Warszawa ul. Klaudyny - zguba już w domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 12, 2014 10:40 Warszawa ul. Klaudyny - zguba już w domu

Zakładam ten wątek na prośbę znajomej, która prawie rok temu wyadoptowała kocurka do domu przy ul. Klaudyny.

W dniu 7 sierpnia w godzinach wieczornych podczas mycia okien wypadł z parteru bloku przy ul. Klaudyny 36 bury pręgowany kocurek o imieniu Benguś.

Obrazek

Kocurek ma niewiele ponad rok, jest wykastrowany, ma charakterystyczne czarne wzory na futerku. Był niegdyś kotkiem wolno żyjącym, został zabrany z działek gdy miał ok. 3-4 miesięcy. Udało się go zsocjalizować (w DT przebywał z młodszym kolegą, zabranym z lecznicy) i wraz z kolegą trafił do obecnego domu. Oba kocurki są bardzo zżyte. Bęnguś jest w domu kotem w pełni udomowionym, wywalającym brzuszek do miziania, niestety na wolnej przestrzeni odzywa się jego "dzika" natura. Początkowo trzymał się blisko bloku, opiekunowie dokarmiali go, ale nie mogli do niego podejść za blisko. Klatka-łapka jak na razie nie sprawdziła się. Ostatni raz widziano Bengusia w niedzielę pod blokiem naprzeciwko (wszedł na drzewo, sąsiedzi zorganizowali się, wydawało się że uda się go złapać, ale kot zeskoczył z wysoka i uciekł). Sytuację utrudnia dodatkowo fakt, że blok jest remontowany, są rusztowania, dużo sprzętu i obcy ludzie. Kot jest przestraszony, nie reaguje na wolanie - gdyby zaszył się w jakiejś piwnicy to może tam paść z głodu.
Opiekunowie kota robią co w ich mocy, by go odnaleźć, ale jak na razie bez powodzenia.
Stąd wielka prośba o pomoc i rady:

Może ktoś zna osobę do lub osoby dokarmiające w tej okolicy bezdomne koty?
Może ktoś mógłby pomóc przy rozklejaniu ogłoszeń? Znajoma może przesłać mailem lub dostarczyć gotowe wydruki.
Czy jest na forum ktoś mieszkający w pobliżu?
Wszelkie rady i podpowiedzi mile widziane.

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie sie 31, 2014 23:18 przez Amica, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Wto sie 12, 2014 12:10 Re: Warszawa ul. Klaudyny POTRZEBNA POMOC!

Mieszkam na tym osiedlu.
Będę się rozglądać.
Jakiej pomocy potrzebuje znajoma?

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Wto sie 12, 2014 12:59 Re: Warszawa ul. Klaudyny POTRZEBNA POMOC!

megan72, przeklejam maila od znajomej (moja znajoma to forumowa Ania - niestety bez dostępu na miau.pl zapomniała hasło, nie pamięta z jakiego maila się rejestrowała, jej powrót na forum nie jest prosty).
"Czesc megan 72, cały czas muszę prosić Amice o pomoc ponieważ nie mogę się dostać do mojego profilu "skrzynki". Nie logowałam się już bardzo długo i stąd te problemy.
Bardzo dziękuje że się odezwałaś. Dzisiaj dziewczyna (córka właścicieli kota) ma rozwiesić ogloszenia. Jestem z Międzylesia ale postaram się podjechać po pracy wieczorkiem żeby również pomóc w rozwieszaniu. Dam znać jak nam idzie.
Na razie będę wdzięczna właśnie za rozglądanie się i może przekazanie info. sąsiadom, znajomym mieszkającym w okolicy. Na jakim obszarze sądzisz że powinny być rozwieszone ogłoszenia? Właścicieli zaopatrzyłam w klatke-łapke i podbierak ale na razie nie ma śladu po kocie. Bardzo się martwie. Jeszcze raz bardzo dziękuje za pomoc
."
Czy na tym osiedlu ktos dokarmia koty? Czy znasz takie osoby? Jest spore prawdopodobieństwo, że Bengus, który przestał jeśc to co wystawiaja dla niego opiekunowie, pojawi się w miejscu dokarmiania kotów osiedlowych.
Obrazek

Amica

Post » Wto sie 12, 2014 13:25 Re: Warszawa ul. Klaudyny POTRZEBNA POMOC!

