Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 03, 2014 15:42 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

Moje Pięknoty <3
przesyłamy ucałowania :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Nie sie 03, 2014 19:41 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
kicikicimiauhau

Post » Pon sie 04, 2014 8:43 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

Antosia jest prześliczna
Widać, że jest u siebie w domu. W oczach ma w końcu spokój i radość :1luvu: :1luvu:

Bodzio :mrgreen: :smiech3:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon sie 04, 2014 9:05 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

Zdjęcia cudne :1luvu:
Zdrówka dla Was wszystkich :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Wto sie 05, 2014 9:01 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

Jakiś kryzysowy dzień wczoraj miałam. Powietrze było zbyt gęste, żebym była w stanie wtłoczyć je do płuc, zbyt gęste, abym była w stanie wykonać jakiś ruch. Miałam wrażenie, ze serce zaraz mi stanie. Podreptałam tylko do apteki po sól fizjologiczną do rozcieńczania kundlowi insuliny neutralnej. I tyle. Na spacery w najbliższy cień i z powrotem. Żeby mi Gamoń przytomności nie stracił. On też miał wczoraj kryzys. Cukier na poziomie Hi. Nie miał siły jeść nawet z nieprawomyślnymi dodatkami. Trochę jesteśmy zmęczeni. Ale jeszcze parę kroczków, jeszcze trochę starania i pojawi się światełko w tunelu.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto sie 05, 2014 9:06 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

Z całych sił potrzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za szybciutkie pojawienie się światełka we wszystkich tematach
Nie wiem jaka jest u Ciebie dzisiaj pogoda, ale u nas można spokojnie odpocząć od upałów, jest pochmurnie i rześko
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Wto sie 05, 2014 9:21 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

Z moich 'pogodowych donosicieli' wynika, że dziś w Warszawie jeszcze dość ciepło [jak dla mnie tylko dość..] , ale jutro to już całkiem zimno! :ok:
Żeby tak się dało powietrze rozcieńczyć jak tę insulinę, nie? Żeby łatwiej wtłoczyć..
Hanelko, Ty 'przy okazji' masz coś z sercem, czy tylko (!) źle znosisz gorąc?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto sie 05, 2014 19:23 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

Kochani <3
ja już widzę to świtełko w tunelu...to Ty, Haniu :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Wto sie 05, 2014 23:14 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

O kurczę, mam w domu jednojajową siostrę bliźniaczkę Antosi, tylko ma trochę więcej łapek :) ale jest identyczna :201489
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Śro sie 06, 2014 13:29 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

Hej, basia111 :)
Znaczy się masz przepięknego, mega superanckiego kota :D

morelowa, chyba nie mam. Serca w sensie ;)
Upały i piękne słoneczko bardzo źle znoszę od szczawia. Normalni ludzie z lubością przekładają się z boku na bok, łapiąc hebana (jak to Asia mawia ;) ), ja mam mdłości, bóle głowy i ogólną niemoc.
Ryjek i łapy, wystawione prawie całorocznie na działanie czynników atmosferycznych, najpierw łapią perfekcyjną czerwień, niczym całe plemię siuksów, potem wychodzą piegi niczym gwoździe. I tyle.
Nogi, żeby nie wiem co, zawsze mają kolor nieprzełamywalnej bieli.
Piegi to akurat lubię. W końcu nie każdy może mieć, ale żeby się tak dało bez udziału żarówy :mrgreen:
W każdym razie dzięki Ci dobra kobieto, za przepowiednię pogodową. Sprawdziła się. Żarówa za zasłonką. I niech jej tak zostanie. Chociaż na trochę.
Bo relacje mamy trudne. Przemykam się chyłkiem, zygzakiem od cienie do cienia, a słoneczko z diabelskim chichotem celuje we mnie paluchem: yiaaaaaa! yiaaaaaa!
Ot, takie małe walki uliczne.

No i gdzie, pytam się, gdzie, umęczony upałem ludź ma się zwalić na chwilę? No?

Obrazek
Obrazek

hanelka

Post » Śro sie 06, 2014 14:02 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

Jak to gdzie? Podloga cala wolna. Kotecki dbaja o Twoj kregoslup, wiedza ze na twardym ludziowi zdrowiej. A one kregoslupow nie maja, wiec moga zalegac kanapy, fotele lozka. Dobre masz koteczki, opiekujace sie :P
Ciastusiu i Haskellku [*]

Discordia

Od: Nie sie 12, 2007 12:34

Post » Śro sie 06, 2014 14:04 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

Pod łóżkiem trochę miejsca zostało :mrgreen:
Ta paleta kolorów na Tobie musi być całkiem interesująca, by nie powiedzieć frapująca, więc jeśli Ci nie przeszkadza to olej. Ale samopoczucie, fakt - może człowieka , nawet zdrowego, jeśli po prostu nie lubi, nie znosi itd- wykończyć.
Mam odwrotnie. Nie to , żebym lubiła przebywać w jakiejkolwiek pozycji w pełnym słońcu, w pełni lata, na równiku, ale jak sie ono za chmury chowa, czy niedajboże zachodzi, to mnie odpływa energia. Koniec - nic do roboty. Słońce wychodzi - mogę się zabierać.
I oczywiście ma być ciepło! Tak 27-28 w mieszkaniu jest OK do prac fizycznych :mrgreen:
Piegów nie mam :placz:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw sie 07, 2014 0:27 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

No i zwalił się na podłogę, ale kręgosłup nie był zachwycony.
Pod tapczanem jest oficjalna buda kundla, mianowana tak przez niego samego. Kardamoś bywa tam nielegalnie, ale jest „przyjęty do wiadomości”. W końcu wetka powiedziała, że wszystko mu wolno. :mrgreen:
Obrazek

hanelka

Post » Czw sie 07, 2014 7:25 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

Smutno mi się zrobiło jak zobaczyłam stadko na kanapie, a Kardamosia samotnego na podłodze bo przypomniały mi się jego ciężkie początki u Ciebie w domu :(
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Czw sie 07, 2014 8:23 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

Kotki śliczne, ale czy Ty, hanelko zakładasz coś na głowę? Bo ja przy mocnym słońcu miałam takie objawy jak Ty, ale odkąd zaczęłam nosić kapelusze/czapeczki z daszkiem/wiązać turbany, to przeszło jak ręką odjął i gorącem mogę się cieszyć bez przeszkód. No i jak za ciepło, to warto wilgotną zimną szmatkę na karku położyć - pomaga :ok: :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]