Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 - Mruczek w DT

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 11, 2014 15:54 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 -Kaja ma raka

Rilla07 pisze:Hej hej :1luvu: :1luvu: :1luvu:

U Ciebie Mireczko też taki zaduch? :(
Oby tylko się rozpadało ! ;)

Oj mnie ten kurier też często denerwuje... nie zostawia awizo, żadnych informacji gdzie jest paczka i szukaj sobie :roll:
Ja polecam Smillę dla wybrednych kotów też, Muszu jadł ją przez jakiś czas i mu spakowała, potem bardziej jednak RC :) ToTW teraz je... bo musi, bez zapału, ale cóż :D

Pozdrawiam całą gromadkę :1luvu: :1luvu: :1luvu: :201461 :201461 :201461

u mnie właśnie przeszła burza :dance: :dance2:

jest wspaniale, leje i jest 21 stopni :D

byle jutro tak nie było bo umówiłam Kaję na 17-tą do weterynarza na wizytę kontrolną, miałam w planach dopiero w przyszłym tygodniu, ale kończy jej się azopt na jaskrę a to jest na receptę,
ponadto jak przestałam jej dawać Amino- biotin, bo się skończył to zaczęła jej bardzo wychodzić sierść, jeszcze trochę i będzie wyglądać jak chiński grzywacz :(

kurier był jakiś inny, ten co jeździ najczęściej jest zwykle później, kiedyś też był jakis na zastępstwie to dwa razy do mnie dzwonił, bo podobno nie mógł trafić :evil:

Smilla kotom smakuje, już prawie zjadły jedną porcję :D , ale jedzenie świeże to dobre, jak dłużej poleży, mimo, że w zamknięte w szczelnym pojemniku to robi się niedobre :evil:
z tego powodu muszę im kupować mniejsze opakowania, choć wychodzi to drożej :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon sie 11, 2014 15:59 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 -Kaja ma raka

Ja wzięłam 1 kg Smilli, na spróbowanie dla kotałków :)
Dodatkowo Lunie karmę zamówiłam, no i mojego brata żona wzięła sianko i jedzonko dla Ich króliczka.
Przejrzała ofertę, porównała ceny i doszła do wniosku, że wspólnie będziemy zamówienia robiły :ok:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon sie 11, 2014 16:04 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 -Kaja ma raka

aannee99 pisze:Ja wzięłam 1 kg Smilli, na spróbowanie dla kotałków :)
Dodatkowo Lunie karmę zamówiłam, no i mojego brata żona wzięła sianko i jedzonko dla Ich króliczka.
Przejrzała ofertę, porównała ceny i doszła do wniosku, że wspólnie będziemy zamówienia robiły :ok:

tak jest lepiej, od razu większe zamówienie i przynajmniej za dostawę nie trzeba płacić :)
ja kiedyś kupowałam w zoologicznych a teraz już nic, bo jest taniej i wygodniej, przywiozą pod drzwi i nie muszę tego nosić :D
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pon sie 11, 2014 16:15 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 -Kaja ma raka

Dokładnie, wysyłka gratis, dostawa pod same drzwi, no i jednak ceny niższe niż w zoologu :)
W sobotę byłam w zoologicznym w Tesco i .. ceny zwaliły mnie z nóg - dosłownie.
Transporter, który kupiłam ostatnio, kosztuje tam 129 złotych, ja za swój zapłaciłam z kurierem 70 złotych.
Tak samo ceny kuwet powalają .. ja wiem, że Oni muszą zarobić, ale to przegięcie wg. mnie :roll:
Obrazek

aannee99

Post » Pon sie 11, 2014 16:21 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 -Kaja ma raka

aannee99 pisze:Dokładnie, wysyłka gratis, dostawa pod same drzwi, no i jednak ceny niższe niż w zoologu :)
W sobotę byłam w zoologicznym w Tesco i .. ceny zwaliły mnie z nóg - dosłownie.
Transporter, który kupiłam ostatnio, kosztuje tam 129 złotych, ja za swój zapłaciłam z kurierem 70 złotych.
Tak samo ceny kuwet powalają .. ja wiem, że Oni muszą zarobić, ale to przegięcie wg. mnie :roll:

w zoologicznych są różne ceny, są tańsze i droższe
ale zooplus ma przewagę bo wybór znacznie większy i nizsze ceny :D
zamawiałam jeszcze kiedyś z telekarmie, ale tam jedzenie mają tylko w dużych opakowaniach i o ile psom to nie przeszkadza i zjedzą do końca, to koty wybrzydzają bo "stare" :evil:
Obrazek

mir.ka

Post » Pon sie 11, 2014 16:37 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 -Kaja ma raka

