Chiara pisze:Dostałam info od Sylwii, że udało się dziś ciachnąć kicięze wsi Lachy.
![]()
Kicia ze wsi Lachy po zabiegu z N°119, a koszt jej sterylki to 80 zł.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
isabell36 pisze:
przecież to jak zdjęcie "mojej" Szarusi - nawet kubraczki mają takie same![]()
![]()
![]()
u nasz dzisiaj była taka ulewa, że piwnicę mi zalałoSzarusia prawie pływała
żeby nie styropian w klatce byłaby mokra, burza mózgów z Tż (w sumie to on naprawdę nie jest zły) i na razie klatka stoi na plastikowych pojemnikach, a w czwartek jak córa wyjedzie to przenosimy kotę z klatką do pokoju Samanty
edit: ... yyyyyyyyyyy tylko Szarusia odgryzłaby rękę wetce![]()
![]()
Chiara pisze:
Niestety biały drań z poniższej fotki, czyli kocur ze wsi Orla, nawiał.![]()
MalgWroclaw pisze:No![]()
Starać się trzeba i to przynosi efekty, choćby w postaci kocurka
Chiara pisze:Chiara pisze:Chiara pisze:Chiara pisze:Chiara pisze:
Pan Waldemar ma weterynarzy, którzy sterylizują za 120 zł, ale stara się zbić cenę do 100 zł. Bardzo zależy mi, żeby go wesprzeć, bo ma jednego kota, a opiekuje się piętnastoma.Bywał w gminie, pojawił się w telewizji, ale jak widać nikt mu realnie nie pomógł, a koty dalej się mnożą jak mnożyły... Mam nadzieję, że nam się uda ciachnąć jego stadko.
Osoby pomagające bezdomniakom nie powinny zostawać same ze wszystkimi problemami...
U pana Waldemara sterylizacje ruszyły. Sytuacja obecnie wygląda tak:
"W koło domu lata ok 16, a ostatnio z Purdy przybyły 4 .Olsztyn nie chce przyjmować w schronisku a w Szczytnie jest spore przepełnienie tak więc podrzucają nam. No cóż takie życie. Myślę ,ze z czasem Burmistrz Pasymia się zmieni i w tej sprawie Miasto coś zrobi..."
Na pierwszy ogień poszły te dwa kocurki, które dostały numery N°85 i N°86:
Mamy ustaloną w lecznicy cenę 100 zł za sterylizację i 50 zł za kastrację, więc koszt zabiegów dla dwóch kocurków to 100 zł.
Osoby takie jak pan Waldemar, osoby, które biorą odpowiedzialność za koty w swojej okolicy i troszczą się o nie jak potrafią są absolutnym priorytetem Powszechnej Sterylizacji, dlatego zapewniłam pana Waldemara, że będziemy razem sterylizować do ostatniego kota niezależnie od tego ile ich będzie...
Z ogromną radością informuję, że pan Waldemar dowiózł na zabieg swoją bezdomną podopieczną. Z N°95 kotka z Pasymia prosi o wsparcie 100 zł na swoją sterylkę.
Z radością przedstawiam kolejną bezdomną podopieczną pana Waldemara, która została wysterylizowana w tym tygodniu i która dostaje N°112.Kicia nosi imię Nociak1. "Nazywamy ją Nociak1, bo dwa są bardzo do siebie podobne tylko ta kotka ma nos jak klaun."
Jej zabieg będzie kosztował 100 zł.
Pan Waldemar planuje wysterylizować trzy kolejne kotki w przyszłym tygodniu.
Z radością donoszę dobre wieści z Pasymia. Kolejna kicia już po zabiegu, dostała N°116. Pan Waldemar nazywa ją Znajda.Sprawia wrażenie raczej zdecydowanej.
Jej sterylizacja to koszt 100 zł, a faktura za dotychczasowe sterylizacje i kastracje bezdomniaków z Pasymia została już wysłana do fundacji.
Agłaja^..^ pisze:Piekne zdjęcia robi Pan Waldemar. Jak juz wszystkie koty będą po zabiegach, to widac ze będą miały tam jak w raju
Chiara pisze:Patrycja z Rejterówki jutro zaniesie na zabieg kotkęze wsi Budziska.
Jej zabieg będzie nas kosztował 100 zł. Kotka jest prawdopodobnie w ciąży...
Chiara pisze:Chiara pisze:Patrycja z Rejterówki jutro zaniesie na zabieg kotkęze wsi Budziska.
Jej zabieg będzie nas kosztował 100 zł. Kotka jest prawdopodobnie w ciąży...
Kotka już po zabiegu.Była w ciąży... Czekam na zdjęcie.
Patrycja spotkała w lecznicy panią, która dokarmia cztery dzikie koty. Chciałaby je wysterylizować, ale bez klatki łapki szanse są marne... Zastanawiam się mocno czy nie kupić im klatki.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot], puszatek i 86 gości