Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt sie 08, 2014 17:19 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Co tak tu cichutko? :(
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt sie 08, 2014 17:26 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Ach, Ewo, straszne rzeczy się dzieją, spędzam więcej czasu w pracy niż w domu :evil: Już mnie nerwy szarpią, bo niby przyzwyczaiłam się do korpożycia i dobrze mi tu, ale takie momenty są męczące i najchętniej zamknęłabym się w szafie. Przeczekałabym.

Moje kocie dzieci za to czują się świetnie, hasają do utraty tchu i wylegują się w każdym możliwym miejscu. Witają nas ochoczo przy drzwiach, z tym że nadal idą w dwóch kierunkach, Annuszka do miski, a Pafnucy na balkon :mrgreen: Muszę odebrać kocie poduchy, wstyd się przyznać ale nie mam kiedy pójść na pocztę :oops:

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Pt sie 08, 2014 20:55 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Przykro mi, że masz tyle pracy, ale z drugiej strony to dobrze, że ją masz, bo w dzisiejszych czasach to różnie bywa.Fajnie, że o koty nie musisz się martwić, nie nudzą się, mają siebie przez te godziny, kiedy nie ma Was w domu.Wygłaskaj je, proszę ode mnie.

ewar

Post » Pt sie 08, 2014 22:42 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

:201461 :201461 :201461
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Sob sie 09, 2014 8:04 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Tak, to prawda, o pracę w Łodzi wcale nie jest tak łatwo a ja pracuję prawdopodobnie u jednego z największych pracodawców w regionie. Zaczęłam w marcu ubiegłego roku a już dostałam dwa awanse i dwie podwyżki. Nie mogę narzekać.

Wygłaszczę te kochane koty, obiecuję :) z najnowszych newsów, wchodzę do kuchni a Annuszka trzyma obułap firankę, która de fa to już ledwo zipie. Chyba ja przeznaczę na straty :D

kotelsonciorny

Post » Sob sie 09, 2014 10:11 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

kotelsonciorny pisze: Annuszka trzyma obułap firankę, która de fa to już ledwo zipie

Koty są bardzo różne.U mnie najgorzej zachowuje się malutki Toluś, wciąż wygrzebuje ziemię z doniczek.Maniuś z nudów "wykańcza " mi kuchenny obrus.Pozostałych kotów to jakby nie było, są idealne, naprawdę niczego nie niszczą.Radzono mi spryskać siatkę balkonową octem, albo sokiem z cytryny, kiedy ją gryzły.Może i z firanka by się dało? Sok z cytryny ładnie pachnie, ocet niekoniecznie.

ewar

Post » Sob sie 09, 2014 10:25 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Cała zabawa u nas polega na tym, że to co koty robią kompletnie nam nie przeszkadza. Pafnucy wykopywał ziemię z doniczek? Nie mam już kwiatów. Zrzucał storczyka z parapetu? Storczyk pojechał do mamy. Jeśli podrapią tapicerowane meble, to po to kupiłam takie meble, że można wymienić obicie za niezbyt duże pieniądze. Dywan specjalnie mamy taki, który może być pozaciągany i tego nie widać, dlatego Annuszka znęca się nad nim do woli. A firanka? Trudno, jak się zniszczy to ją po prostu wyrzucę. I tak nie lubię firanek a ta jedna została w mieszkaniu. Koty, żyjta jak chceta! :twisted:

BTW, kiedyś próbowałam oduczyć Pafnucka wieszania się na moich ubraniach (mam w domu taką sklepową sztangę - wieszak). Używałam cytryny, Akyszka, innych specyfików. On nie reagował! Odpuściłam i kot odpuścił. Żyjemy w zgodzie :D

kotelsonciorny

Post » Sob sie 09, 2014 11:00 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

kotelsonciorny pisze:Odpuściłam i kot odpuścił. Żyjemy w zgodzie :D

:ok: Coś w tym jest.Zakazany owoc smakuje najbardziej.

ewar

Post » Sob sie 09, 2014 11:15 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Jasna sprawa, koty nie wchodzą do łazienki ale za każdym razem próbują się tam dostać :D

kotelsonciorny

Post » Nie sie 10, 2014 9:44 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Moja siostra gubi się trochę w moich byłych tymczasach, bo trochę tego było, niektóre mieszkały króciutko i nawet ich nie zdążyła poznać, ale Nikę/Milo kojarzy przez Pafnucego :D " A to ta, która schowała się pod kanapą, a rezydent do niej dołączył? " :mrgreen: Było to przeurocze.

ewar

Post » Nie sie 10, 2014 14:35 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Taaaak, to było przeurocze :D on chciał jej pomóc, wesprzeć, nie zaczepiał. Leżał koło niej w pozycji chleba :D właśnie w tym rzecz, nikt tych kotów nie stresował i nie stresuje, to i one nawzajem nie wprowadzają negatywnych emocji.

kotelsonciorny

Post » Śro sie 13, 2014 8:52 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Witamy po przerwie i piszemy z doskoku :-( w kocich sprawach nudy że ho ho :) Ale takie nudy to ja rozumiem. Jest zabawa, są wyścigi, są gonitwy, jest mruczenie i wzajemne mycie. Wczoraj Annuszka zamknęła Pafnucka w szufladzie (mamy specjalnie jedną pustą bo one uwielbiają szuflady :D). Jestem pewna że nie zrobiła tego specjalnie. Ale potem leżała na fotelu ze skrzyżowanymi łapkami i patrzyła jak Pafnucek się wydostaje (a umie). Miała minkę taką.. zadowolonej z siebie kotki :D

kotelsonciorny

Post » Śro sie 13, 2014 20:27 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

Cudnie to czytać :D
Dziewczynki z działek są bardzo kociolubne, a jeśli trafią na miłego kota to jest to tak
Milo i Bohun Obrazek
Benia i Bohun Obrazek
Benia i Toluś Obrazek
Tusia jest taka sama.Poleciłam ją na wątku viewtopic.php?f=13&t=164038.Byłaby idealna.

ewar

Post » Czw sie 14, 2014 7:51 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

One są wspaniałe. Absolutnie prokocie, ciepłe dziewczyny. Jestem bardzo szczęśliwa że mamy tę koteczkę, wszyscy są zadowoleni :D muszę przyznać że ta mała urosła. W weekend wkleję fotki, ale Milo wielkością niedługo dorówna Pafnucjuszowi, a on wyrósł na dużego kota, chociaż nic tego nie zapowiadało.

kotelsonciorny

Post » Czw sie 14, 2014 11:56 Re: Pafnucy & Milo aka Annuszka. Lepiej być nie mogło!

A wydawało się, że będzie nieduża.Benia jest ogromna, tak dużej kotki nie miałam nigdy.Nie jest tłusta, ale właśnie ogromna.Na zdjęcia już się cieszę :D

ewar

[poprzednia][następna]