POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt kwi 25, 2014 15:07 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Obrazek

Potrzebny CUD !

Obrazek

Dom Tymczasowy w Krakowie dla persa poszukiwany.
Pers PIK niestety (albo i stety jak ktoś lubi jedynaków ) powinien być jedynym futrem w domu.
Jest to recydywista co rusz wracający z adopcji do schroniska :( z przypiętą łatką agresora.
Ludzi kocha, zwierząt nie toleruje.
Gdzie leży prawda - jak zwykle pewnie po środku.

Więcej o PIKU :
viewtopic.php?f=13&t=161841

Ze swojej strony oferuje wsparcie finansowe na rzecz badań ( bazarki i nie tylko ) dla przyszłego DT.
Będę dowozić do weterynarza PIKa i odwiozę go do DT.
Będę go ogłaszać w sieci a jeśli ewentualny DT zechce zrobię dla niego wizytę PA.

Edit : ( bo ciągle coś mi umyka ) będę pokrywać koszty badań - na początek FelV Fiv oraz morfologia z biochemią + odrobaczanie
Potem to co wet zaleci.

Edit :korekta tekstu
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Czw cze 05, 2014 18:44 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Witam, piszę z bolącym sercem po stracie ukochanego kotka :(

W domu został jeden Kajtuś z wątku: viewtopic.php?f=1&t=121044&start=225

Chętnie przyjmę jakiegoś potrzebującego kotka na tymczas. Najchętniej z Kielc lub okolic, ale jeśli są gdzie indziej jakieś biedy, które pilnie potrzebują DT-transport też wchodzi w grę.
Pozdrawiam.

kitty-katie

Od: Śro sty 12, 2011 21:52

Post » Czw cze 05, 2014 18:49 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Błagam o dom tymczasowy dla tego kocurka....
:arrow: viewtopic.php?f=1&t=162667

Obrazek
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto cze 10, 2014 8:49 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Potrzebny DT dla 3 maluszków ok. 5-6 tygodniowych. Kotki urodzone na osiedlu, nie mam gdzie ich zabrać. Zapewnię żwirek i jedzenie. Kontakt monia.b1@interia.pl lub pw.
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Pon lip 07, 2014 12:38 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Dziewczyny ! Któraś potrzebuje dać kotka do domu tymczasowego we WROCŁAWIU niech napisze do Fundacji FOP - Fundacja Ochrony Przyrody i Pomocy Zwierzętom . Niedawno tam pisałam , chcieli przyjąć bezdomną kotkę - ale znalazłam kotce inną fundację więc może przyjmą jeszcze kotka na miejsce tego co miałam dać ; )
Pytajcie !

Trzymam kciuki za wszystkie <3

Ann123

Od: Nie cze 15, 2014 21:25

Post » Czw lip 24, 2014 14:49 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Szukam domu dla przyjaznego, 2miesięcznego kotka, ale w tym momencie jest EMERGENCY na 2tygodniowy wyjazd.
Jeżeli ktoś z Krakowa mógłby zaopiekować się Bamboszkiem od 25.07-10.08 będziemy wdzięczni i na pewno się zrewanżujemy.
http://adopcje.miau.pl/index.php?p=21752

Szparag

Od: Śro lip 23, 2014 21:39

Post » Nie lip 27, 2014 13:42 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

KRAKÓW i okolice!

Bardzo proszę o dt dla malucha cudem uratowanego od śmierci. Rozpoznano u niego pp. Obecnie przebywa w szpitaliku i wychodzi na prostą. Niestety sprawa komplikuje się, bo nie może iść do dt, do którego miał trafić, gdy jeszcze widziałam go zdrowego.
Może iść do dt bez kotów, z kotami regularnie szczepionymi lub do dt, który ma kwarantannę po pp. Jemu bowiem już nic nie grozi, natomiast sam jeszcze przez jakiś czas może zarażać inne nieszczepione koty.
Błagam o pomoc.
Tu jeszcze link do wątku, w którym jest też zdjęcie malca:
viewtopic.php?f=1&t=163721

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Czw lip 31, 2014 14:55 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

PILNIE potrzebny DT a najlepiej stały w Warszawie!
Przed momentem znalazłam na ulicy malutką koteczkę, która o mało nie wpadła pod samochód. Kicia ma na oko ok. 2 miesiące i koci katar (delikatny). Akcja szybka, już ją odpchliłam, oczy wyczyszczone i została zapuszczona gentamycyna.
Niestety jutro wieczorem wyjeżdżam i kicia nie może u mnie zostać - więc DT jest poszukiwany na gwałt.
Kicia przebywa na gocławku.
Kontakt Ania: 509 465 116 - dzwońcie, proszę, bo rzadko bywam na forum.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Anna_wwa

Od: Czw paź 10, 2013 1:14

Post » Wto sie 19, 2014 0:09 Re: JAKIKOLWIEK DOM KOCIAK TRÓJMIASTO!!!

