ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMOCY !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 03, 2014 9:22 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Attica obrazila się na jedzenie - wczoraj nie chciała kolacji (kurak), dziś śniadania (almo nature), więc jadę z nią do weta. Basileus ma się dobrze - wsuwa jakby mu za to płacili, mizia się i rozrabia jak zając na rauszu.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie sie 03, 2014 9:42 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

A czy coś wiadomo co z reszta kotów - kociaki były 4, no i ta kotka w ciąży... :(
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie sie 03, 2014 10:33 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Dwa kociaki wzięte przez ludzi (tri), kotka sterylizowana bura wzięta przez sąsiadkę, dziewczyny starają się tę ciężarną złapać, ale jak dotąd bezskutecznie, tatuś kociaków w dt lub ds, już nie pamiętam. No i 2 kociaki bure u mnie.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Nie sie 03, 2014 13:09 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Attica waży 1,6 kg, ma 39,4 i dostała antybiotyk, przeciwzapalny i przeciwgorączkowy oraz kroplówkę podskórnie na wszelki wypadek. Mamy leki na jutro, ale jak apetyt nie wróci trzeba będzie wrócić do weta najpóźniej we wtorek. Jakby co to mam zachomiczoną puszkę recovery to będziem się karmili strzykawką, plus od zaprzyjaźnionej wetki dostaliśmy próbki Pediatric growth z RC no i purizon kupiony w promocji też im pasuje :ok: .

Alienor

Post » Nie sie 03, 2014 16:52 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Alienor pisze:Dwa kociaki wzięte przez ludzi (tri), kotka sterylizowana bura wzięta przez sąsiadkę, dziewczyny starają się tę ciężarną złapać, ale jak dotąd bezskutecznie, tatuś kociaków w dt lub ds, już nie pamiętam. No i 2 kociaki bure u mnie.

Mozna powiedzieć, że super, bo właściwie wszystkim kotom się udało z wyjątkiem tej biednej ciężarnej... Oby dziewczyny ją złapały, :ok: :ok: :ok: (chociaż pewnie już urodziła :( ).
Może zmieńcie tytuł na bardziej odpowiadający bieżącej sytuacji!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie sie 03, 2014 17:09 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Kochani bardzo , bardzo przepraszam że tak mało info pisze, ale padam juz na pysk ze zmęczenia :( :oops: Wiec teraz bedzie w telegraficznym skrócie :

Mam nadzieje że Attici to nic poważnego :(

Koty od pani z domu starców :
Attica i Basileus bure kociaki maja T.D,T. u Alienor ale tylko jeszcze maja czas dwa tyg , Pilnie szukamy dla tej dwójki maluchów D.T. bezterminowego , lub najlepiej D.S .

Dwa maluchy tri juz w DS .

Kocur biało rudy bardzo agresywny w DT , raczej bez szans na DS , za około 2 tyg pojedzie do jednej z warszawskich fundacji , jest juz wykastrowany , testy Felv i Fiv ujemnie , nie jest jeszcze zaszczepiony .

Jedna kotka adoptowana przez sasiadke tej pani .

Ale jest jeszcze jedna niesterylizowana , i prawdopodobnie juz kotna , ale ja nie daje rady jej sama złapać ,współpraca z paniami zgłaszającymi jest bardzo trudna bo wszystko sie nie da , bo to ,bo tamto itd :evil:

Do kogo mogę wysłać zdjęcia mmsem, bo ja mam z tym problem a sa koniecznie potrzebne do ogłoszeń , bo bez nich nie ma sensu ogłaszać kotów :(

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie sie 03, 2014 17:47 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

I jeszcze jest na awaryjnym tymczasie u mamyginy burasek Wojtus o ile dobrze pamiętam. Piękny grzeczny ułożony juz po kastracji, szukamy domku dla niego. Podrzucam temat bo o nim chyba się zapomnailo, a z tego co mamaginy mówi to cudny spokojny kotus...
15.07.2014 - Tymusiu [*] zawsze będę Cię kochać....

Czorny Miś

Od: Czw wrz 05, 2013 18:33

Post » Nie sie 03, 2014 17:51 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Czorny Miś pisze:I jeszcze jest na awaryjnym tymczasie u mamyginy burasek Wojtus o ile dobrze pamiętam. Piękny grzeczny ułożony juz po kastracji, szukamy domku dla niego. Podrzucam temat bo o nim chyba się zapomnailo, a z tego co mamaginy mówi to cudny spokojny kotus...

Tak, tak , na watku zbiorczym o nim pisałam chwilkę temu , tam pisze o wszystkich zwierzakach a na tym pisze tylko o kotach od tej pani z domu starców :oops:
viewtopic.php?f=1&t=162082&p=10704627#p10704627
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie sie 03, 2014 18:28 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Attica ze sporym zapałem zjadła obiad i teraz rozrabia z bratem. Zobaczymy jak jutro będzie.

Alienor

Post » Nie sie 03, 2014 18:30 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Justyna, a ja myślałam że ten burasek to tż od tej Pani....kurde pomyliłam widocznie :(

Czorny Miś

Post » Nie sie 03, 2014 18:35 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Czorny Miś pisze:Justyna, a ja myślałam że ten burasek to tż od tej Pani....kurde pomyliłam widocznie :(

Nie, ja tylko w miesiącu lipcu miałam zgłoszenie o 14 stu kotach w pilnej potrzebie :(:(:( ten to kociak z podwórka , dwa takie były w lipcu :( a też jest piec kotów od pana z eksmisji :(:(:( wszystko na watku zbiorczym , zaraz jede na wizytę przed adopcyjna, nie zdarzyłam iść na kwarantanne do Gracji Huberta i Horacego :( pójdę po wizycie i po oś A gdzie jeżdżę codziennie dwa razy i jeszcze z psami 4 muszę iśc na spacer , ech doba ma za mało godzin :roll:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie sie 03, 2014 18:36 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Alienor pisze:Attica ze sporym zapałem zjadła obiad i teraz rozrabia z bratem. Zobaczymy jak jutro będzie.

Uffff , oby juz było tylko dobrze ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie sie 03, 2014 19:05 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Dobrze że mała podjadła :) oby jutro było już wszytsko w porządku:)

Czorny Miś

Post » Nie sie 03, 2014 19:51 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Basileus zaczął wsuwać chleb, który leżał na kuraku z rosołu przez chwilę. Zabrałam. Dostał część kuraka, mimo że zaraz kolacja (mus z wątróbki) i drze japkę, że chce więcej. I jest podejrzanie ciepły :evil: . Nie znoszę maluchów.

Alienor

Post » Pon sie 04, 2014 6:45 Re: ALARM , ICH PANI D.P.S. A KOTY NA BRUK TYCHY PILNIE POMO

Jak na tak zwaną chwilę obecną to oba gady szaleją i drą pyszczki o jedzenie. I oby tak dalej. Ciekawam tylko jak będę wyglądała po zmierzeniu im temperatury...

Alienor

[poprzednia][następna]