromny, przeogromny jeż. Nie wiem,może mały sie bał go, bo tez biegał wokół tego jeza, ale jeż zwracał na niego uwagi. W końcu uciekl pod schody, ale reagował na moje wołanie, przybiegł domiseczki. oddalilam sie, nie chcąc przedobrzyć. Potem usiadł za drzewem iłypał na mnie okiem.
malec sliczny. Czarny łepek z białymi ogromnymi wąsami, brodka juz biała i biel na torsie oraz biale skarpetki, a grzbiet czarny albo dymny (z bialym podszerstkiem).Cudaczek.
Niech mu sie uda. Tak bardzo bym chciała.
Kornelia przechadza się po podworku jak Krolewna. Śliczna kicia z niej. I bardzo kontaktowa.

Marzenia11

Post » Śro sie 20, 2014 7:33 Re: <2>Bardzo smutne,upalne,parne lato..Oczuś (*),Ruda Łapka

A ci ludzie co go chcieli nadal chętni?

Obrazek

morelowa

Post » Śro sie 20, 2014 9:35 Re: <2>Bardzo smutne,upalne,parne lato..Oczuś (*),Ruda Łapka

morelowa pisze:A ci ludzie co go chcieli nadal chętni?

Nie wiem, jak juz pisałam to ludzie, ktorzy nie maja ochoty na moje pojawianie sie tam. Sa przekonani, ze krzywdzę koty i że skandalem było łapanie w tamtym roku samochodowych kociakow i Kornelii.
Ja nie ozmawiałam z nimi bezpośrednio tylko z babeczką , ktora w tamtym roku pomogła złapać jeepa i Toyotkę - ona ma z nimi kontakt. mnie facio widzial raz z okna to komentował " po cichu" tak, ze slyszałam, że" ta baba znow....." itp itd.

Marzenia11

Post » Śro sie 20, 2014 22:52 Re: <2>2letni przylepka Lolek traci dom.. Oczuś(*),Ruda Łapk

Telefon zadzwonił chwilę po 20ej... że zawirowania zyciowe no i koty muszą znaleźć nowe domy... Simon, kumpel Lolka, bialo-rudy jutro jedzie do nowego domu, ktory niemogł wziąć dwoch kocurków...Móje kochanie Loluś, przylepka i oaza łagodności, jednooczny, czarny nie ma nowego domu...pani prosi o pomoc w znalezieniu , może jeszcze jakiś czas kota przetrzymac u siebie, ale niedługo , bo wyjeżdża za granicę... Z nerwów nie dopytałam ile Lolek moze u niej zostać. mam dostac foty na maila i krotki opis, ogloszę chlopaka.

A po rozmowie poszłam do maluszka - był tak nieziemsko głodny, ze aż miauczał głośno jak mnie uslyszał. Prawie do mnie podszedł, niewiele trzeba, aby oswoić kota z obecnością czlowieka, jedynie 5 dni a juz jest mega postęp. Zjadł 5/6 100gramowej saszetki i nie przeszkadzało mu nic w jedzeniu. Rzucil sie domiseczki i ciągiem jadł. Potem uciekl w krzaki.

Mam w uszach jego miauk, myslę, że jest zimno a on sam i nie wiem czy odnalazł ukrytą w jalowcach budkę... W głowie Lolek, ktory jako czarny i z jednym okiem to malo atrakcyjny - jak na fotach w ogłoszeniu pokazać cudny , łagodny, pieszczochowy charakter? I ciągle w zawieszeniu sprawa Jeepa. Nie wiem co będzie, co tam się dzieje. Pomiajając wszelkie ludzkie, nie kocie sprawy.

Marzenia11

Post » Czw sie 21, 2014 0:29 Re: <2>2letni przylepka Lolek traci dom.. Oczuś(*),Ruda Łapk

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: ale do doopy!!!!!
Nie ma szans zeby jakaś normalna rodzina go przejęla?

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Czw sie 21, 2014 0:36 Re: <2>2letni przylepka Lolek traci dom.. Oczuś(*),Ruda Łapk

asia2 pisze::twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: ale do doopy!!!!!
Nie ma szans zeby jakaś normalna rodzina go przejęla?

Kogo? Lolka? Jak Lolka no to własnie pani szuka mu domu wśrod znajomych, ale nie znalazła... dlatego poprosiła mnie o pomoc. Ja powysyłam maile do znajomych, ale nie licz na efekt - podobnie jak zrobilam mailing szukając domu dla Jeepa. Bez oczekiwanego skutku.

Marzenia11

Post » Czw sie 21, 2014 11:21 Re: <2>2letni przylepka Lolek traci dom.. Oczuś(*),Ruda Łapk

Oglądam prognozę poody i jestem przerazona. Dni jeszcze ciepłe, ale deszczowe :cry: ale w nocy zaledwie 5-7 stopni... Malec jest sam.Mam nadzieje, ze pani basia coś jednak dzisiaj zroganizuje. :roll:

Marzenia11

Post » Czw sie 21, 2014 13:31 Re: <2>2letni przylepka Lolek traci dom.. Oczuś(*),Ruda Łapk

Śliczny jest - dymniaczek z białymi łapkami i jedną białą skarpetą. Oswajalismy się dwie godziny. Zmarzłam jak cholera. Chyba chlopak, ale pewnosci nie mam. Malenki i chudy. Oczy i nos czyste, bez wycieku, ale w kacikach malenkie biale kulki czegoś. Niestety wskakuje na "półkę" w samochodach, ale - na szczęście i oby zawsze - na uruchomiony silnik zwiewa. Niech da radę, musi.

Marzenia11

Post » Czw sie 21, 2014 13:43 Re: <2>2letni przylepka Lolek traci dom.. Oczuś(*),Ruda Łapk

Będziesz łapać jak sie da oswoić?

Obrazek

morelowa

Post » Czw sie 21, 2014 13:46 Re: <2>2letni przylepka Lolek traci dom.. Oczuś(*),Ruda Łapk

morelowa pisze:Będziesz łapać jak sie da oswoić?

Zalezy. Mam niepokojące wiesci z domu od rodzicow - mimo zapewnionej opieki leczenie taty zeszło na zły tor i stracilam nad tym kontrolę przez telefon. Byc moze bedę musiała pojechać tam, być mozę nawet jutro czy w niedzielę, nie wiem. Wtedy nie mogę go łapać i zabierac do siebie, bo nie będzie komu sie nim zaopiekować. Nie mam potwierdzonych deklaracji z tamtego domu, ani od pani Basi. Zreszta powiedziała mi, abym jej nie poganiała, ona musia miec spokoj i dzialać we wlasnym tempie.

Marzenia11

[poprzednia][następna]