"Syjamskie" maluchy szukają domu-Katowice

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 28, 2014 11:42 Re: "Syjamskie" maluchy szukają domu-Katowice

Agulas74 pisze:
Kamakolo pisze:
Ale TE robią, a będą robiły jeszcze więcej, jesli osiągną sprawnośc przeciętnego syjama :mrgreen:

No, to na pewno :ryk:

A moje też TAK nie robią :ryk: Ale bibeloty w większości pochowałam (na wszelki wypadek). :mrgreen: A nawet jak coś zniszczą to i tak nie ma problemu. Mam tego tyle, że zawsze znajdę coś na zamianę. :oops: Nie ma to jak mania chomikowania. :oops: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

Salem 11

Od: Czw paź 24, 2013 20:05

Post » Wto lip 29, 2014 7:50 Re: "Syjamskie" maluchy szukają domu-Katowice

No ja nie wiem...
Wakacje czy cóś? Nikt nas nie chce poznac? 8)
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Wto lip 29, 2014 8:38 Re: "Syjamskie" maluchy szukają domu-Katowice

Liwia pisze:
Kamakolo pisze:Liwia, wybacz, ale NIE. Moje wymagania nie podlegają negocjacji.

Milenka i Miluś dostają kupony, które mam możliwośc zweryfikowac (w sensie ich realizacji) bądz odebrac interwencyjnie zwierzęta.
Dlatego Maluchy szukają domu TU, w okolicy, gdzie do sterylek jest wyznaczony konkretny lekarz i to on nas poinformuje o realizacji (bądź nie) talonu.
Chyba chętni na dzieciątka zdają sobie sprawę, że tych zainteresowanych jest sporo, więc jestem w komfortowej sytuacji i mogę wybrac dom najlepsiejszy :D

Jestem realistką, nie biorę wymagań z kosmosu, wszystkie moje tymczasy trafiły świetnie.
Wizyty przed- i po-adopcyjne nie mają służyc ocenie przeze mnie stanu majętności Nowych Opiekunów. Szczerze - to można mnie przyjąc w przedpokoju i ugościc powietrzem w szklance.... Nie w tym rzecz. Muszę WIEDZIEC I WIDZIEC gdzie i Z KIM będzie mieszkał mój tymczas.
Na marginiesie: z niektórymi Nowymi Opiekunami moich tymczasików zawiązałam trwałe przyjaźnie :wink:

A że Miluś i Milenka kuszą wzrok.... no ładne są i tyle.
Tylko, że w momencie, kiedy takie ładne lądują w schronisku, to każdy mysli: "eeeeeeeeeeee, takie to szybko znajdą dom". I wiecie co, czasem takie ładne umierają w schronie, bo są za ładne, bo każdy sądzi , że je weźmie ktoś inny i bierze.... zwykłego dachowca. A ten maluch w typie rasy nie daje rady w schronisku, czekając na nie wiadomo co, i gaśnie na KK.

Jesli zatem ktoś chce wziąc ładne syjamki, to co w tym złego? Jesli tylko spelni oczekiwania moje i Maluszków, to dlaczego nie?

Tak jak pisałam, nie ma sprawy - kupię w hodowli i tyle, niestety przykładając rękę do zjawiska, które budzi mój głęboki sprzeciw.
Na marginesie - mając na koncie trzycyfrową ilość tymczasów i adopcji w pełni zgadzam się z częścią Twojego podejścia - tzn. z tym, że ładne koty mają w zasadzie trudno. Schroniskowe błędne koło, wezmę najbiedniejszego bo ładny znajdzie dom. No znajdzie, pytanie jaki.
Ale i tak najbardziej przewalone mają przeciętniaki :(

Liwia, odrobina cierpliwości :wink: ,
syjamki nie są niestety w schroniskach rzadkością
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Wto lip 29, 2014 8:39 Re: "Syjamskie" maluchy szukają domu-Katowice

Poznać to może i bym i poznała ale za daleko i tylko jednego kociaka. :( Do justyna8585 zgłosiłam się po malucha ale tam jest ten sam problem.
ObrazekObrazekObrazek

Salem 11

Od: Czw paź 24, 2013 20:05

Post » Wto lip 29, 2014 9:11 Re: "Syjamskie" maluchy szukają domu-Katowice

Kamakolo pisze:No ja nie wiem...
Wakacje czy cóś? Nikt nas nie chce poznac? 8)

Oo, poznać to ja np. bym poznała bardzo chętnie :wink: ale nie chcę zawracać głowy, bo u nas tylko koteczka wchodzi w grę.

Poza tym, faktycznie działa trochę ta logika, że na pewno będą ludzie, którym szczególnie zależy na takich "syjamkach". Nam nie aż tak, chociaż też lubimy ten kolor.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Wto lip 29, 2014 9:38 Re: "Syjamskie" maluchy szukają domu-Katowice

No cóż dziewczyny, chcę je wydac zusamendokupy.

Tak cudnie się wspólnie tłuką i obijają :mrgreen:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Wto lip 29, 2014 9:40 Re: "Syjamskie" maluchy szukają domu-Katowice

Kamakolo pisze:No cóż dziewczyny, chcę je wydac zusamendokupy.

Tak cudnie się wspólnie tłuką i obijają :mrgreen:

Całkowicie to rozumiem :ok: Normalne, że domów, które chcą wziąć dwójkę będzie mniej. Ale wystarczy jeden dobry :mrgreen:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Wto lip 29, 2014 12:13 Re: "Syjamskie" maluchy szukają domu-Katowice

tangerine1 pisze:Liwia, odrobina cierpliwości :wink: ,
syjamki nie są niestety w schroniskach rzadkością

Wiem, Marta. Wszyscy (chyba) wiemy, że jak do tej pory o wiele trudniej jest niestety o dobry dom "na zawsze" dla kota aniżeli o kota.
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Pon sie 04, 2014 18:57 Re: "Syjamskie" maluchy szukają domu-Katowice

Jak się wszystko ułożyło?

Bobslej

Od: Wto lip 01, 2014 9:05

Post » Wto sie 12, 2014 9:34 Re: "Syjamskie" maluchy szukają domu-Katowice

Kochani , mamy dogrywkę o miejsce drugie i trzecie pomiędzy Lenką u dorci44-zdjęcie 7b/ dama w kwiatach

b/ dama wśród kwiatów..prawie Renoir :wink: Obrazek

a Lusią u Kamakolo

a Ty jaka masz propozycje na wakacje?Obrazek

Pierwsze miejsce natomiast bezapelacyjnie zajmuje Milusia u anity5 -gratulujemy Obrazek

są różne miejsca ,gdzie można sie ochłodzić w ten upał Obrazek

a oto nagroda,która powędruje do Cieszyna :D
I miejsce:
ObrazekObrazek
1.duzy, gruby materacyk do kontenerka,wymiary 53 x 31 cm biały z bezowa aplikacją, 2.gruby kocyk z misiami o wymiarach 86 x 76 cm, 3.cieniutki kocyk także w misie wytłaczane ,4.poddupniczek z pięknego materiału, wymiary 63 x 33 cm,5.smakołyki cosma thai, 6.pasta miamor przeciwkłaczkowa -6 sztuk w opakowaniu i ta ponętna biała mysz :wink:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

[poprzednia]