Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 - Mruczek w DT

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 08, 2014 8:28 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 -Kaja ma raka

Cześć Mireczko z kociałkami i piesami.
Przetwory to ja umiem robić, ale chęci zdecydowanie brak :oops: :oops: Kompotów tylko sporo narobiłam, takich mało absorbujących - wiśnie, brzoskwinie, śliwki.....

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pt sie 08, 2014 11:57 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 -Kaja ma raka

izka53 pisze:Cześć Mireczko z kociałkami i piesami.
Przetwory to ja umiem robić, ale chęci zdecydowanie brak :oops: :oops: Kompotów tylko sporo narobiłam, takich mało absorbujących - wiśnie, brzoskwinie, śliwki.....

kompotów to chyba by mi się nie chciało robić, za duzo z nimi roboty, a ja i tak przeważnie pije wodę mineralną oprócz kawy
ale gdybym miała inne drzewo nie tylko tę jabłonkę to kto wie, a z niej akurat dobre przeciery i do wielu rzeczy można je wykorzystać
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt sie 08, 2014 11:59 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 -Kaja ma raka

MaryLux pisze:
agusialublin pisze:A ja nie umiem robić przetworów :placz:

cześć Miruś :D

To proste: wrzucasz do gara odpestkowane owoce w ilości dowolnej, dosypujesz cukru na oko, trzymasz na gazie aż Ci się znudzi mieszanie - a potem wrzucasz w słoiki

metoda dobra, ale moja szybsza, bo nie stoję nad garem :mrgreen:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt sie 08, 2014 12:13 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 -Kaja ma raka

Witajcie :1luvu:
U nas znowu upał a tak fajnie było, podobno ma tak być przez kilka dni :(

Moja zwierzyna robi się coraz bardziej wybredna jeśli chodzi o jedzenie :placz:
Tofik nie chce jagnięciny, zamówiłam ryby to znowu Rudzia nie chce pstrąga z zieloną fasolką :cry: , a te zestawy są takie, że zawsze jest coś co nie pasuje :cry:
jedynie Elenka zjada wszystko co dostanie :D

Dla Kai nie ma chwilowo w zooplusie jedzenia , które jej kupowałam, musiałam szukać innego. Na szczęście to wcześniej wypróbowałam i jest dobre. Kaja dostaje jeść 4 razy dziennie w małych porcjach, żeby nie przeciążać organizmu. Max też się tak nauczył, że chce jeść razem z Kają i nie mam innego wyjścia jak mu też dawać.

Zbliża się szczepienie Elenki, a my nadal bez samochodu. :( Miał być w tym tygodniu naprawiony i cisza, a z Elenką to nie pojadę autobusem bo ona jest za bardzo lękliwa i nie chcę jej dodatkowo stresować. :(
Obrazek

mir.ka

Post » Pt sie 08, 2014 12:17 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 -Kaja ma raka

Dzień dobry :D

mir.ka pisze:
opracowałam szybka metodę :)
obrane, pocięte w ósemki jabłka podgrzewam w mikrofalówce ok 15 min z cukrem żelującym i gorące wkładam do słoików, odwracam i gotowe :D

Dobry sposób :ok:
Ja raczej słodkich przetworów nie robię, ale zapamiętam gdyby coś mi się trafiło :)
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt sie 08, 2014 15:46 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 -Kaja ma raka

Hej :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Jak wczoraj lało to u nas tak samo upalnie :)

Tak to jest z domowymi, rozpuszczonymi kotami, widzę to u siebie :ryk:
Zawsze coś nie pasuje i dochodzi do tego, że trzeba zamawiać każdemu osobne smaki :D
Wcześniej Teemcia był wszystkożerny... ale ostatnio zaczął tak samo kręcić nochalkiem nad kaczką z kurczakiem :twisted:

Też będziemy brali Teemcia na szczepienie autobusem... oj będzie darł się strasznie, ale tak samo brak samochodu 8O
Mus to mus, trzeba z nim jechać...

Trzymam kciuki za Elenkę :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pt sie 08, 2014 16:11 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 -Kaja ma raka

Rilla07 pisze:Hej :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Jak wczoraj lało to u nas tak samo upalnie :)

Tak to jest z domowymi, rozpuszczonymi kotami, widzę to u siebie :ryk:
Zawsze coś nie pasuje i dochodzi do tego, że trzeba zamawiać każdemu osobne smaki :D
Wcześniej Teemcia był wszystkożerny... ale ostatnio zaczął tak samo kręcić nochalkiem nad kaczką z kurczakiem :twisted:

Też będziemy brali Teemcia na szczepienie autobusem... oj będzie darł się strasznie, ale tak samo brak samochodu 8O
Mus to mus, trzeba z nim jechać...

