Powszechna Sterylizacja N°1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 04, 2014 1:20 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Ta piękna parka mieszka we wsi Orla. Na pierwszym planie kotka, na drugim kocur. Niestety doczekali się już potomstwa, które kotka obecnie odchowuje... :roll: Dlatego na pierwszy ogień idzie kocurek, którego spróbujemy wykastrować już w tym tygodniu. :ok:

Obrazek

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pon sie 04, 2014 6:36 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Ale piękności :)

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

Post » Pon sie 04, 2014 12:50 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizujemy ile się da! :)))

sylwia1982 pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:Zawsze szczególnie porusza mnie, kiedy osoby niepenoletnie biorą odpowiedzialność za cierpienie kotów w swojej okolicy. Miałam kilka takich przypadków i myślę, że naszą szczególną odpwiedzialnością jest poprzeć te osoby bez względu na koszty. Spodziewałam się, że będą problemy z formalnościami, bo to przecież dzieciaki, ale one radziły sobie i na tym polu lepiej niż wielu dorosłych. Dzisiaj taka właśnie dziewczyna napisała do mnie na facebooku i nie ma opcji, aby Powszechna Sterylizacja zostawiła ją samą. Fragment Jej długiej wiadomości:

"Kotka mojego sąsiada się okociła. Kocur zabił trzy maluchy i pozostał tylko jeden. Szukam mu domu, ale jak jeden kociak właścicielom zostanie nie zrobi im to za dużej różnicy. Ale żal mi cierpiącej kotki - produkuje się, a kociaki i tak idą pod kły.
Wzięłam sobie za cel wysterylizowanie bidulki. Jednak nie mogę wysupłać grosza na jej sterylizację, bo sama mam wydatki i mojego kocurka czeka ciężka wizyta u weterynarza. (...)
Czy jest możliwość wysterylizowania kotki w okresie wakacyjnym. Inaczej kotka już będzie w następnej zaawansowanej ciąży. Jestem niepełnoletnia, lecz to raczej nie będzie przeszkadzać w uzupełnieniu papierów. Przynajmniej rodzeństwo jest dorosłe."

Poprosiłam od razu o zdjęcia kici dla Was i szukanie niedrogiego weta. Cieszę się, że mamy naszą akcję i możemy zareagować, pomóc w takiej sytuacji... Na pewno się uda. :ok:

Nie uda się. Kotka została otruta.

niech to szlag :placz: :( :evil: :strach: :strach:, ludzie to totalna porażka :strach:

kłopot z maluchami rozwiązali swoimi metodami :placz: po co sterylizować, jak można otruć :evil: Mam nadzieję, ze ten kto to zrobił sam kiedyś będzie otruty...
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Pon sie 04, 2014 13:45 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Jakiś czas temu zgłosiła się pani z prośbą o pomoc w wysterylizowaniu bezdomnej kotki, która urodziła u niej w ogrodzie trzy maluszki. Niestety kotka znów jest w ciąży, a pani nie chce jej wysterylizować aborcyjnie. :cry: Staram się ją przekonać do zmiany zdania, trzymajcie kciuki...

Chiara

Post » Pon sie 04, 2014 13:58 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Niestety ludzie często nie chcą słyszeć o sterylce aborcyjnej :/
Trzymam kciuki !!!

asim

Post » Pon sie 04, 2014 14:53 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

asim pisze:Niestety ludzie często nie chcą słyszeć o sterylce aborcyjnej :/
Trzymam kciuki !!!

