FACET rozwalił transporter,bo jego dzieci chcą się bawić kot

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie sie 10, 2014 12:18 Re: FACET rozwalił transporter,bo jego dzieci chcą się bawić

Justyna ale nad czym ja mam się zastanawiać? Jedziemy to jedziemy, tylko co dalej jak będę na miejscu, bo w sumie na początku planowałam jechać jako wsparcie a teraz wychodzi że kota mam złapać. No nie wiem jak się w tym odnaleźć. Tak siedzieć i czekać aż kot podejdzie a potem go siłą do transportera, ludzie będą się dziwić jak nie ryczeć, a Ty nie możesz pewnie podejść, skoro kot ucieka... Nie wiem jak to ogarnąć, to Ty musisz mi powiedzieć co mam robić. I jeszcze raz napisz gdzie to, "za zjazdem autostrady na Halembie ok 2 min". Planuje tam być na ok 15, nie wcześniej.
A co z kocią mamą?
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie sie 10, 2014 13:07 Re: FACET rozwalił transporter,bo jego dzieci chcą się bawić

Pisałam do Centaurusa - należe do klubu, dostałam też karte członkowską, którą mam w portfelu. Ciekawe czy w prywatnej działalności mogę powoływać się na fundacje - np powiedziec jak coś tym ludziom, że jestem z fundacji i pod naszą opieką są już dwa koty i ten ma dołączyć do rodzeństwa. Takie pytanie im zadałam, czy mogę tak mówić, żeby nie było że ktoś tam zadzwoni a oni im powiedzą, że o mnie nie słyszeli :/ Ciekawe jaka będzie odpowiedź. Zawsze członkostwo wiąże się z propagowaniem idei i daje przywileje jak kiedyś, kiedy byłam w ekoklubie mogłam interweniować na różne "przypadki". Mam nadzieję, że odp będzie pozytywna, choć jedyne o czym pisze na stronie to o przelewach. To ma związek z tą tutaj sprawą, bo jak coś to powiem, że jestem z tej fundacji. Zaraz się zbieram do wyjścia.

klaudiafj

Post » Nie sie 10, 2014 13:12 Re: FACET rozwalił transporter,bo jego dzieci chcą się bawić

klaudiafj pisze:Justyna ale nad czym ja mam się zastanawiać? Jedziemy to jedziemy, tylko co dalej jak będę na miejscu, bo w sumie na początku planowałam jechać jako wsparcie a teraz wychodzi że kota mam złapać. No nie wiem jak się w tym odnaleźć. Tak siedzieć i czekać aż kot podejdzie a potem go siłą do transportera, ludzie będą się dziwić jak nie ryczeć, a Ty nie możesz pewnie podejść, skoro kot ucieka... Nie wiem jak to ogarnąć, to Ty musisz mi powiedzieć co mam robić. I jeszcze raz napisz gdzie to, "za zjazdem autostrady na Halembie ok 2 min". Planuje tam być na ok 15, nie wcześniej.
A co z kocią mamą?

On jak mnie zobaczy,to od razu zwieje.Jakbyś go złapała,to ja go wezme i sama moge włożyc do transportera, on ma z 3 mies. dopiero.Ja tak robiłam i tylko w tamtym tygodniu była awantura,ale to nie chodziło o dobro kota,tylko żeby zostawić,bo to zabawka.Zawsze ludzie mogą przedzwonić do schronu,oni wiedzą,bo prosiłam ich z 5 razy o złapanie.
Za zjazdem 2 min. prostą drogą, po lewej stronie to jest, wjeżdża się za Wiśniowy Sad.To ejst przed przystankiem,ja będę przed nim czekać.

Dla mamy nie ma żadnej opcji, mówiłam schronisku o sterylce

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Nie sie 10, 2014 13:35 Re: FACET rozwalił transporter,bo jego dzieci chcą się bawić

To być czekała niedaleko. Mąż mówi, że złapie ja gotuję rybę teraz i zabiorę suche. Powinno się udać. Dam znać na fon że jadę. Myślę że o 15 wyjdę z domu. Trochę się boje ;)

klaudiafj

Post » Nie sie 10, 2014 13:41 Re: FACET rozwalił transporter,bo jego dzieci chcą się bawić

klaudiafj pisze:To być czekała niedaleko. Mąż mówi, że złapie ja gotuję rybę teraz i zabiorę suche. Powinno się udać. Dam znać na fon że jadę. Myślę że o 15 wyjdę z domu. Trochę się boje ;)

Ja boję się kotów,ale kiedy jest taka sytuacja,to strach jakoś zupełnie mija,bo człowiek wie,że musi pomóc,nawet kosztem bólu.Ja ostatnio źle zrobiłam,że nie złapałam go za kark,dlatego mam ślady.Przygotuj się na beznadziejnych ludzi...

:)
Miałabym 15 sekund do Was.

justyna8585

Post » Nie sie 10, 2014 14:05 Re: FACET rozwalił transporter,bo jego dzieci chcą się bawić

Jedziemy.Na zachete mam pol kostki mintaja cieplego w rosolku i suche. Nie jestem gotowa n glupich ludzi :/ edit: wracamy bo tz nie wzial transportera :///

klaudiafj

Post » Nie sie 10, 2014 17:38 Re: FACET rozwalił transporter,bo jego dzieci chcą się bawić

Nic z tego...
Kociak był,ale zwiał...