Trzymam kciuki za Elenkę :ok: :ok: :ok:

dziękuję :1luvu:

samochód ma być do odbioru w czwartek i musimy się do tego czasu wstrzymać z wizytą Elenki u weterynarza a i wizyta kontrola Kai się zbliża, jeszcze do 19-go ma leki, można by zabrać dwa zwierzaki, ale żal mi Elenki, czy się będzie się gorzej bała, jak byłaby razem z Kają w samochodzie :(
u ubiegłym roku to się nawet posikała ze strachu biedaczka :(
Obrazek

mir.ka

Post » Pt sie 08, 2014 16:29 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 -Kaja ma raka

miruś, u takiego dorosłego koteła, jak Elenka, nawet miesiąc opóźnienia w szczepieniu nie robi specjalnej różnicy, to są tylko szczepienia przypominające.
Miruś, a nie masz możliwości sprowadzenia weta do domu ?

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pt sie 08, 2014 16:38 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 -Kaja ma raka

To jest częste :(
Są koty, które bardzo źle znoszą jakiekolwiek wychodzenie z domu.
Teemcia na przykład... robi kupkę w transporterze i to zwykle ze stresu taką biegunkową :(

Wrażliwe te nasze ogony bardzo.

Elenko będzie dobrze :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pt sie 08, 2014 16:39 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 -Kaja ma raka

izka53 pisze:miruś, u takiego dorosłego koteła, jak Elenka, nawet miesiąc opóźnienia w szczepieniu nie robi specjalnej różnicy, to są tylko szczepienia przypominające.
Miruś, a nie masz możliwości sprowadzenia weta do domu ?

Ci do których jeżdżę to by przyjechali bez problemu, ale w gabinecie zawsze lepiej bo zważą i dokładnie obejrzą, gdyby coś było nie w porządku to można od razu sprawdzić, bo gabinet dobrze wyposażony.
Jak Maxio miał usuwanego tłuszczaka i szyte oczko( bo go chyba Elenka drapnęła zaraz na samym początku, jak do nas trafiła ) to go weterynarz przywiózł po zabiegu do domu.
Obrazek

mir.ka

Post » Pt sie 08, 2014 16:40 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 -Kaja ma raka

Rilla07 pisze:To jest częste :(
Są koty, które bardzo źle znoszą jakiekolwiek wychodzenie z domu.
Teemcia na przykład... robi kupkę w transporterze i to zwykle ze stresu taką biegunkową :(

Wrażliwe te nasze ogony bardzo.

Elenko będzie dobrze :1luvu: :1luvu: :1luvu:

tak to jest z kotami po przejściach :(
Obrazek

mir.ka

Post » Pt sie 08, 2014 16:43 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 -Kaja ma raka

Witaj Mireczko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Lepiej odczekać trochę czasu i samochodem jechać, nie ma co panny stresować :(

Brak apetytu chyba przez upały, u mnie też jedzenie nie smakuje tak jak dawniej. Podobno ma tak być do poniedziałku, a od wtorku ochłodzenie.
Zobaczymy :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt sie 08, 2014 17:53 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 -Kaja ma raka

Miraclle pisze:Witaj Mireczko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Lepiej odczekać trochę czasu i samochodem jechać, nie ma co panny stresować :(

Brak apetytu chyba przez upały, u mnie też jedzenie nie smakuje tak jak dawniej. Podobno ma tak być do poniedziałku, a od wtorku ochłodzenie.
Zobaczymy :wink:

witaj Basiu :1luvu:
apetyt to mają, ale nie na wszystko :evil:
rozpuszczone zwierzaki :evil:
w poniedziałek dostawa z zooplusa, będą nowości, okaże się czy trafione :)
Obrazek

mir.ka

Post » Pt sie 08, 2014 19:12 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 -Kaja ma raka

Miruniu jakbyś potrzebowała to ja jestem mobilna i mogłabym Was zawiezć do weta, tylko powiedz kiedy i gdzie. W przyszłym tygodniu po południu mam czas.

Nemeziss

Od: Pon kwi 21, 2008 10:52

Post » Pt sie 08, 2014 19:40 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.8 -Kaja ma raka

U mnie koty nie mają czasu się stresować jazdą do weta, chociaż jeżdżą w kontenerku to mamy bliziutko, natomiast Kacperek jeżdził luzem, układał się na tylnej półce lub na siedzeniach i miał wszystko gdzies:)
a co do upałów to moje przez te upały schudły :( całe szczęście, że dziewczyny miały z czego :) tylko Kicek nie miał i teraz wygląda jak ratlerek :mrgreen:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

[poprzednia][następna]