A tam jest już kotka z trzema młodymi kotkami. Urodzi następne. Zawsze któraś może być w ciąży, więc nie podda się jej zabiegowi. I tak się to szybko nakręci. :placz:

Chiara

Post » Pon sie 04, 2014 15:04 Re: Powszechna Sterylizacja. Kociątko na wycieraczce s.43. :

Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:Powszechna Sterylizacja będzie się angażować w pomoc kotom babci Stanisławy z Sobibora pod Włodawą. Jest to pięć kotek :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: i dziesięć kociaków. :strach: Kociaki szukają domów, było ich jeszcze więcej, ale część została już wyadoptowana. Napisała do mnie wnuczka babci Stanisławy, Małgorzata. Będzie koordynować akcję, ogłasza kociaki, ale nie stać jej, aby pomóc finansowo, bo sama żyje z renty socjalnej i utrzymuje z niej córkę. Małgorzata znalazła już panią weterynarz, która zgodziła się wykonać zabieg sterylizacji za 100 zł, czyli cała akcja cięcia dorosłych kocic będzie kosztować 500 zł. :roll: Zdjęcia wkrótce...

A zatem mamy dwie bure i trzy czarne, a każdej zostały po dwa maluchy... :( :( :(

Obrazek

Dwie kicie babci Stanisławy po zabiegach. Obydwie były w ciąży. Osiem dodatkowych kociaków by się tam urodziło, gdyby nie interwencja Powszechnej Sterylizacji, a jest tam już piętnaście kotów. Trzy następne kicie już umówione, pewnie też w ciąży. :strach: :strach: :strach: Reszta zdjęć s. 45 Koszt całej akcji 500 zł.

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 063&type=1

Obrazek

Zapłaciłam właśnie 200 zł za te dwie mordki N°104 i N°105, Rachunek 13/07/2014 z dnia 25.07.2014 na kwotę 500 zł. :201437

Trzy kolejne kazałam umówić w trybie natychmiastowym, bo pewnie też są w ciąży. Powiedziano mi, że uciekły, ale uważna lektura maili pozwala mi przypuszczać, że ze strachu, że fundacja nie zapłaci zabrano na zabieg tylko dwie. Gdyby nie to, że miałam kasę w Sakiewce, aby zapłacić od ręki, te następne by po prostu urodziły... Ludzie mnie czasem przerażają. :roll:

Dziękuję Wam za wsparcie, bo jeśli te trzy dojadą na zabieg w terminie to dzięki Wam. :201440 :201440 :201440

Zabiegi zostały przełożone na jutro, bo kotki znów uciekły i nie dały się złapać. A w ogóle są takie dzikie i mieszkają na strychu.

Pewnie przelew jednak nie doszedł... :evil:

Chiara

Post » Pon sie 04, 2014 19:11 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Dwie kotki ze wsi Widowo z N°109 i N°110. :piwa: Kotka z czarnym noskiem jest mamą tej drugiej kotki. Koszt ich sterylizacji to 160 zł.

Obrazek

Obrazek

Chiara

Post » Pon sie 04, 2014 20:20 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Ale spokojnie siedzą :)
Piękne są!

asim

Post » Pon sie 04, 2014 22:38 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Chiara pisze:Udało mi się dzięki Wam opłacić również gigantyczną fakturę za koty z DT u Iwony. :201437 :201437 :201437 Sterylizacja i kastracja aż dziesięciu kotów wyniosła nas 960 zł w sumie, FV z dnia 24.07.2014, za sterylizację kotek N°83, N°84, N°87, N°88, N°97, N°98, N°99, N°100 i kastrację kocurków N°81, N°82.

Ryjki dziękują: https://www.facebook.com/media/set/?set ... 063&type=1 :201440

Iwona przesyła Wam podziękowania za pomoc w sterylizacji i kastracji stadka, a Jej wetka jest bardzo zdziwiona, że faktura została tak szybko opłacona. :201440

Iwona zapytała czy mogłaby wysterylizować z nami jeszcze dwie bezdomne kotki :kotek: :kotek:. Oczywiście zgodziłam się z entuzjazmem, bo nic tak nie cieszy jak nowy wolontariusz chętny do pracy u progu. :mrgreen: Czekamy na zdjęcia.

