Chory kotek szuka opiekuna

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sie 16, 2014 20:37 Chory kotek szuka opiekuna

Witam,
niedaleko mojej miejscowości na podkarpaciu, na wsi urodził się kotek, który ma problem z zachowaniem równowagi. Obecnie ma 7 tygodni. Normalnie je, próbuje chodzić, bawić się, ale co chwila się przewraca. Wyczytałam, że może to być ataksja pochodzenia móżdżkowego i że kot może z tym funkcjonować. Jednak jeżeli zostanie tam, gdzie jest to ma małe szanse na przetrwanie. Może znalazłby się ktoś kto by się podjął opieki nad takim maleństwem?

Doriska8

Od: Pt gru 06, 2013 15:50

Post » Sob sie 16, 2014 20:48 Re: Chory kotek szuka opiekuna

Doriska8 pisze:Witam,
niedaleko mojej miejscowości na podkarpaciu, na wsi urodził się kotek, który ma problem z zachowaniem równowagi. Obecnie ma 7 tygodni. Normalnie je, próbuje chodzić, bawić się, ale co chwila się przewraca. Wyczytałam, że może to być ataksja pochodzenia móżdżkowego i że kot może z tym funkcjonować. Jednak jeżeli zostanie tam, gdzie jest to ma małe szanse na przetrwanie. Może znalazłby się ktoś kto by się podjął opieki nad takim maleństwem?

A dlaczego ty nie możesz zacząć? Pojechać do weta, zdiagnozować go, zapewnić bezpieczeństwo a w między czasie szukać mu na spokojnie DT/DS? My wszyscy zawaleni po kokardki kotami ale jak spotkamy biedę na swej drodze to nie zostawiamy.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob sie 16, 2014 21:51 Re: Chory kotek szuka opiekuna

:cry: Dorisko8 to biedne dzieciąteczko nie da rady na tej wsi,chore powinno do domciu,do ciepełka...błagam Cię z całego serca pomóż maluszkowi :cry:
kicikicimiauhau

Post » Nie sie 17, 2014 10:48 Re: Chory kotek szuka opiekuna

Chce mu pomóc, ale nie mam jak. Mam trzy koty z odzysku i 5 psów. Za każdym razem jest awantura w domu, mój limit się wyczerpał, finanse też. Jakby się ktoś zdeklarował, że go weźmie, to podjechałabym do weta, zawiozłabym go nawet gdziekolwiek w Polske do nowego domu. Ale póki jego przyszłość to wieś to nie ma sensu

Doriska8

Post » Nie sie 17, 2014 12:16 Re: Chory kotek szuka opiekuna

A dlaczego nie ma sensu? On potrzebuje wizyt u weta, opieki... Ech... A co go czeka na wsi...?
kicikicimiauhau

Post » Pon sie 18, 2014 15:11 Re: Chory kotek szuka opiekuna

Miałam kotka z niedorozwojem móżdżku radził sobie wyśmienicie , nawet nauczył wskakiwać sie na drapaki ale schodził tyłem ...Taki kot na ulicy nie przeżyje.. :(

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon sie 18, 2014 16:39 Re: Chory kotek szuka opiekuna

Nie zrozumcie mnie źle. Jestem jak najbardziej za pomocą kalekim zwierzętom, sama mam kotke bez nogi i daje rade świetnie. Wierzę, że ten chory kotek ma szanse na normalne życie, ale musi się znaleźć w odpowiedzialnych rękach. Tak jak już pisałam, ja nie mam możliwości go wziąść. A na tej wsi to nie ma należytej opieki. Często pomagam zwierzętom i zawsze udawało mi się to robić bez pomocy innych. Jednak teraz jestem w takiej sytuacji, że zwracam się do Was.

Doriska8

Post » Pon sie 18, 2014 16:41 Re: Chory kotek szuka opiekuna

A nie możesz go gdzieś ulokowac w bezpiecznym miejscu i dalej szukac jakiegoś domku ...byłby bezpieczny a tak :(

lidka02

Post » Wto sie 19, 2014 6:34 Re: Chory kotek szuka opiekuna

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Pt sie 29, 2014 9:45 Re: Chory kotek szuka opiekuna

Mam wspaniałe wieści. Wczoraj odpisała na moją prośbę fundacja z Rzeszowa, zgodzili się wziąść kotka! W dodatku mają już jednego takiego z ataksją, więc będzie mieć towarzystwo. Skaczę z radości, że dostał szanse na normalne życie!!

Doriska8

Post » Wto wrz 02, 2014 20:57 Re: Chory kotek szuka opiekuna

Bardzo się ciesze :1luvu: :1luvu: i za zdrówko :ok:

lidka02