Chiara pisze:Kolejna kotkaz Bielska Podlaskiego, tym razem z ul. 11 Listopada, otrzymała pomoc Powszechnej Sterylizacji i została szczęśliwie ciachnięta.
Dodam jeszcze, że kicia jest bezdomna, a na zabieg dowiozła ją karmicielka.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Chiara pisze:Kolejna kotkaz Bielska Podlaskiego, tym razem z ul. 11 Listopada, otrzymała pomoc Powszechnej Sterylizacji i została szczęśliwie ciachnięta.
sylwia1982 pisze:Chiara pisze:Chiara pisze:Właśnie przyjęłam kolejne zgłoszenie od forumowej Magedy dotyczące kotki z Zambrowa, której kocięta są co roku topione w rzece. Kotka znowu jest w ciąży. Sterylizacja będzie kosztować nas 120 zł, a resztę dopłaci Mageda.
Mam nadzieję, że uda się załatwić sterylkę, to czekanie na urodzenie kociąt, aby je potem zabrać kotce i potopić to koszmarne barbarzyństwo tak popularne w środku Europy w XXI wieku.
Mageda zaniosła kotkę do lecznicy w bardzo zaawansowanej ciąży. Kicia już po zabiegu.Co za ulga...
super, wiadomość, dobrze, że udało się kotkę ciachnąć
alette pisze:Witajcie. Czy są jeszcze środki na kastrację dwóch bezdomnych kocurków? Bo rozumiem że kasa kastracyjna jest tylko dla kotów? Jest pani w Kędzierzaynie - koźlu która ma dwie córeczki, jst sama i nie ma pieniędzy na sterylkę, ostatnio miała 5 małych. Dziękuję za info
Agłaja^..^ pisze:gratuluję pierwszej setki![]()
![]()
i
![]()
![]()
za kolejne
alette pisze:Chiara Dziękuję za szybką odpowiedź - jeden kocurek błąka się od może 2 lat po mojej wiosce, wetka powiedziała ze 65 zł weźmie za kastrację, drugi kocurek przychodzi okresowo do mojej kuzynki, też jest niczyj. Z tą Panią załatwię bazarek na FB dla jej suni, bo ta pani ma sunię, a koszty sterylki suni to 350złJuż długo tutaj nic nie wstawiałam na kasę kasracyjną, więc dodam parę rzeczy, w końcu to ja te koty zgłaszam, a wiem, że macie ogromną ilość kotów do sterylk i kastracji. Jak już zabiegi wykonam wkleję zaświadczanie od weta i zdjęcia tych kocurków. Założyłam wątek o tej biedzie co krązy po mojej wsi, i wszyscy doradzają kastrację, a ja w tym momencie nie mogę sama opłacić kastracji tych kocurków. Musicie mi uwierzyć na słowo że to nie moje, i że bezdomne kocurki. Będę Wam wdzięczna za zaufanie.
Chiara pisze:Panią Monikę ktoś przysłał do mnie po pomoc. Ma trzy dorosłe, rodzące kocice spokrewnione ze sobą i trzy maleńskie, z których dwie mają już zapewniony dom. Koty bytują w Starowicach Dolnych w województwie opolskim. Zdjęcia dwóch kotek - sióstr już mam, na zdjęcie trzeciej czekam.
Pani Monika znalazła weterynarza, który wysterylizuje trzy dorosłe kotki za 300 zł w sumie. Czwarta mała szuka domu, jeśli nie znajdzie też ją ciachniemy.
Chiara pisze:
W tym tygodniu ciachnęta została kotkaze wsi Szastały ( 80 zł ).
Wspierajcie nas!
Chiara pisze:Chiara pisze:
W tym tygodniu ciachnęta została kotkaze wsi Szastały ( 80 zł ).
Wspierajcie nas!
W końcu w zeszłym tygodniu udało się dotrzeć na zabieg kici ze wsi Szastały, którą prezentuję poniżej. N°93, koszt 80 zł. Kotka urodziła w tym roku, a na zabieg ma w tym tygodniu dotrzeć jeszcze jej koleżanka.![]()
Chiara pisze:Chiara pisze:Panią Monikę ktoś przysłał do mnie po pomoc. Ma trzy dorosłe, rodzące kocice spokrewnione ze sobą i trzy maleńskie, z których dwie mają już zapewniony dom. Koty bytują w Starowicach Dolnych w województwie opolskim. Zdjęcia dwóch kotek - sióstr już mam, na zdjęcie trzeciej czekam.
Pani Monika znalazła weterynarza, który wysterylizuje trzy dorosłe kotki za 300 zł w sumie. Czwarta mała szuka domu, jeśli nie znajdzie też ją ciachniemy.
Zdjęcie trzeciej kotki ze Starowic Dolnych:
Niestety pani Monika napisała, że lekarz odradził zabieg jednej z kocic ze względu na stan zdrowia. Zapytałam dlaczego dokładnie i poprosiłam o zacytowanie diagnozy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], luty-1, Majestic-12 [Bot], Silverblue, Szymkowa i 73 gości