Chiara

Post » Wto sie 05, 2014 1:16 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

I trzecia kotka ze wsi Widowo z N°111 po zabiegu. Koszt 80 zł.

Obrazek

Chiara

Post » Wto sie 05, 2014 10:24 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

A może ktoś z Was zechce zalicytować na sterylizację z Darłowa i okolic ? Zapraszam. :flowerkitty:

https://www.facebook.com/profile.php?id ... 550&type=1

Obrazek

Chiara

Post » Wto sie 05, 2014 12:36 Re: Powszechna Sterylizacja. Kociątko na wycieraczce s.43. :

Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:
Chiara pisze:Powszechna Sterylizacja będzie się angażować w pomoc kotom babci Stanisławy z Sobibora pod Włodawą. Jest to pięć kotek :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: i dziesięć kociaków. :strach: Kociaki szukają domów, było ich jeszcze więcej, ale część została już wyadoptowana. Napisała do mnie wnuczka babci Stanisławy, Małgorzata. Będzie koordynować akcję, ogłasza kociaki, ale nie stać jej, aby pomóc finansowo, bo sama żyje z renty socjalnej i utrzymuje z niej córkę. Małgorzata znalazła już panią weterynarz, która zgodziła się wykonać zabieg sterylizacji za 100 zł, czyli cała akcja cięcia dorosłych kocic będzie kosztować 500 zł. :roll: Zdjęcia wkrótce...

A zatem mamy dwie bure i trzy czarne, a każdej zostały po dwa maluchy... :( :( :(

Obrazek

Dwie kicie babci Stanisławy po zabiegach. Obydwie były w ciąży. Osiem dodatkowych kociaków by się tam urodziło, gdyby nie interwencja Powszechnej Sterylizacji, a jest tam już piętnaście kotów. Trzy następne kicie już umówione, pewnie też w ciąży. :strach: :strach: :strach: Reszta zdjęć s. 45 Koszt całej akcji 500 zł.

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 063&type=1

Obrazek

Zapłaciłam właśnie 200 zł za te dwie mordki N°104 i N°105, Rachunek 13/07/2014 z dnia 25.07.2014 na kwotę 500 zł. :201437

Trzy kolejne kazałam umówić w trybie natychmiastowym, bo pewnie też są w ciąży. Powiedziano mi, że uciekły, ale uważna lektura maili pozwala mi przypuszczać, że ze strachu, że fundacja nie zapłaci zabrano na zabieg tylko dwie. Gdyby nie to, że miałam kasę w Sakiewce, aby zapłacić od ręki, te następne by po prostu urodziły... Ludzie mnie czasem przerażają. :roll:

Dziękuję Wam za wsparcie, bo jeśli te trzy dojadą na zabieg w terminie to dzięki Wam. :201440 :201440 :201440

Zabiegi zostały przełożone na jutro, bo kotki znów uciekły i nie dały się złapać. A w ogóle są takie dzikie i mieszkają na strychu.

Pewnie przelew jednak nie doszedł... :evil:

Przelew doszedł i dziś nie uciekły. :20145

Pojechały na zabiegi. :piwa:

Chiara

Post » Wto sie 05, 2014 13:26 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Cóż za niezwykłe wyczucie sytuacji mają te koty ;)

W tym miesiącu niestety cienko. Przeleję zaledwie na jedno jajko do kastracji. Może ktoś dorzuci na drugie, żeby jakiś biedak nie latał asymetryczny? ;)
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Wto sie 05, 2014 13:45 Re: Powszechna Sterylizacja. Sterylizuj z nami! :)

Hikiko pisze:Cóż za niezwykłe wyczucie sytuacji mają te koty ;)

W tym miesiącu niestety cienko. Przeleję zaledwie na jedno jajko do kastracji. Może ktoś dorzuci na drugie, żeby jakiś biedak nie latał asymetryczny? ;)

Dzięki, że o nas pamiętasz. :1luvu:

Chiara

[poprzednia][następna]