Dyziek i Gapcio czyli duży gamoń i mały gamoń

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 29, 2014 18:01 Re: Murka w DS.

O matko!-aż mi się humor poprawił-zdjęcia odlotowe-kocham Twoje gamonie Arcano!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw lip 24, 2014 13:49 Re: Murka w DS.

Duży gamoń też mnie rozbraja. Nawet upał mu nie przeszkadza dobrze się przykryć :mrgreen:

Murka miała dzis pobieraną krew na parametry nerkowe i jonogram, jutro wyniki. Mocz ok, zadnych krysztalkow i innych takich, ciezar wlasciwy ciut ponizej normy, reszta wzorcowo.
Jednak częśc dziąsel zaczerwieniona, wetka sie boi, czy nie od mocznika... Dostalam dla Murki zastrzyki na 5 dni, bede meczyć kocinke. Jest trudno obslugiwalna, ale wynoszenia z domu tez nie lubi, miaukoli do zachrypnięcia. Ma jeść Renal, probki wymieszane z RC jadla, wiec nie powinno byc problemu. Poza tym ladnie wyglada, dziś ważyła 4 kg, futerko lśniące, ma apetyt. Oby nerki nie poleciały :twisted:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Pt lip 25, 2014 17:51 Re: Murka w DS.

Za Murkę, dzielną koteczkę :ok: Jestem pełna podziwu, że Renal jej smakuje. U mnie mokry w ogóle nie smakuje, suchy ewentualnie, z łaski :roll:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pt lip 25, 2014 22:24 Re: Murka w DS.

Mokrego Murka też by nie ruszyla, bo z mokrych karm - tak jak mały gamoń - wylizuje tylko sos i leci do miski z suchym. Na razie suchy Renal RC jakos jej wchodzi i musze pilnować, bo maly gamoń, drugi suchożerca, chce jej podjadac, mając swój RC w misce. :roll: Dostają tez codziennie mokre, saszetki i surowe mięso. Z saszetki podzielonej na trzy kotki, jesli to nie jest gourmet perle, wiekszosc zostaje. Im lepsza karma, tym bardziej zostaje :evil: A z sosików dla wszystkich najpyszniejszy jest jogurtowy lub smietankowy z tacek winstona, i tylko sosik, bo kawalki sa niejadalne.

Wyniki nerkowe Murki są na poziomie poprzednich i oby tak jak najdłuzej. Wetka zaleciła karmienie Renalem i na razie bez lekow. Po zastrzykach na zapalenie pysia za tydzien kontrola.
Dzięki za kciuki. :) 20 lipca minely 2 lata, odkad Murka jest u mnie. Poprzedni rok miala bardzo dobry, nie chorowala, nabrala cialka.

Arcana

Post » Sob lip 26, 2014 19:27 Re: Murka w DS.

Z tym jedzeniem, to jakbym swoje koty widziała :lol: Sosik i tylko sosik. Gourmet jest ok, ale RC już beee. Hills niejadalny :roll: Im droższa i lepsza karma, tym mniej smakuje :? Era fastfoodów.
Cieszę się bardzo, że Murka świetnie się miewa :D Tak trzymaj Murciu :ok:
Obrazek

bulba

Post » Sob lip 26, 2014 21:52 Re: Murka w DS.

Mocznik i kreatynina niestety powyzej normy, na szczescie od paru miesiecy na zblizonym poziomie. Czyli ciagłe monitorowanie. W tym roku miala juz 3 razy badaną krew, a bardzo sie przy tym stresuje, a nawet wkurza ;) Strzykawke w moich rekach od razu poznaje z daleka i zwiewa. Po zastrzyku chowa sie bidulka w transporterku i woli sie nie pokazywac.

Arcana

Post » Nie lip 27, 2014 11:33 Re: Murka w DS.

:ok: za zdrowie dla Mureczki :ok:
kicikicimiauhau

Post » Nie lip 27, 2014 20:46 Re: Murka w DS.

Dla Murki :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Post » Pon lip 28, 2014 1:24 Re: Murka w DS.

Bardzo dziękuję :)
Jutro ostatni zastrzyk i w piątek idziemy na kontrolę, czy w pysiu sie poprawilo. Biedna jest, tak sie boi zastrzyków, wyczuwa szostym zmyslem, ze mam ukryta w łapie strzykawke. Ale ucieka do transporterka, a tam po zdjeciu góry mam kocinkę skuloną i nieruchomą. Nie broni się, czeka spięta i po zastrzyku dalej pozostaje sztywna bez ruchu. Podobnie sie zachowywala Jaśka, moja poprzednia koteczka. Tez uciekala i probowala zniknąc, nie walczyla. Za to duzego gamonia kiedys ganialam, bo zwial z iglą w skórze :mrgreen: Ten sie nie daje spacyfikowac.

Bulba, doczytalam o Twojej Becince i przypomnialam sobie, jak do Ciebie trafila. Podobne zycie jak Murki. Wspołczuje Ci nerwów i trzymam kciuki za poprawę :ok: :ok: :ok:

Arcana

Post » Pon lip 28, 2014 6:56 Re: Murka w DS.

Arcana pisze:Bulba, doczytalam o Twojej Becince i przypomnialam sobie, jak do Ciebie trafila. Podobne zycie jak Murki. Wspołczuje Ci nerwów i trzymam kciuki za poprawę :ok: :ok: :ok:

Bardzo dziękuję :) Dokładnie, te dwie koteczki wiele w życiu przeszły, nic dziwnego, że odbija się to na ich zdrowiu.
Obrazek

bulba

Post » Śro lip 30, 2014 23:15 Re: Murka w DS.

Arcana pisze: 20 lipca minely 2 lata, odkad Murka jest u mnie. Poprzedni rok miala bardzo dobry, nie chorowala, nabrala cialka.

O rany, to już 2 lata, poważnie ?
Jak ten czas szybko płynie.. Jak dziś pamiętam całą akcję...
Super, że wyniki w normie :ok: i oby jak najdłużej było dobrze :ok:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw lip 31, 2014 0:13 Re: Murka w DS.

Ukłony dla Murki
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Czw lip 31, 2014 5:59 Re: Murka w DS.

Dziekujemy :)

Bulba, nie bedziesz potrzebowała suchego Renala? Moze bysmy kupily na spółę 4 kg? Wychodzi sporo taniej niz male opakowania. Murka wcina chetnie, kupuje Renala RC
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... tal/307046

Arcana

Post » Czw lip 31, 2014 11:08 Re: Murka w DS.

Arcana pisze:Bulba, nie bedziesz potrzebowała suchego Renala? Moze bysmy kupily na spółę 4 kg? Wychodzi sporo taniej niz male opakowania. Murka wcina chetnie, kupuje Renala RC
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... tal/307046

Hejka :) Jeszcze trochę Renala mam, ale chętnie kupię, bo oferta jest korzystna. Daj znać, czy będziesz robiła zakupy dla siebie, czy ja mam zamówić.
Obrazek

bulba

Post » Sob sie 02, 2014 20:27 Re: Murka w DS.

Jak Mureczka Grażynko, jak jej pysio? :)
Obrazek

bulba

[poprzednia][następna]