Jestem pozytywnie zaskoczona kierownikiem Zajazdu.On mówił,że tam jest mnóstwo kotów i wciąż pojawiają się nowe kociaki.Jako że jest umowa na sterylki wolnożyjących kotów,to powiedziałam,że jak zgodzi sie na postawienie klatki łapki,to wyłapie się kotki i wysterylizuje.Był jak najbardziej za tym.

Teraz wszystko zależy od schroniska, nie umiem się dodzwonić...

justyna8585

Post » Nie sie 10, 2014 18:14 Re: FACET rozwalił transporter,bo jego dzieci chcą się bawić

Miło było Cię osobiście poznać Justyna :) Mój mąż był zaskoczony hihi spodziewał się dużej, starej, siwej kobiety w podartym płaszczu i z gołębiami na ramionach oraz o błędnym wzroku a tu taka drobniutka i młodziutka osoba hehe On ma specyficzny ogląd na osoby zajmujące się kotami :D I nawet nie wiedział co powiedzieć w kwestii kolejnego kota chłe chłe a ze mną się zawsze kłóci, że absolutnie żaden trzeci, cóż jak przyjdzie co do czego to wsadzisz mu do rąk kota to nie będzie umiał odmówić ;p

A na poważnie - kot był i się zmył i nawet zapach jedzenia go nie przywabił :( A kierownik bardzo przystojny i widać, że konkretny gość :)

klaudiafj

Post » Nie sie 10, 2014 20:18 Re: FACET rozwalił transporter,bo jego dzieci chcą się bawić

Całe szczęście, że jest z jego strony chęć współpracy. Kciuki trzymam :ok:

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Nie sie 10, 2014 21:25 Re: FACET rozwalił transporter,bo jego dzieci chcą się bawić

ja tez :ok: :ok:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Nie sie 10, 2014 21:44 Re: FACET rozwalił transporter,bo jego dzieci chcą się bawić

klaudiafj pisze:Miło było Cię osobiście poznać Justyna :) Mój mąż był zaskoczony hihi spodziewał się dużej, starej, siwej kobiety w podartym płaszczu i z gołębiami na ramionach oraz o błędnym wzroku a tu taka drobniutka i młodziutka osoba hehe On ma specyficzny ogląd na osoby zajmujące się kotami :D I nawet nie wiedział co powiedzieć w kwestii kolejnego kota chłe chłe a ze mną się zawsze kłóci, że absolutnie żaden trzeci, cóż jak przyjdzie co do czego to wsadzisz mu do rąk kota to nie będzie umiał odmówić ;p

A na poważnie - kot był i się zmył i nawet zapach jedzenia go nie przywabił :( A kierownik bardzo przystojny i widać, że konkretny gość :)

Bardzo Wam dziękuję za przyjazd i próbę :)

Lubie podkreślanie "młoda",ciężko pogodzić się ze swoim wiekiem :)
Przyjdziesz z do domu z kotem i nie będzie miał wyboru :)

Tak,tak, przystojny i przemiły.Byłam w szoku.Niestety schron nie odbiera telefonu, napisałam na fb Justynie ze schroniska,rozmawiałam z kierowcą i powiedział,że musi być zgoda.

Jutro będę fotki czarnulków...przypomniało mi się imię dziewczynki-Kenia, chłopak-Sudan:)

justyna8585

Post » Pon sie 11, 2014 17:51 Re: FACET rozwalił transporter,bo jego dzieci chcą się bawić

klaudiafj pisze:Mój mąż był zaskoczony hihi...

Mój też jak dziś poznał Justynę. Powiedział, że jak takie laski są na miau, to on się tu też zapisze :mrgreen:

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Pon sie 11, 2014 18:39 Re: FACET rozwalił transporter,bo jego dzieci chcą się bawić

Jak będę miała zły humor,to poczytam sobie to,co piszecie :)

Schron ok poniedziałku ustawi klatkę i będzie wyłapywanie kotek, może i maluch złapie się...

Kenia i Sudan mają się świetnie.Kenia podbiła moje serce, wciąż wchodziła do transporterka,chętnie wyszłaby ze mną, wciąz tylko mruczała-kot ideał.Sudan też jest super,ale tak bardzo głasków jak siostrzyczka nie potrzebuje/

Które zdj. do ogłoszeń?

I jak tu ich rozróżnić...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

justyna8585

Post » Pon sie 11, 2014 19:00 Re: FACET rozwalił transporter,bo jego dzieci chcą się bawić

Oba cudne :) ale moje zdanie się nie liczy, wszyscy wiedzą że mam słabość do czarnuchów ;);)
Trzymam kciuki za dobre domki / domek :ok:
15.07.2014 - Tymusiu [*] zawsze będę Cię kochać....

Czorny Miś

Od: Czw wrz 05, 2013 18:33

Post » Pon sie 11, 2014 22:16 Re: FACET rozwalił transporter,bo jego dzieci chcą się bawić

Maluszki są przekochane,a Kenia...idealny charakter.

Zrobiłam im teraz wyróżnione olx na 30 dni,czyli starą tablice, moruska,alegratke,gumtree

Gdzie jeszcze można umieścić?

justyna8585

[poprzednia][następna]