Amica, czy mail w pierwszym poście jest do Twojej koleżanki? To wyślę to, co tu piszę bezpośrednio do niej.
Ogłoszenia warto rozwiesić wg mnie: przy wejściach do klatek schodowych budynków przynajmniej do połowy osiedla, na Carrefourze, przy kościele, poczcie, spółdzielni, przy wejściu do lasku od strony Podleśnej i na wejściu na osiedle przy Tczewskiej (to białe pod samym lasem). Zwierzaki z budynków blisko Podleśnej mogą nocą czmychnąć do lasu. W lesie też bym powiesiła. I też tam szukała. No i teren szkoły na Gwiaździstej - teraz dość spokojny.

megan72

Post » Wto sie 12, 2014 13:33 Re: Warszawa ul. Klaudyny POTRZEBNA POMOC!

megan72, mail jest do Ani (mojej znajomej), drugi telefon (ten na 605...) tez do niej. Pierwszy telefon jest do córki tych państwa, którym zaginął kot. Wysyłam Ci PW.
Obrazek

Amica

Post » Wto sie 12, 2014 13:54 Re: Warszawa ul. Klaudyny POTRZEBNA POMOC!

Napiszcie do JoKota, to okolica siedziby Fundacji, więc możliwe, że kota ktoś im zgłosi, może karmicieli też znają.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto sie 12, 2014 14:52 Re: Warszawa ul. Klaudyny POTRZEBNA POMOC!

JoKot zawiadomiony.
Obrazek

Amica

Post » Śro sie 13, 2014 15:47 Re: Warszawa ul. Klaudyny POTRZEBNA POMOC!

Na szczęście udało mi się zalogować dzięki administratorowi .
Amica dziękuje że w moim imieniu zaczęłaś wątek :201494 .
megan72 dziekuje za pomoc wczorajszo-dzisiejszą. Super że mogę na Ciebie liczyć :1luvu: .
Może jeszcze ktoś jest z okolic? Wszystkie oczy kociarzy bardzo potrzebne bo jak na razie nikt nie widział nikt nie słyszał :cry: . Dzwoniłam właśnie do ekopatrolu, ale od 10.08 nie było w tamtej okolicy żadnego zgłoszenia.
Ania & Kama, Pusia, Misia, Skits, Rafa, Mimi, Misio

Ania

Od: Śro sty 29, 2003 9:56

Post » Śro sie 13, 2014 20:00 Re: Warszawa ul. Klaudyny POTRZEBNA POMOC!

Ania, super że już jesteś. Teraz wszelkie wiadomości będą z pierwszej ręki.
Obrazek

Amica

Post » Czw sie 14, 2014 8:50 Re: Warszawa ul. Klaudyny POTRZEBNA POMOC!

Rozmawiałam z właścicielami i były dwa zgłoszenia z ogłoszeń rozwieszonych na osiedlu. Jeden kot to nie był Benguś a drugiego nie zdążyli zidentyfikować bo uciekł zanim dotarli na miejsce :( .

Ania

Post » Czw sie 14, 2014 11:34 Re: Warszawa ul. Klaudyny POTRZEBNA POMOC!

A z wczoraj wieczorem rozwieszanych ogłoszeń już co najmniej 3 zniknęły :evil: .

megan72

Post » Czw sie 14, 2014 11:46 Re: Warszawa ul. Klaudyny POTRZEBNA POMOC!

megan72 pisze:A z wczoraj wieczorem rozwieszanych ogłoszeń już co najmniej 3 zniknęły :evil: .

Kurcze :placz: dlaczego ludzie tak robią. megan72 tak jak rozmawiałyśmy produkuje właśnie kolejne. I tak w nieskończoność 8)

Ania

Post » Czw sie 14, 2014 21:24 Re: Warszawa ul. Klaudyny POTRZEBNA POMOC!

Bo ludzie są nienormalni po prostu. Jak znalazłam Toscę to napisałam odręcznie (mam nieczynna drukarkę) trzy ogłoszenia - następnego dnia zostało tylko jedno, to które było naklejone na witrynie kiosku (od wewnątrz).
Obrazek

Amica

Post » Czw sie 14, 2014 22:36 Re: Warszawa ul. Klaudyny POTRZEBNA POMOC!

Podniosę Bogusia.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Pt sie 15, 2014 21:55 Re: Warszawa ul. Klaudyny POTRZEBNA POMOC!

Ania nie ma przez weekend dostępu do netu więc przekazuję dzisiejsze wieści.
Dziewczyny szukały dziś od świtu przez kilka godzin - bez efektu. Klatka - łapka jak dotąd tez nic nie dała, ale był sygnał od 2 osób, które twierdzą, że widziały Bengusia w pobliżu lecznicy weterynaryjnej.
Obrazek

Amica

[następna]