Ja żałuję tylko, że w Zooplusie nie mają karm Brit, bo Luna tą karmę bardzo lubi :)

A co do sklepów zoologicznych, to przed chwilą wysłałam swoje CV dotyczące pracy w sklepie zoo ;)
Obrazek

aannee99

Post » Pon sie 11, 2014 17:35 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 -Kaja ma raka

Dlatego ja zamawiam również dla zwierzaków rodziców, żeby sobie punkciki zbierać :mrgreen:
Często są też fajne gratisy i ceny przy dużym zamówieniach na prawdę korzystne :)
Zoologiczne mają często wysokie marże. Kiedyś po drodze miałam taki duży sklep zoo w Krakowie, ale szybciej wyszłam niż weszłam.
Puszka Animondy 200 g kosztowała tam 5.99 zł 8O Jak w zooplusie w pakiecie jest po 2,90 zł za puszkę ;)

U nas też leje i świata nie widać :)
Miło, chłodno, ale taka pogoda faktycznie jest dobra jak się siedzi w domu ;)

Trzymam kciuki w takim razie za Kaję jutro :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pon sie 11, 2014 17:36 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 -Kaja ma raka

Witaj Mireczko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
U mnie też ostatnio był inny kurier, chyba w okresie urlopowym mają takie przeskoki.
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pon sie 11, 2014 18:30 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 -Kaja ma raka

Cześć
Ja też mam problem z dużymi opakowaniami . Też kotom zaraz się przejada :roll:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pon sie 11, 2014 20:52 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 -Kaja ma raka

barbarados pisze:Cześć

nom, ja też jak zamawiam to małe opakowania albo z kimś się składamy na te większe
moje urwisy też nie lubią ciągle jeść tego samego :smokin: a się im w dupkach poprzewracało :mrgreen:

cześć Miruś :D
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Wto sie 12, 2014 11:54 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 -Kaja ma raka

aannee99 pisze:Ja żałuję tylko, że w Zooplusie nie mają karm Brit, bo Luna tą karmę bardzo lubi :)

A co do sklepów zoologicznych, to przed chwilą wysłałam swoje CV dotyczące pracy w sklepie zoo ;)

no to :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

mir.ka

Post » Wto sie 12, 2014 11:58 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 -Kaja ma raka

agusialublin pisze:
barbarados pisze:Cześć

nom, ja też jak zamawiam to małe opakowania albo z kimś się składamy na te większe
moje urwisy też nie lubią ciągle jeść tego samego :smokin: a się im w dupkach poprzewracało :mrgreen:

cześć Miruś :D

:1luvu: :1luvu:

to nowe jedzenie kociakom posmakowało, miski jak zwykle napełnione wieczorem (trzy smaki :wink: ) do rana były prawie puste, ale chyba w podziękowaniu kotki pozwoliły nam pospać do 9-tej :mrgreen:
Obrazek

mir.ka

Post » Wto sie 12, 2014 13:04 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 -Kaja ma raka

Super, że zwierzakom zasmakowało :ok:
To zawsze cieszy jak szamają ze smakiem :)

Eh, moje i tak mnie budzą ok 6 rano :oops:
Co prawda na miziaki i przytulasy, ale już potem ciężko mi zasnąć :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Wto sie 12, 2014 14:33 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 -Kaja ma raka

mir.ka pisze:
to nowe jedzenie kociakom posmakowało, miski jak zwykle napełnione wieczorem (trzy smaki :wink: ) do rana były prawie puste, ale chyba w podziękowaniu kotki pozwoliły nam pospać do 9-tej :mrgreen:

Grzeczne kotki :1luvu:
Brzuszki najedzone to można dużym pozwolić na labę :)
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

[poprzednia][następna]