Bardzo potrzeby dom jakikolwiek dla 3 miesięcznego szarego kocurka, wyrzuconego w miejscowości za Gdynią(kilka domów jednorodzinnych, las i obwodnica) gdzie mieszkają moi znajomi, zbliża się zima, a tam żadnych dokarmiających, żadnych budek, ja osobiście mogę go dowieźć gdziekolwiek na terenie trójmiasta!!! w dodatku jeden z mieszkańców jest bardzo negatywnie nastawiony do miejscowych kotów...Kotek nie boi się ludzi, można go złapać i głaskać bez problemu, ale to kwestia czasu kiedy zdziczeje.Tak jak pisałam wcześniej, jest to wioska, nie ma tam żadnych dokarmiających, ani budek, a w pobliżu obwodnica!!! ktokolwiek cokolwiek? zdjęcia jutro

majkasz

Od: Pon gru 31, 2012 0:13

Post » Czw sie 21, 2014 13:22 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Bardzo potrzebny dom, choćby tymczasowy!! viewtopic.php?f=13&t=164260
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw sie 21, 2014 14:59 Re: JAKIKOLWIEK DOM KOCIAK TRÓJMIASTO!!!

majkasz pisze:Bardzo potrzeby dom jakikolwiek dla 3 miesięcznego szarego kocurka, wyrzuconego w miejscowości za Gdynią(kilka domów jednorodzinnych, las i obwodnica) gdzie mieszkają moi znajomi, zbliża się zima, a tam żadnych dokarmiających, żadnych budek, ja osobiście mogę go dowieźć gdziekolwiek na terenie trójmiasta!!! w dodatku jeden z mieszkańców jest bardzo negatywnie nastawiony do miejscowych kotów...Kotek nie boi się ludzi, można go złapać i głaskać bez problemu, ale to kwestia czasu kiedy zdziczeje.Tak jak pisałam wcześniej, jest to wioska, nie ma tam żadnych dokarmiających, ani budek, a w pobliżu obwodnica!!! ktokolwiek cokolwiek? zdjęcia jutro

Wklej zdjęcia, łatwiej będzie o domek.

Heka

Od: Wto sty 31, 2012 12:23

Post » Śro sie 27, 2014 19:00 Re: JAKIKOLWIEK DOM KOCIAK TRÓJMIASTO!!!

majkasz pisze:Bardzo potrzeby dom jakikolwiek dla 3 miesięcznego szarego kocurka, wyrzuconego w miejscowości za Gdynią(kilka domów jednorodzinnych, las i obwodnica) gdzie mieszkają moi znajomi, zbliża się zima, a tam żadnych dokarmiających, żadnych budek, ja osobiście mogę go dowieźć gdziekolwiek na terenie trójmiasta!!! w dodatku jeden z mieszkańców jest bardzo negatywnie nastawiony do miejscowych kotów...Kotek nie boi się ludzi, można go złapać i głaskać bez problemu, ale to kwestia czasu kiedy zdziczeje.Tak jak pisałam wcześniej, jest to wioska, nie ma tam żadnych dokarmiających, ani budek, a w pobliżu obwodnica!!! ktokolwiek cokolwiek? zdjęcia jutro

I jak z kociastym?
:)

Trzynastka

Od: Wto lis 05, 2013 16:21

Post » Wto wrz 16, 2014 22:32 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Poniższa sprawa na razie nieaktualna, znalazło się rozwiązanie tymczasowe :)

Przychodzę z prośbą i jednocześnie się witam... Do naszego bloku za dzieckiem sąsiadów przybłąkał się kociak (kotka...? z wrażenia nie zajrzałam pod ogonek :oops: ) - na oko ze 2-3 miesiące. Prawdopodobnie będzie potrzebny dom tymczasowy, najlepiej na terenie Łodzi lub okolic, ponieważ jest szansa, że odnajdzie się stały opiekun - kotek nie wygląda na dzikiego, jest czysty, ma miękkie, błyszczące futro i rozpaczliwie tuli się do wszelkich żywych istot i pakuje na ręce. Kot trafił w moje ręce, dziecko powiedziało do widzenia i poszło sobie. Obecnie maluch jest u sąsiadki piętro wyżej na mocno awaryjnym DT, ale nie dłużej niż dzień/dwa, po tym czasie trafi do mnie. Ja zwierzakowi nie dam zginąć, nie zawiozę też do schroniska, ale po pierwsze - kompletnie nie znam się na kotach, tyle, co poczytam, po drugie - mam w domu remont i taki rozpiernicz, że nawet nie wiem gdzie to zwierzę ulokować na czas pracy, a po trzecie - mam stado szczurów, które zareagowało przerażeniem na sam zapach kociaka. Jedna z moich podopiecznych choruje na serce i takie stresy są mocno dla niej niewskazane :( Po czwarte, jestem alergikiem i każdy kolejny zwierzak to dla mnie ryzyko, ale to już najmniejszy kłopot wobec reszty okoliczności...

Megi_82

Od: Wto wrz 16, 2014 22:19

Post » Sob wrz 20, 2014 13:57 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Około półroczny Franek, wielkości trzymiesięcznego kociaka, trzy razy się wywinął- ale sszczęście mu się właśnie skończyło...

pilnie potrzebny DT. Fran już całkiem nie ma czasu...
viewtopic.php?f=13&t=164818&p=10773711#p10773711

dowiozę gdziekolwiek. zapewnię jedzenie i leczenie.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Nie wrz 28, 2014 18:16 Re: POTRZEBNY dom TYMCZASOWY !!!!

Bardzo proszę o pomoc dla tych maluchów z podwórka - Warszawa Mokotów -
Obrazek
pod samochodami na podwórku kotki nie mają szans na przeżycie
Bardzo proszę o pomoc jakikolwiek dom/schronienie tymczasowe jest lepsze niż ten parking...
kontakt do mnie 608-126-690
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

joanna0487

Od: Śro gru 22, 2010 15:43

[poprzednia][następna]