Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Yoanne pisze:Salem 11 pisze:A czego się spodziewacie po "zwykłych zjadaczach chleba". Wczoraj oglądałam film "Psy rasowe- cała prawda"To co tam zobaczyłam, a chodziło o hodowlę psów z rodowodami, przeraziło mnie.Do czego jest zdolny człowiek aby "uszlachatnić" rasę. Przypuszczam, że z kotami jest podobnie.Jak ktoś chce to w niedzielę o 18.30 jest powtórka na tv Fokus.
Salem, też jestem hodowcą... Zapewniam Cię, że to środowisko też dzieli się na hodowców i "hodowców". Ci drudzy są nastawieni na maksymalny zysk, zwierzęta są dla nich źródłem dochodu, niezależnie czy to koty, psy, czy świnki morskie.
Moje zwierzaki nie są traktowane jako maszynki do pieniędzy i nigdy nie będą. Za innych ręczyć nie mogę...
Salem 11 pisze:Yoanne pisze:Salem 11 pisze:A czego się spodziewacie po "zwykłych zjadaczach chleba". Wczoraj oglądałam film "Psy rasowe- cała prawda"To co tam zobaczyłam, a chodziło o hodowlę psów z rodowodami, przeraziło mnie.Do czego jest zdolny człowiek aby "uszlachatnić" rasę. Przypuszczam, że z kotami jest podobnie.Jak ktoś chce to w niedzielę o 18.30 jest powtórka na tv Fokus.
Salem, też jestem hodowcą... Zapewniam Cię, że to środowisko też dzieli się na hodowców i "hodowców". Ci drudzy są nastawieni na maksymalny zysk, zwierzęta są dla nich źródłem dochodu, niezależnie czy to koty, psy, czy świnki morskie.
Moje zwierzaki nie są traktowane jako maszynki do pieniędzy i nigdy nie będą. Za innych ręczyć nie mogę...
Doskonale wiem o tym. A w filmie nie chodziło o "robienie" pieniędzy na hodowli i to jest dla mnie najgorsze. Ci ludzie doprowadzali psy do kalectwa i ciężkich chorób genetycznych w imię uszlachetniania i doskonalenia rasy.Polecam obejrzenie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 92 gości